Kuntokompassi kokemuksia: Karoliina 32v. Sain kivuttoman arkielämäni takaisin

Maailmani mullistui kun aloitin käymään Kuntokompassilla fysioterapiassa. Rupesin ensimmäistä kertaa työstämään kipua myös henkisellä puolella ja aloin uskoa, että kivun ei tarvitse hallita elämää.

”Liike on lääke” on fraasi, jonka kuulin monta kertaa vuosien varrella kärsiessäni merkittävästi elämääni vaikuttaneista alaselkäkivuista.

Laiska kun olen, en kivuista huolimatta saanut itseäni liikkumaan riittävästi ja oikealla tavalla niin, että siitä olisi ollut selälleni merkittävää hyötyä.

Kun kipuja oli jatkunut kahdeksan vuotta, yltyivät ne ja heräsin eräs aamu siihen, että minut vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Silloin päätin, että asialle on tehtävä jotain. Tilanne oli  käytännössä sellainen, että olin valmis maksamaan mitä tahansa, mistä tahansa poppaskonstista päästäkseni kivuista eroon.

Ratikan ikkunasta huomasin Kuntokompassin ja päätin kokeilla, että olisiko personal trainer se ”poppaskonsti”, jolla saisin itseni treenaamaan aktiivisesti ja pääsemään kivuistani eroon.

Moniammatillista yhteistyötä

Jo ensimmäinen tutustumiskerta vakuutti. Kun aloitin käymään Kuntokompassin fysioterapetti Juhalla, maailmani, jota selkäni oli hallinnut vuosia, mullistui.

Rupesin ensimmäistä kertaa työstämään kipua myös henkisellä puolella ja aloin uskoa, että kivun ei tarvitse hallita elämää.

Hieronnan ja henkisen puolen kehittämisen lisäksi tehdyt varovaiset fyysiset harjoitteet näyttivät, että kuntosalilla tehty harjoittelu tosiaan helpottaa oloa.

Siirryttyäni varsinaiseen treenamiseen PT – Tommin kanssa homma nytkähti vielä askeleen eteenpäin. Liike on tosiaan lääke! Olen vihdoin myös sisäistänyt, sen, että on todella tärkeää, että tekee liikkeen  oikein.

Ja tätä varten tarvitaan ainakin alussa kokenut opastaja rinnalle. Personal Trainer Tommin kanssa olen oppinut paljon asioita kehostani ja sen toiminnasta. Treenaaminen ei kuitenkaan ole mikään poppaskonsti, vaan tilanteen parantaminen on vaatinut määrätietoista työtä.

Kuntokompassilla treenamisen aloittaminen on käytännössä poistanut kipuni

Sain kivuttoman arkielämäni takaisin ja pystyn liikkumaan taas normaalisti

Ensitapaamisessa kysyttiin tavoitetta treenaamiselle, eikä minulla ollut mielessä muuta kuin kivuista eroon pääseminen. Nyt pystyn katsomaan jo hieman pidemmälle ja asettamaan uusia tavoitteita.

Kahdeksan vuotta vaivanneet valtavat kivut ovat  pääsääntöisesti hävinneet – alle vuodessa – ja minulla on alkanut uusi elämä.

Suosittelen lämpimästi Kuntokompassin moniammatillista yhteistyötä. Fysioterapeutin ja Personal Trainerin yhteistyö toimii kaikille epämääräisistä selkäkivuista kärsiville.

Ja myös kaikille niille, jotka haluavat päästä asiassa eteenpäin ja keskittyä elämässä myös muihin asioihin.

Terveisin, Karoliina P-S


Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Tutustu monipuoliseen verkkovalmennus tarjontaamme

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).