Elina Matikainen

Liikuntatieteiden maisteri & Personal trainer

Hyvinvointi koostuu treenin, ravitsemuksen ja levon tasapainoisesta kokonaisuudesta

Personal Trainer Elina Matikainen

Personal Trainer Elina Matikainen on koulutukseltaan Liikuntatieteiden maisteri ja hän työskentelee Kuntokompassin Training Studioilla osoitteissa Pohjoinen Hesperiankatu 7, 00260 Helsinki ja Mannerheimintie 38 00100 Helsinki

Moikka,

Olen Elina Matikainen, liikuntatieteiden maisteri ja urheiluravitsemuksen asiantuntija. Kiinnostuksenani ja intohimonani on jo pitkään ollut liikunta ja hyvinvointi, sekä niiden edistäminen. Tämän vuoksi hakeuduinkin opiskelemaan liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopistoon, josta valmistuin pääaineenani liikuntafysiologia. Sivuaineina olen opiskellut psykologiaa sekä ravitsemustiedettä, sillä minua kiinnostaa kovasti ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Pyrin kehittämään jatkuvasti omaa osaamistani jatkokouluttautumisen avulla.

Lyhyesti omasta liikuntataustastani:

Omaa urheilutaustaa minulla on elämäni aikana monista eri lajeista. Nuorempana päälajini oli koripallo, minkä lisäksi olen harrastanut muun muassa ratsastusta, tennistä ja tanssia. Hieman vanhempana kuvioihin tuli mukaan tavoitteellisempi kuntosaliharjoittelu sekä kestävyysjuoksu. Nykyään nautin luonnossa liikkumisesta retkeilyn merkeissä ja vapaa-aikaa kuluu paljon myös koiraharrastusten parissa.

Minä valmentajana:

Valmentajana olen empaattinen, innostava ja otan kaikkien asiakkaiden lähtökohdat yksilöllisesti huomioon. Tärkeää ei ole se, mitä osaat tai missä kunnossa olet, kun tulet ohjattavakseni. Tärkeämpää on motivaatio ja kiinnostus omaa hyvinvointia ja tavoitteita kohtaan. Yhdessä asetamme isot ja pienet tavoitteet kohti määränpäätäsi, ja teemme yhdessä töitä hymy huulessa ja rennolla asenteella, mutta kuitenkin tosissaan ja tehokkaasti. Valmennuksiini saat tulla juuri omana itsenäsi ja turhia jännittämättä.

Omaan myös hyvät taidot ja kokemuksen toimia ravitsemusohjaajana. Ravitsemuksen roolia ei voi mielestäni tarpeeksi korostaa, sillä se vaikuttaa suuresti mm. terveyteen, palautumiseen ja kehittymiseen sekä tietysti jaksamiseen arjessa ja treeneissä. Ravitsemuksen osalta painotan perusasioita, kokonaisuutta ja syömisen rentoutta. Pohjaan tietoni ja ohjeeni aina tutkittuun tietoon, enkä trendikkäisiin muotidieetteihin.

Tervetuloa valmennuksiini laittamaan treenit ja ravitsemuksen uudelle tasolle. Lähdetään yhdessä matkalle kohti tavoitteitasi sekä parempaa terveyttä ja hyvinvointia!

Videolla Elinan asiakas Laura kertoo valmennuskokemuksestaan

Asiakaspalautteita:

”Olen saanut juuri sellaista apua treenaamisen mitä odotin! Positiivista tsemppausta ja reipasta rohkaisua jotta saa puristettua itsestä vielä vähän! Elinalle iso peukku!

-Päivi Tolvanen

”Asiantunteva, ystävällinen palvelu. Ilmavat, hyvät tilat. Hyvä sijainti.
Erityistä kiitosta ohjaajalle antaisin siitä, että hän oli joustava ja kuunteli toiveitani. Perinteinen kuntosalityöskentely ei pitkän päälle motivoinut, joten hän suunnitteli joka kerralle toisentyyppisen ohjelman, liikepareja, liikkuvuutta, voimaharjottelua jne. joka oli kehittävää ja motivoivaa. Joka kerralle ei välttämättä eede tarvitsisi kokonaan uutta ohjelmaa. Kuunteli myös vireystasoa ja jaksamista sekä kesällä toivetta olla ulkona.”

-Katja Björklund

”Olen ollut todella tyytyväinen kaikkeen! Parasta valmennuksessa ollut aito välittäminen, armottomuus ohjauksessa, tinkimättömyys”

-Seeli

”Parasta valmennuksessa ehdottomasti sen, että on asiantunteva ammattilainen ohjaamassa, joka on läsnä ja kannustaa. Neuvoo myös tarvittaessa.

-Anja V

”Kuntokompassin personal training -setissä parasta on asenne. Olen niin tyytyväinen valmentajaani (Elina). Hän osaa tehdä juuri täydelliset ohjelmat jotka ovat sopivan haastavia ja vaativia. Jäsenyyteni jatkuu nyt toista vuotta ja on hämemntävää miten tässä iässä (46) koen olevani elämäni parhaassa kunnossa. Treenaan vähemmän mutta laadukkaammin.”

-Elina Brinck

Koulutukset:

👉 Liikuntatieteiden maisteri (liikuntafysiologia), Jyväskylän yliopisto

👉 Urheiluravitsemuksen perusopinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto

👉 Psykologian perusopinnot, Jyväskylän yliopisto

Kokemuksia

icon-quote-big Created with Sketch.

Tämä valmennus on tuonut ihan suunnattomia hyötyjä. Koen elämänlaatuni parantuneen suuresti. Ihan jo sen, että mun arki on paljon pirteämpää. Mä nukun paljon paremmin ja mä toki syön paljon paremmin.

- Laura Kaasalainen, 39v

Artikkelit

Häiriintynyt syömiskäyttäytyminen – tunnusmerkit ja vaikutukset

Syöminen ja ruoka ovat iso osa elämää. Ne ovat myös ihmisen perustarpeita, joiden myötä keho tuottaa ravintoain...

Lue artikkeli group Created with Sketch.

Unen merkitys – nukutko tarpeeksi?

Unen merkitys. Tuntuuko välillä, että jaksaminen arjessa on heikkoa, tai motivaatiota mihinkään uuteen ei riitä? Junnaako voima...

Lue artikkeli group Created with Sketch.