Petri Siponen

Fysioterapeutti & Urheilufysioterapeutti

Fysioterapeutti Petri Siponen

Fysioterapeutti Petri Siponen työskentelee Kuntokompassin Training Studiolla osoitteessa Mannerheimintie 38, 00100 Helsinki.

Moikka,

Asun Helsingissä ja olen peruskoulutukseltani fysioterapeutti. Valmistuin Fysioterapeutiksi Lahden terveydenhuolto-oppilaitoksesta 1994. Valmentaminen ja valmentajaksi kouluttautuminen alkoi jo vuosia ennen fysioterapian opintoja.

Pitkän työurani olen tehnyt pääosin fysioterapeutin päivätyötä ja valmentamista oman toimen ohella. Päätoimisesti Kuntokompassilla aloitin v. 2012.

Kuntokompassilla pystyn loistavasti hyödyntämään fysioterapiasta ja valmentamisesta saamani kokemuksen sekä koulutukseni omien asiakkaideni parhaaksi. Nyt saan mielestäni tehdä sitä työtä mitä parhaiten osaan ja opin edelleen koko ajan lisää. Kiitos tästä rautaisille kollegoille studiolla, joiden kanssa saan tehdä päivittäin töitä!

Erikoisosaaminen

Vahvin alueeni on tuki- ja liikuntaelimistö, jonka tutkimiseen, kuntoutukseen ja harjoittamiseen olen saanut runsaasti lisäkoulutusta. Erityisesti aktiivinen fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen yksilöllinen huomiointi kaikenlaisessa liikuntaharjoittelussa on vahvuuksiani.

Urheilu on ollut aina lähellä sydäntäni. Sitä kautta kiinnostus ja kouluttautuminen urheilufysioterapiaan on tullut kuvaan mukaan. Työkokemusta urheilufysioterapiasta saan omien asiakkaiden lisäksi mm. toimiessani tyttöjen jalkapallomaajoukkueissa fysioterapeuttina.

Kaikenlaista liikuntaa ja urheilua on tullut pienestä pitäen harrastettua. Pallopelit pääroolissa. Nuorempana jääkiekko ja jalkapallo ja aikuisiällä salibandy. Kilpaileminen vaihtui oman uran ehtoovaiheessa luontevasti valmentamiseen ja edelleen fysiikkavalmennukseen erikoistumiseen.

  • Tuki- ja liikuntaelinvaivat (Selkä, polvi ja olkapää)
  • Aktiivinen fysioterapia ja kuntoutus
  • Fysiotraining
  • Fysiikkavalmennus

Kokemus:

Lähemmäs 30-vuoden monipuolinen kokemus fysioterapiasta ja valmennuksesta.

Vapaa-aika

Nykyään oma  vapaa-ajan liikunta on aktiivista kuntoilua ja terveysliikuntaa. Kuntosalia ja hölkkää ja satunnaisesti pallon perässä juoksentelua vanhojen pelikavereiden kanssa. Omat urheilevat tyttäret, joskus vaimokin, hyväksyy minut treenikaveriksi. Se on todellista laatuaikaa.

Mieleltäni olen vahvasti fysioterapeutti ja terveydenhuolto-alan ammattilainen. Terveys ja hyvinvointi edellä mennään. En usko mihinkään poppakonsteihin tai pikavoittoihin. Ainoastaan yksilöllisesti ja realistisesti suunnitellut pysyvät elämäntapamuutokset kantavat pitkälle ja tuovat terveyttä ja hyvinvointia elämään.

Ymmärrän myös urheilijoita ja itseään tosissaan haastavia kuntoilijoita. Vedän kovia treenejä jos tavoitteisiin pääseminen sitä vaatii eikä terveys ole esteenä. Kehoa pitää kuitenkin kuormittaa järkevästi. Hyvin suunniteltu yksilöllinen treeniohjelma on vammoja ja vaivoja hoitava ja / tai ennaltaehkäisevä eikä niitä aiheuttava.

Luonteeltani olen rauhallinen ja empaattinen. Välitän asiakkaistani ja minuun voi luottaa. Vaatiakin osaan kun sen hetki on.

