Sanni Massinen

Terveystieteiden maisteri, Laillistettu Ravitsemusterapeutti & Personal Trainer

Olen Sanni Massinen, TtM ja laillistettu ravitsemusterapeutti, sekä urheiluravitsemukseen erikoistunut koulutettu Personal Trainer. Toimin ravitsemusterapeuttina Kuntokompassilla osallistuen tarjoten valmennusasiakkaille ravitsemukseen keskittyvää henkilökohtaista ohjausta asiakkaan tarpeen mukaan. Lisäksi toimin Markon ohella yhtenä valmentajana kehonmuokkaukseen keskittyvissä verkkovalmennuksissa ja henkilökohtaisissa etävalmennuksissa. Vastaan myös osaltani ravitsemuspuolen kehittämisestä.

Minä valmentajana

Pyrin aina tarjoamaan asiakkaalle konkreettisia steppejä etenemiseen ja selkeitä käytännön tason vinkkejä ruokavalion ja arjen ruokailujen helpottamiseksi ympäripyöreiden ohjeiden sijaan.

Minulle ruokavalion laatu on erityisen tärkeää. Haluan varmistaa, että jokainen asiakkaani saa sellaiset ohjeet, jotka edistävät samaan aikaan sekä tavoitteeseen pääsyä että kokonaisvaltaista hyvinvointia. En ole erityisen kiinnostunut kieltolistoista, vaan siitä miten voin auttaa asiakasta valitsemaan paremmin ja lisäämään hyvää.

Mielestäni se, mitä ruokasi sisältää on paljon tärkeämpää kuin se, mitä se ei sisällä.

Mikäli asiakkaan tavoitteet esimerkiksi kehonmuokkauksen suhteen ovat korkealla, on ohjeiden (ja tekemisen) vastattava tavoitetta. Yhtä ainoaa tietä tavoitteisiin ei kuitenkaan ole, vaan pyrimme aina yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa skaalaamaan ohjeet mahdollisimman hyvin jokaisen tilanteeseen ja mieltymyksiin sopiviksi.

Toisaalta elämäntapamuutoksessa keskitytään ison kuvan kannalta olennaisiin asioihin ja edetään tekemisen laatu edellä kohti pysyvää muutosta ilman nälkää tai kituuttamista – tuloksekkaasti. Luonteeltani olen myös erittäin myötätuntoinen, mikä näkyy myös suhteessani asiakkaisiin – pyrin auttamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti myös psyykkiset tekijät huomioiden.

Oma ravinto- ja treenitausta

Minulla on yli kymmenen vuoden treenitausta ohjelmoidusti ja parikymppiseksi asti kilpailin kestävyysjuoksussa SM-tasolla. Sen jälkeen olen painottanut useita vuosia kuntosaliharjoittelua, ja viimeisimpänä myös erilaiset kehonpainoharjoitukset sekä pilates- ja faskiaharjoittelu ovat tulleet tärkeiksi ja vieneet harppauksittain eteenpäin. Samalla olen aktiivisesti hankkinut monipuolista valmennustietoutta itselleni hyvinvoinnin (ja erityisesti biokemian) osa-alueilla.

Treenaaminen ja kehon toiminnan monipuolinen parantaminen sekä ravinnon ja palautumisen optimoiminen on itselleni jatkuvia kiinnostuksen kohteita, joista pyrin löytämään jatkuvasti uutta opittavaa. Treenaamisen vastapainoksi nautin pitkistä kävelyistä ja uin luonnonvesissä ympäri vuoden.

Ruokavaliopuolella olen osin omien ruokarajoitteiden, osin ammatillisen mielenkiinnon ja työn kautta rakentanut vankan käytännön kokemuksen erilaisista erityisruokavalioista ja ruokailun toteutustavoista. Toisaalta keittiö on minulle myös paikka, jossa pääsen käyttämään luovuuttani – minua kiinnostaa se, miten minkä tahansa (maistuvan) ruuan tai leivonnaisen voi opetella valmistamaan mahdollisimman ravitsevista aineksista.

Olen luonteeltani pitkäjänteinen ja asetan tavoitteet mieluummin sopivan kauas niitä kohti määrätietoisesti työskennellen. Tämä näkyy myös suhteessa asiakkaisiin: haluan aidosti auttaa sinua pääsemään tuloksiin niin, että niillä on myös edellytykset säilyä.

Erityisosaaminen

 • Kokonaisvaltainen ote mm. fysiologia ja psyykkiset tekijät huomioiden
 • Aineenvaihdunnan ongelmien korjaaminen
 • Kehonmuokkaus ja lihasmassan kasvatus
 • Rasvanpoltto ja kiinteytyminen
 • Urheilijan ja kuntoilijan ravinto
 • Erityisruokavaliot ja reseptiikka
 • Sairauksiin ja terveysongelmiin liittyvä ravitsemus

Koulutus- ja työtausta

 • Terveystieteiden maisteri, ja laillistettu ravitsemusterapeutti (Itä-Suomen yliopisto)
 • Urheiluravitsemuksen perus- ja aineopinnot
 • Personal trainer
 • Useita muita treenaamiseen liittyviä valmennuksia ja koulutusseminaareja
 • Olen toiminut vuosia ravitsemusasiantuntijana ja valmentajana ja ollut mukana rakentamassa useita suomalaisia verkkovalmennuksia
 • Lisäksi olen tehnyt useamman vuoden ajan yksilöllistä asiakasohjausta ravitsemuksen osa-alueella pääsääntöisesti etäohjauksina