Helena Ruti

Psykoterapeutti & Perhepsykoterapeutti

Psykoterapeutti Helena Ruti

Psykoterapeutti, Perhepsykoterapuetti Helena Ruti toimii osana Kuntokompassin moniammatillista tiimiä etävastaanoton kautta

Hei,

olen Helena Ruti, Lappeenrannasta kotoisin oleva sairaanhoitaja ja psykoterapeutti.

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa keho ja mieli ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa. Ei voida puhua kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, jos ei huomioida ja huolleta molempia.

Esimerkiksi palautuminen voi hidastua mielen kuormittumisen seurauksena tai hermostomme voi olla koko ajan ylivireässä tilassa, mikä voi aiheuttaa selittämättömiä kiputiloja ja lihaskireyksiä kehossa. Hermoston rauhoittuminen vaatii turvallisuuden tunteen kaveriksi. Ilman turvaa on vaikeaa rentoutua. Alkeellisin osa aivoistamme voi ajatella, että olemme hengenvaarassa, vaikka emme oikeasti olisi, ja valmistaa kehoa taistelemaan tai pakenemaan, jolloin hermosto ylivirittyy. Tämä voi olla seurausta esimerkiksi vanhasta traumasta, jostain järkyttävästä tapahtumasta, mitä olemme menneisyydessämme kokeneet. Näiden asioiden läpikäymiseen voi psykoterapiasta olla apua.

Syöminen on yleisesti tunteiden säätelyyn käytetty keino. Makea ja rasvainen ruoka tuottaa mielihyvää, mikä voi auttaa turruttamaan epämiellyttäviä tunteita ja synnyttää riippuvuutta. Syöminen voi korvata jonkin tarpeen, mikä ei tule tyydytetyksi ihmisen elämän. Stressin hallinta on olennaista, kun halutaan hallita syömistä, koska stressi vaikeuttaa syömisen säätelyä. Omien tunteiden ja tarpeiden havainnoiminen ja tunnistaminen on tärkeää, kun opetellaan oman syömisen säätelyä. Tähän psykoterapiasta voi olla apua.

Lyhyesti oma tarinani

Ajattelen, että toista voi auttaa vain niin pitkälle kuin on itse päässyt. Tämän vuoksi olen työstänyt itseäni kahden vuoden psykodynaamisessa psykoterapiassa, työstänyt perhe- ja sukutaustaani 3,5 vuoden perheterapiakoulutuksessa sekä nyt toista vuotta kognitiivisessa psykoterapiassa. Pidän huolta myös jatkuvasta kouluttautumisesta sekä työnohjauksesta.

Koin oman heräämiseni fyysisen kunnon osalta muutama vuosi sitten, jolloin aloin tavoitteellisesti treenata salilla ja harrastaa aerobista liikuntaa sekä kiinnittää huomiota terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. On motivoivaa nähdä oma kehittyminen ja huomata miten jaksaminen arkipäivän asioissa on parantunut huomattavasti. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten psyykkiset voimavarat ovat parantuneet myös fyysisten voimien rinnalla.

Haluan auttaa mahdollisimman montaa ihmistä saavuttamaan kokonaisvaltaisen hyvän olon omassa kehossaan ja omassa mielessään. Olen empaattinen, turvallinen ja asiantunteva psykoterapeutti, jonka kanssa voit käydä läpi omia elämän haasteita ja kipukohtia ja matkata kohti parempaa itsetuntemusta. Olet lämpimästi tervetullut etävastaanotolleni. Olen sinua varten.

Koulutus:

👉 Sairaanhoitaja v.2006

👉 Psykoterapian perusteet v.2011

👉 Perhepsykoterapeutti v.2014

👉 EMDR 1 ja 2 v.2019-2020

👉 Integratiivinen nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapeutti (koulutus menossa, valmistuminen v.2024)