Kuntokompassi kokemuksia: Huikea muodonmuutos!

Nälkää ei ole tarvinnut nähdä, ainoastaan remontoida läpi ruokailutottumukset ja ateriarytmi. Voima ja ketteryys/notkeus on mennyt vielä enemmän eteenpäin, kun paino laskenut.

Omassa mielessä oli pitkään kypsynyt ajatus siitä, että omalla peilikuvalla tarttis tehdä jotain.

Olen nauttinut liikunnasta jo ihan pienestä pitäen ja sitä on tullut harrastettua monessa eri muodossa. Muutama vuosi takaperin otin itseäni ensimmäistä kertaa niskasta kiinni: ostin salikortin, sain sieltä ohjelmankin.

Tätä ohjelmaa jaksoin noudattaa ensimmäisen puoli vuotta, mutta sen jälkeen se ei enää tuntunut mielekkäältä, enkä tiennyt ollenkaan mitä muuta sitä oikeastaan voisi tehdä.

Olen kuitenkin kahden lapsen äiti, joten lapsien harrastuksiin kuskaaminen ja työelämä vievät suurimman osan kaikista päivistäni. Tähän vielä omat harrastukset päälle.

Aikaa etsiä oikeasti oikeaa tietoa syömisestä ja muusta ei vaan löytynyt, sillä en usko minkään dieetin pitävän kiloja pysyvästi poissa.

Viime keväänä sain tarpeekseni ja päätiin hankkia itselleni jonkun viisaamman vierelleni. Palkkasin siis PT:n ja tätä päätöstä en ole katunut hetkeäkään.

Harjoittelu pyörimään Personal Trainerin johdolla

Tulin hyvin valmistautuneena ensimmäiseen tapaamiseen ja mielestäni tiesin tavoitteeni hyvin selkeästi. Matkan varrella tavoitteeni ovat muuttaneet muotoaan vieläkin mielekkäämpään suuntaan!

Sain ruokavalion ja treenisuunnitelman, joka katsottiin muihin harrastuksiin sopivaksi. Näitä on myös muokattu muutamaan otteeseen, kun aikataulut ja elämä ovat kuljettaneetkin yllätyksiin.

Innostuin aloittamaan telinevoimistelun syksyllä, kun ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kehtasin mennä muiden eteen treenivaatteissa.

Itsensä ylittäminen on oikeasti tullut tietynlaiseksi intohimoksi ja onnistumisen tunne on hurjan huumaavaa. Sain tänä syksynä trampoliinilta voltin, joka oli siellä iso tavoitteeni sekä auttavasti osaan/jaksan nyt seistä käsilläni.

Kumpikaan näistä ei varmasti olisi onnistunut ilman oman Personal Trainerini Mikon ja minun tavoitteellisia voimatreenejä.

ennen jälkeen nainen

Liikunnallinen elämäntapa sai kilot karisemaan

Kun aloitimme keväällä 2016, olin todella iso, vaakalukema jotain aivan järkyttävää. Nyt harjoittelen oman muuttuneen kuvani hyväksymistä ja peiliin pitää katsoa, sillä kaikki vaatteet ovat menneet uusiksi.

Nälkää ei ole tarvinnut nähdä, ainoastaan remontoida läpi ruokailutottumukset ja ateriarytmi. Voima ja ketteryys/notkeus on mennyt vielä enemmän eteenpäin, kun paino laskenut.

Vaatekoko on muuttunut XL:stä S kokoon. Mutta vaikka painon ja senttien lähteminen onkin ollut yksi isoimmista tavoitteistani, on niitä muita hyviä puolia tullut niin paljon oheen.

Yksi tavoitteistani oli painon pudotus, toinen oli liikkuvuus – halusin kovasti saada spagaatin. Tätäkin osa-aluetta on työstetty ja uskomatonta kyllä lähes kaikki tavoitteet on jo saavutettu, mitkä alussa asetettiin.

Jaksan huomattavasti paremmin arkea, kunto on parantunut todella paljon ja Mikon kanssa treeneissä joka kerta on iso motivaatio kokeilla, josko vielä vähän lisää voisi painoja nostaa.

Oikeastaan voiman lisääminen/lihaskunnon kasvattaminen on nykyään se mitä tavoittelen, muu tulee ohessa. Ja tämä tuntuu mielekkäältä.

En ole minkään treenin jälkeen ollut ihan loppu, mikä on yllättänyt minut. Kaikki on jotenkin todella vaivatonta ja oikeasti kivaa.

Mutta tässä kohtaa nälkä kasvaa syödessä, sillä meillä on vielä monta kuukautta treeniä edessä, odotan vain innolla mihin tämä tie johtaa.

Tämän työn olen tehnyt itse, mutta en olisi siihen pystynyt enkä osannut tehdä ilman Mikkoa. Sopivasti kannustusta, kehua ja innostavia treenejä. Paljon viisaita neuvoja ja ammattitaitoa.

Syvä kumarrus ja kiitos Mikolle!

-Suvi 

PS. Laihtuminen ei siis aina vaadi tietoista ”laihduttamista”, vaan paino yleensä laskee järkevien elintapamuutoksien myötä. Kieltämyksen ja kurimuksen linjalla ei kannata lähteä, vaan kannattaa pohtia uuden elämäntavan tuomia mahdollisuuksia.

Hyviä elintapamuutoksia ovat esimerkiksi:

  • Syömistottumuksien muuttaminen
  • Parempi nukkuminen
  • Oman kehon hyväksyminen
  • Omasta jaksamisesta huolehtiminen
  • Liikunan lisääminen

PSS. Voit lukea lisää laihduttamisesta blogistamme


Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Tutustu monipuoliseen verkkovalmennus tarjontaamme

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).