Kati Ruoko

Elintarviketieteiden maisteri ETM & Personal Trainer

”Säännöllinen ja riittävä liikunta, ravinto ja lepo ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin perusta”

Personal Trainer Kati Ruoko

Personal Trainer Kati Ruoko työskentelee Kuntokompassin Training Studiolla osoitteessa Mannerheimintie 38, 00100 Helsinki.


Moikka,

Olen Kati Ruoko ja minulle tärkeintä on auttaa asiakkaitani voimaan hyvin.

Minua kiinnostaa erityisesti ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tavoitteena työssäni on innostaa ihmisiä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin.

Peruskoulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri, ETM, Helsingin yliopistosta. Lisäksi olen Personal trainer (NHA) ja sertifioitu ravintovalmentaja (Precision Nutrition), jossa pääpainopisteenä urheilijan ravitsemus.

Liikuntaosaamiseni pohjautuu huippu-urheilutaustaani ja yli 15 vuoden kokemukseen ryhmäliikuntaohjauksesta. Toimin näiden lisäksi myös urheiluhierojana.

Pyrin aktiivisesti kehittämään omaa ammattitaitoani liikunnan ja valmentamisen saralla, jotta voisin tarjota asiakkailleni parasta mahdollista osaamista.

Erikoisosaamisalueeni painottuu terveyttä edistävään ravitsemukseen, oli sitten kysymys painonhallinnasta, kiinteytymisestä, lihasmassan lisäämisestä tai elämäntapamuutoksesta. Minulla on kokemusta haastavien ruokavalioiden suunnittelusta.

Personal Trainer toimintani ydin:

Liikunnan pitää tuottaa iloa ja tukea hyvinvointia. Kaiken lähtökohtana on säännöllinen ja riittävä liikunta, ravinto ja uni. Jos nämä palikat ovat kunnossa niin homma on aikalailla hyvällä mallilla. Unohtamatta tietenkään perheen, lähipiirin ja ystävien tärkeyttä.

Valmennusfilosofiani perustuu kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen hyvinvointiin, joka ottaa huomioon juuri sinun elämäntilanteen, tarpeet ja tavoitteet mahdollisimman tarkasti.

Harjoittelussa haluan sinun kokevan onnistumisia ja kehittymistä sekä itsesi ylittämistä. Harjoittelun tulee olla mielekästä ja turvallista, mutta on uskallettava myös haastaa itseään mukavuusalueen ulkopuolelle, jos haluaa edistyä. Uskon, että valmennuksessani löydät oman tapasi liikkua ja edistät hyvinvointiasi jo lyhyellä harjoittelulla. Yksinkertaiset perusasiat, jotka ovat helppo viedä arkeen toimivat parhaiten niin liikunnan kuin ravinnonkin suhteen.

Valmennuksessa painotan laadukkaan ruokavalion merkitystä. Pelkkä harjoitus ei tuo haluttuja tuloksia, jos ruokavalio ei tue harjoittelua. Autan sinua tunnistamaan tilanteita, joissa voit tehdä ravinnon suhteen oikeita valintoja. Etenemme pienin askelin, jotta pystyt muodostamaan pysyvän elämäntavan.

Kokonaisvaltaiseen harjoitteluun kuuluu ravinnon ja liikunnan lisäksi laadukas uni ja stressinhallinta. Kartoitamme yhdessä nykyisen elämäntilanteesi kuormitustekijöitä ja pohdimme, miten saisimme kuormituksen ja palautumisen tasapainoon. Hyvä palautuminen antaa virtaa työhön, harrastuksiin ja urheiluun. Liikunnan, ravinnon, unen ja stressinhallinnan lisäksi tarkastelemme yhdessä myös arvomaailmaasi ja ajatuksiasi hyvinvointisi merkityksestä. Usein näihin keskusteluihin liittyvät myös pohdinnat oman arjen hallinnasta.

