Sanni Massinen

Terveystieteiden maisteri, Laillistettu Ravitsemusterapeutti & PT

Olen Sanni Massinen, TtM ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Kuntokompassilla toimin Markon ohella yhella valmentajana kehonmuokkaukseen keskittyvissä verkkovalmennuksissa ja henkilökohtaisissa etävalmennuksissa. Lisäksi vastaan osaltani ravitsemuspuolen kehittämisestä.

Minä valmentajana

Pyrin aina tarjoamaan asiakkaalle käytännön tason vinkkejä ruokavalion ja arjen ruokailujen helpottamiseksi ympäripyöreiden ohjeiden sijaan.

Minulle ruokavalion laatu on erityisen tärkeää. Haluan varmistaa, että jokainen asiakkaani saa sellaiset ohjeet, jotka edistävät samaan aikaan sekä tavoitteeseen pääsyä että hyvinvointia. En ole kiinnostunut kieltolistoista, vaan siitä miten voin auttaa asiakasta valitsemaan paremmin esimerkiksi tuoteviidakossa.

Se, mitä ruokasi sisältää on paljon tärkeämpää kuin se, mitä se ei sisällä.

Mikäli tavoitteesi esimerkiksi kehonmuokkauksen suhteen ovat korkealla, patistelen tarkkaan ruokavalion noudatukseen kuitenkin aina monipuolisia vaihtoehtoja tarjoten. 

Toisaalta elämäntapamuutoksessa keskitytään ison kuvan kannalta olennaisiin asioihin ja edetään tekemisen laatu edellä kohti pysyvää muutosta ilman nälkää tai kituuttamista – tuloksekkaasti.

Olipa tavoitteesi kuitenkin mikä hyvänsä, syömisen ei kuulu olla mautonta tai tylsää.

Oma ravinto- ja treenitausta

Minulla on yli kymmenen vuoden treenitausta ohjelmoidusti ja 20-vuotiaaksi asti kilpailin kestävyysjuoksussa SM-tasolla. Viimeisimmät vuodet olen panostanut kuntosaliharjoitteluun koko ajan jossain määrin tavoitteellisesti. Samalla olen aktiivisesti hankkinut valmennustietoutta itselleni ravintopuolen asiantuntijuuden rinnalle.

Aktiivinen treenaaminen ja siihen liittyvä ravinnon ja palautumisen optimoiminen on itselleni jatkuva kiinnostuksen kohde myös vapaa-ajalla. Treenaamisen vastapainoksi nautin rauhallisista kävelyistä ja (lähes) päivittäisistä pulahduksista luonnonvesiin.

Ruokavaliopuolella olen osin omien ruokarajoitteiden, osin ammatillisen mielenkiinnon ja työn kautta rakentanut vankan käytännön kokemuksen erilaisista erityisruokavalioista ja ruokailun toteutustavoista. Toisaalta keittiö on minulle myös paikka, jossa pääsen käyttämään luovuuttani.

Olen luonteeltani pitkäjänteinen ja asetan tavoitteet mieluummin sopivan kauas niitä kohti määrätietoisesti työskennellen. Tämä näkyy myös suhteessa asiakkaisiin: haluan aidosti auttaa sinua pääsemään tuloksiin niin, että niillä on myös edellytykset säilyä.

Erityisosaaminen

 • Kehonmuokkaus ja lihasmassan kasvatus
 • Rasvanpoltto ja kiinteytyminen
 • Aineenvaihdunan ongelmien korjaaminen
 • Urheilijan ja kuntoilijan ravinto
 • Erityisruokavaliot ja reseptiikka
 • Sairauksiin ja terveysongelmiin liittyvä ravitsemus

Koulutus- ja työtausta

 • Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti (Itä-Suomen yliopisto)
 • Urheiluravitsemuksen perusopinnot (2017) ja aineopinnot 2020 -> 
 • Useita treenivalmennuksia ja ohjelmointiin liittyviä seminaareja, kouluttajana mm. Timo Haikarainen
 • Olen toiminut vuosia valmentajana ja ollut mukana rakentamassa useita suomalaisia verkkovalmennuksia
 • Lisäksi olen tehnyt useamman vuoden ajan yksilöllistä asiakasohjausta ravitsemuksen osa-alueella pääsääntöisesti etämuotoisesti