Nähdään Studiolla !

Videolla Petrin asiakas Heli kertoo omasta asiakaskokemuksestaan

Asiakaspalautteita:

”Olen erittäin tyytyväinen toimintatapaan. Olen saanut paljon apua tarvitsemiini liikunnallisiin rajoitteisiini.
Huippu ammattimaisen trainerin toiminta on ollut asiantuntevaa ja kannustavaa.
Opin jopa kävelemään paremmin.”

-Arto Lindvall

”Parasta tässä kaikessa on henkilökohtaisuus. Kaikki lähtee minun kehoni tarpeista, ja ohjaaja ottaa huomioon sen, mihin kehoni ei enää pysty. Tunne, että kuntoni ja edistymiseni on tärkeää. Pete ymmärtää, että sellainen pikkujuttu kuin elämä tulee välillä parhaankin tahdon ja liikkumisen väliin. Jos harmittelen sitä, hän muistuttaa aina, ettei haittaa, vaikka suunniteltuja harjoituksia jää väliin. Liikun vähimmilläänkin (juuri ja juuri) riittävästi, jotta kunto kohoaa. Kun huomaan edistystä ja sanon sen ääneen tai kirjoitan huomioitani harjoituspäiväkirjaan, iloitsemme niistä yhdessä.”

-Lotta Englund

”Omalta fyssariohjaajalta saa parhaimman sparrauksen, ohjeet ja ymmärryksen kokonaistilanteesta. Varmasti tässä syy miksi yhteistyötä on jo monta vuotta takana. Pete on kyllä kultaakin arvokkaampi Kuntokompassille. On aina ajan tasalla kuulumisista ja treeneistä. Ja tekee kaikkensa asiakkaan hyvinvoinnin eteen. En ihmettele, että jatkosopimuksia tehdään.  Parasta on siis ammattitaitoiset huippuohjaajat.”

-Heli Haapasalmi

”Petri on ollut loistava ja ymmärtäväinen fyssariohjaaja. Olen ainakin tähän saakka ollut tyytyväinen harjoitteiden laatuun ja määrään ja olen saanut selkäkivut helpottamaan ja voima on lisääntynyt. Vaikka ollaan vasta alussa- odotan innolla missä ollaan vuoden päästä.”

-Anna-Kaisa Hämäläinen

”Parasta on henkilökohtainen fysioterapeuttiohjaaja, joka pitää ohjakset käsissä ja liian innokkaan treenaamisen aisoissa. Asiantuntevat perustelut eri liikkeille ja määrille. Ihan huippua! Kiva rauhallinen tila treenaamiseen.”

-Seija Rosenlöf

”Minua motivoi suunnitellut monipuoliset ohjelmat ja viikkorytmitys millä tähdätään tavoitteiden saavuttamiseen. Samoin studiolla treenaaminen ja sitä kautta tulosten seuraaminen. Parasta on, kun voi luottaa täysin oman ohjaajan suunnitelmiin, kun tietää että ne on mun parhaaksi. Tärkeää on treenipäiväkirjan täyttäminen ja viikottainen yhteydenpito niin pysytään kärryillä missä mennään ja on mahdollista tehdä muutoksia tarvittaessa.”

-Heli

”Parasta on, että pystyin etukäteen kuvailemaan, millaisen ohjaajan haluan ja sain juuri sellaisen, kuin toivoinkin.
Rautainen ammattitaito, vaativa ja tarkka, mutta antoi myös paljon kannustavaa palautetta.”

-Stina Marttila

Kokemuksia

fysioterapeutti juha niskala haastattelu

sanoo

Kuntokompassi Kokemuksia Heli: Kun päätin ottaa yhteyttä Kuntokompassiin lähes neljä vuotta sitten, ensivaikutelma oli todella hyvä. Haastattelussa kartoitettiin tilanteeni ja ehdotettiin Petriä minun fysioterapeutiksi. [embed]https://youtu.be/2cn-lmjnXq4[/embed] Valinta oli täysi kymppi ja sillä tiellä ol ...

Lue kokonaan group Created with Sketch.
Lisää kokemuksia