Avainkysymys on tasapainon löytäminen työn, treenin, rentoutumisen, terveellisen ja riittävän ravinnon sekä unen suhteen, kun tavoitellaan elinvoimaista ja onnellista elämää.

Minkälainen olen valmentajana?

Valmennusotteeni on kannustava ja asiakasta parhaaseen suoritukseen haastava. Olen luonteeltani positiivinen, iloinen ja rauhallinen. Minulle on helppo puhua ja olen hyvä kuuntelemaan. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, jotta sinä tiedät, mihin valmennuksella tähdätään ja mitä tavoitteisiin pääseminen edellyttää. Odotan asiakkaalta sitoutuneisuutta ja halua tehdä muutosta.

Oma urheilutaustani

Lapsuus ja nuoruusvuodet aina aikuisikään asti harrastin muodostelmaluistelua (Team Fintastic, Rockettes). Siinä saavutin useita Suomen mestaruuksia ja juniorien maailmanmestaruuden. Luistelu oli hyvin intensiivistä ja monipuolista harjoittelua sisältäen yli 20 viikkotuntia jäällä, tanssisalissa ja missä milloinkin. Luistimet vaihdoin jumppatossuihin ja siirryin lähes suoraan ryhmäliikunta-ohjaajaksi, sillä musiikin tahtiin liikkuminen tuntui heti omalta lajiltani. Ryhmäliikuntatunteja on tullut nyt ohjattua toistakymmentä vuotta.

Nykyään itselleni tärkeitä liikuntamuotoja ovat voimapainoitteinen saliharjoittelu, jooga ja ulkoliikunta. Elän tällä hetkellä ns. ruuhkavuosia. Olen kahden energisen lapsen äiti, ja yritän aikatauluttaa elämääni työn, perheen ja harrastuksien kanssa. Ymmärrän hyvin asiakkaitani, jotka kamppailevat tämän asian kanssa. Raskaus ja raskauden jälkeiset ajat  opettivat minua kuuntelemaan ja arvostamaan omaa kehoa. Raskaus pakotti minut pois silloisesta oravanpyörästä, mihin kuului paljon työtä ja liikuntaa sekä liian vähän lepoa ja ravintoa.

Oman kehon kuuntelua ja arvostamista haluan opettaa myös asiakkailleni.

Asiakaspalautteita:

”Olen ollut hyvin tyytyväinen saamaani valmennukseen.”

-Essi

”Parasta valmennuksessa ollut Rauhallinen treenipaikka/-ilmapiiri ja tietysti Pt Kati.”

-Päivi V

”Parasta valmennussani on ollut määrätietoinen ja tavoitetietoinen ohjelma. Ammattimainen ja kuunteleva ohjaaja :) Olen päässyt kiinni sekä parempaan lihaskunto-ohjelmaan että ruokavalioon. Kuntoiluun tullut suunnitelmallisuutta ja rakennetta eikä tule annettua ns periksi kuten kävi lihaskunnon kanssa viimeisen vuoden ajan.”

-Anna-Maria Teperi

”Parasta ehdottomasti ollut palvelun henkilökohtaisuus. Pyrkimys auttaa minua omista lähtökohdistani”

-Kristiina 

”Hyvän ja innostavan treenarin olen saanut. Olen ollut tosi tyytyväinen.”

-Päivi Pietikäinen

”Palvelu on erinomainen. Ohjaaja on taitava ja kannustava.”

-Kristiina

”Ohjaaja ammattitaitoinen ja mukava, asiansa osaava ja saa myös minut innostumaan ja toistamaan harjoituksia :), siistit hyvät tilat (Mansku), kattavat välineet.
Kaikin puolin olen tyytyväinen :)”

Tuija Pylkkänen

Koulutus

👉 Elintarviketieteiden maisteri, ETM, Helsingin yliopistosta

👉 ACE®️ Personal Trainer, NHA

👉 Sertifioitu ravintovalmentaja (Precision Nutrition)

👉 Urheiluhieroja (Hieronta-akatemia)

👉 Ryhmäliikuntaohjaaja FAF