Aino Kotiluoto

Fysioterapeutti & Personal trainer

Fysioterapeutti Aino Kotiluoto

Fysioterapeutti Aino Kotiluoto  on koulutukseltaan fysioterapeutti ja personal trainer. Hän työskentelee pääsääntöisesti Kuntokompassin Personal Training Studiolla Porvoossa osoitteessa: Lundinkatu Lundinkatu 20, 06100 Porvoo

Kuntokompassi Fysioterapeutti Aino Kotiluoto

Hei!

Olen Aino Kotiluoto, fysioterapeutti ja personal trainer.

Uskon, että ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi voi parantua oikeanlaisen tuen avulla, kun hän oppii arvostamaan ja ymmärtämään omaa kehoaan. Valmennuksen tulee aina tapahtua asiakkaan omista lähtökohdista ja tavoitteista käsin, sillä niiden saavuttamiseksi tulee myös olla motivoitunut tekemään töitä.

Minä valmentajana:

Valmentajana olen lempeästi tukenasi, samalla sinua kuitenkin määrätietoisesti puskemassa ja motivoimassa eteenpäin kohti tavoitteitasi. Valmennus on aina sinulle yksilöllisesti suunniteltua. Pyrin myös selittämään mahdollisimman selkeästi, miksi mitäkin tehdään ja miten keho toimii. Ymmärtämällä kehon toimintaa, opit paremmin tiedostamaan omia valintojasi sekä toimimaan arjessa hyvinvointia edistävästi. Löydetään yhdessä sinulle yksilölliset keinot, joilla voidaan edistää tavoitteitasi ja hyvinvointiasi!

Fysioterapeuttina osaan ottaa huomioon ihmiskehon kokonaisuudessaan: psyykkinen, sosiaalinen ja fyysinen terveys ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa. Psyykkinen stressi voi lisätä harjoittelun kuormitusta, ja puolestaan liian vähäinen tai liiallinen fyysinen kuormitus voi lisätä psyykkistä stressiä. Tärkeintä onkin löytää tasapaino kuormituksen ja palautumisen suhteen. Suunnittelemalla palautuminen osaksi harjoitusohjelmaa mahdollistetaan myös harjoittelun pitkäjänteinen nousujohteisuus.

Kerrytän osaamistani aktiivisesti lukemalla uusinta tutkimustietoa. Aikeenani on kerryttää tietoa myös jatkokouluttautumalla. Etenkin tavoitteellisen harjoittelun, palautumisen ja ravitsemuksen optimointi sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutus kiinnostavat. Aina on varaa oppia lisää: olenkin innokas ja motivoitunut kehittymään niin valmentajana kuin fysioterapeuttina!

Lyhyesti liikuntataustastani:

Olen harrastanut nuoresta asti monia eri liikuntalajeja; tällä hetkellä treenaan tavoitteellisesti kuntosalilla, jota tasapainottaa tanssi sekä kävelylenkkeily. Olen kisannut Fitness-urheilussa, mistä olen saanut konkreettista ymmärrystä hyvin kurinalaisen dieetin vaikutuksista kehoon sekä mieleen. Kun hyvin tarkkaa ruokavaliota noudattaa pitkään, voikin olla vaikeaa palata takaisin normaaleihin syömistottumuksiin ja kehon rasvaprosentin nousuun. Olen kokenut kisadieetin jälkeistä uupumista sekä hyvin kireästä kunnosta painon nousun aiempaa korkeammalle, joten uskon, että tämän vuoksi pystyn auttamaan myös kehonkuvan ja uupumuksen kanssa kamppailevia. Opin käytännön kautta, kuinka yksilöllinen keho on ja kuinka tärkeää harjoittelun aiheuttamasta tai muusta stressistä palautumisen optimointi on hyvinvoinnin kannalta.

Lämpimästi tervetuloa valmennukseen!

Ystävällisin terveisin, Aino.

Koulutus:

👉 Fysioterapeutti AMK, Laurea Helsinki

👉 Personal trainer, Nordic Health Academy