Kirsi Helle

Fysioterapeutti & Personal Trainer

Meidät on luotu liikkumaan

Fysioterapeutti Kirsi Helle työskentelee Kuntokompassin Training Studioilla osoitteissa Pohjoinen Hesperiankatu 7, 00260 Helsinki ja Mannerheimintie 38 00100 Helsinki

Hei,

Olen kotoisin Kuopiosta ja ehtinyt asua Helsingissä vuodesta 2012. Olen 14 -vuotiaasta lähtien valmentanut ja ohjannut ihmisiä liikkumaan tehokkaasti ja turvallisesti. Valmennusurani alkoi Kuopion Uimaseurasta, jossa itse myös juniorina harrastin taitouintia kansainvälisellä tasolla.

Aikuisiällä kouluttauduin ryhmäliikunnanohjaajaksi ja olen ohjannut kuntouttavia ryhmiä fysioterapia -yrityksissä ja kuntoutussairaalassa sekä lajiharjoituksia ja fysiikkaharjoituksia kamppailu-urheiluseurassa. Olen valmentanut ja ohjannut hyvin erilaisia ryhmiä ja ihmisiä aina lapsista veteraaneihin, urheilijoihin, kuntoilijoihin ja kuntoutujiin.

Fysioterapeuttina olen työskennellyt tuki- ja liikuntaelinvaivojen, neurologisten asiakkaiden, yksilövalmennuksen ja kehon virheasentojen korjauksen parissa. Olen tehnyt myös manuaalista terapiaa, liikekontrollin korjausta, vammoja kuntouttavaa liikeohjausta ja fysioterapeuttisten ryhmien ohjausta.

Oli tavoitteenasi sitten kehittää suorituskykyä tai lihaskuntoa, päästä eroon kehon kiputiloista, lisätä toimintakykyä tai saada lisää energiaa ja balanssia arkeen, olen rinnallasi kulkemassa ja kannustamassa tavoitteitasi kohti.

Pyrin aktiivisesti kehittämään omaa ammattitaitoani ja kouluttautumaan lisää. Olen tiedonjanoinen ja mielelläni tutkin itseäni kiinnostavia aiheita tai asiakkaiden ongelmakohtia lisää alan kirjallisuudesta ja tutkimuksista.

Osaamisen ydin

Olen erikoistunut kehon hahmottamiseen, hallintaan ja koordinaatioon liittyvään problematiikkaan. Sekä kehon virheellisen kuormituksen ja virheasentojen korjaamiseen. Aktiivisen liikkuvuuden ja liikekontrollin parissa olen myös tehnyt paljon töitä. Vahvuuksiani ovat toiminnallinen harjoittelu, vartalon hallinta, akrobatia, liikkuvuusharjoittelu ja kehonpainoharjoittelu, terveellistä ravintoa unohtamatta!

Liikunta toimii myös terapeuttisena keinona hoitaa omaa kroppaa ja mieltä. Toivon, että valmennettavani oppivat kuuntelemaan oman kehonsa signaaleja ja huomaavat myös palautumisen ja levon tärkeyden arjessa.

Valmennusfilosofia

Valmentajana olen rauhallinen, empaattinen ja rento, mutta päämäärätietoinen ja asiakasta haastava. Toivon, että valmennettavani löytävät liikunnan ilon ja mieleisen tavan liikuttaa omaa kehoa, jolloin liikkeestä tulee luonnollinen osa elämää. Meille on annettu upea keho, joka taipuu mitä ihmeellisimpiin suorituksiin, käyttäkäämme sitä!

personal trainer kiki helle

Vapaa aika/ Oma hyvinvointi

Liikunta merkitsee minulle monenlaisia asioita. Liike on keino oppia lisää itsestä, kuntoutua, kehittää fyysisiä ominaisuuksia, ilmaista itseään, kokea elämyksiä, ylittää itsensä ja oppia uusia taitoja. Olen vahvasti fiilispohjainen liikkuja ja omat top 3 liikuntaelämykset ovat: ilma-akrobatia esiintyminen, vapaakiipeily kalliolla meren yllä ja leijalautailu merellä auringonlaskussa.

Olen elämässäni käynyt läpi syömishäiriöitä, liikunta-addiktiota, loukkaantumisia ja alipalautumista. Rakkaudesta lajiin olen muutaman kerran päätynyt tankotanssissa MM -kisoihin asti, ja tiedän miten henkisesti ja fyysisesti raastavaa kilpaurheilu voi olla. Useamman kerran olen uudestaan saanut opetella tervettä ja armollista suhtautumista omaan kehoon ja liikkeeseen.
Nykyään eniten nautin luonnossa liikkumisesta, liike-ilmaisusta, temppuilusta, voimatreenistä ja leijalautailusta.

 

Videolla Kirsin asiakas Anne kertoo omasta asiakaskokemuksestaan

Koulutus

👉 Fysioterapeutti (AMK)

👉Uinnin ohjaaja, Kuopion Uimaseura

👉Ryhmäliikunnanohjaaja, SAFE

👉Nyrkkeily ohjaaja, Suomen Nyrkkeilyliitto’

👉Body Weight Training Coach, level 1& 2, Movement Center

👉Cross Training, Fressi

👉FAF Fascial, FAF Finland

👉Urheilulääketieteen seminaari, Terveystalo, Suomen Liikunta- ja urheilulääketieteen erikoislääkäriyhdistys

👉Personal Trainer, Kuntokompassi

👉Voima & kestävyysharjoittelun ohjelmointi, Tuomas Rytkönen

👉Hyvinvointianalyysi koulutus, Firstbeat

👉Sirkusharjoittelu, Circus 2.0.

👉International level athletes education program, Adel, World Anti Doping Agency

👉 Master of Health Care 2022-

Kokemuksia

fysioterapeutti juha niskala haastattelu

Eroon olkapääkivusta -Anne Jarva 60.v sanoo

Kuntokompassi kokemuksia Anne: Se, että olen päätynyt hankkimaan oman valmentajan, on ollut monivuotinen juttu. Itseasiassa jo varmaan toistakymmentä vuotta. https://www.youtube.com/watch?v=H_lHrXbtClo Ensin minulla oli sellaisia ajatuksia siihen liittyen, että lihasvoima häviää, kun ikää tulee ja sitten kaikennäk ...

Lue kokonaan group Created with Sketch.
Lisää kokemuksia