personal trainerit

Moniammatillinen Personal Trainer -tiimi saman katon alla

”Personal Trainerit, jotka auttavat saavuttamaan mahtavia tuloksia!” Kurkkaa tarkemmin mitä tyytyväiset asiakkaamme sanovat meistä. 

Toiminnassamme korostuvat valmentajien ammattiosaaminen ja korkeakoulutasoinen koulutus sekä tinkimätön asenne, josta asiakkaamme pääsevät nauttimaan. Koemme erityisen tärkeäksi, että kaikilla valmentajillamme on laaja liikunta- tai terveydenhuoltoalan koulutus.

Kuntokompassin Personal Training Studion henkilökunta muodostuu moniammatillisesta tiimistä, johon kuuluu fysioterapeutteja, urheilufysioterapeutteja, liikunnanohjaajia sekä liikunta -ja elintarviketieteiden maistereita.

Studioillamme on työskentelee kokeneita liikunnan-, terveyden- ja ravitsemuksen huippuosaajia. Olemme rakentaneet valmennustiimin, jossa eri alojen ja korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden erityisosaaminen jalkautuu asiakkaan hyödynnettäväksi. Eri alojen ammattilaisten erikoisosaaminen tuo valmennuksiin uusia näkökulmia, osaamista ja turvallisuutta, jolloin valmennus voidaan optimaalisesti räätälöidä asiakkaan yksilöllisen tavoitteen mukaisesti.

Tämä tarjoaa jättimäisen eron osaamisessa verrattuna tavallisessa kuntokeskuksessa toimivaan Personal Traineriin, jonka koulutuspohja usein nojaa vain lyhyeen Personal Trainer – kurssiin.

Personal Trainer on alana kirjava

On hyvä tiedostaa, että Personal Training – markkinoiden kasvun seurauksena uusia Personal Trainer koulutuksia syntyy jatkuvasti lisää ja niitä järjestetään monin tavoin. Valitettavasti valtaosa tutkinnoista on niin kutsuttuja viikonloppukursseja, joiden laatu ei välttämättä ole kovin kummoinen.

Käytännössä kaikki Personal Trainer kurssit (FAF, FISAF, Trainer4You, TrainerLab) ovat vain täydennyskoulutuksia, jotka kestävät 3-6 viikonloppua. Markkinoilla on erittäin paljon ainoastaan täydennyskoulutuksella toimivia valmentajia.

Henkilökohtaista liikunta-, kuntosali- ja ravintovalmennusta voi tarjota Personal Trainer – nimikkeellä myös ilman minkäänlaista tutkintoa, koska ammattinimikettä ei ole suojattu. Oleellinen kysymys Personal Traineria valittaessa onkin se, että minkälainen koulutus on riittävä ja tarpeeksi laadukas valmistamaan yhtäaikaisesti liikunnan, ravitsemuksen, kuntoutuksen, eri liikuntalajien, harjoitusohjelmien ja ihmissuhdetoiminnan asiantuntijoita kaikenikäisille ja – kuntoisille asiakkaille?

Meistä se ei ole viikonloppukurssi, johon hyvin monet Personal Trainerit valitettavasti tyytyvät.

APT® Personal Trainer -hakemisto on puhallus

Koemme velvollisuudeksemme kertoa kuluttajille mikä personal trainer APT® hakemisto todellisuudessa on.

Tietyt tahot tarjoavat tätä ratkaisuksi tähän ikävään "PT -kirjekurssilaiset"-ongelmaan.

Muun muassa tässä artikkelissa mainittuun hakemistoon kannattaa suhtatua erittäin kriittisesti.

Tarkemmin hakemiston taustoihin perehtyessä paljastuu, että kokonaisuus on melko arvelluttava yritys kiertää se ikävä totuus, että Suomi on täynnä kirjekurssi personal trainereita.

Hakemistolla on samalla tarkoitus tehdä myös rahaa. Rekisteriin kuuluminen on maksullista.

Mielestämme SKY-ry:n luoma "Auktorisoitu personal trainer APT-® -hakemisto" on Suomen "Kirjekurssi Personal Trainerien" -hakemisto.

Se ei ole missään nimessä tae personal trainerin ammattitaidosta, pätevyydestä ja luotettavuudesta.

Jo pelkkä vilkaisu SKY - ry:n hallitukseen ja APT-® -hakemiston asiantuntijaryhmän jäseniin kertoo karun totuuden: mukana on täysin jäävejä henkilöitä.

Mukana SKY:ry:n hallituksessa ja APT-® -asiantuntijaryhmässä vilisevät näitä Kirjekurssi -Personal Trainereita liukuhihnalla kouluttavia tahoja ja henkilöitä.

Mukana on myös kirjekurssi personal trainereiden avulla liiketoimintaa pyörittävien kuntokeskusten omistajia ja toimitusjohtajia.

Yhteenvetona

Pikaisesti läpäistävissä olevat PT -koulutukset ovat edelleen vain täydennyskoulutuksia. Mielestämme tämän faktan selkeä ja suora informointi on vähintä mitä kuluttajalle voimme tarjota.

APT-® hakemistolla pyritään vain peittelemään sitä faktaa, että kirjekurssilaisia koulutetaan vuositasolla satapäin ja vaatimustaso kurssin läpäisyyn ei kovin kummoinen ole.

Lue lisää
group Created with Sketch.

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen esitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle.

Jotain meni vikaan. Täytithän pakolliset kentät? Yritä myöhemmin uudestaan

Kiitos yhteydenotosta!

Lähetä