Juha Niskala

Fysioterapeutti & Urheilufysioterapeutti

Moikka! Olen espoolainen fysioterapeutti Juha Niskala. Fysioterapeuttina olen erikoistunut urheilufysioterapiaan sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. Valmennukseni olen keskittänyt Helsinkiin Kuntokompassin Personal Training Studiolle.

Fysioterapian erikoisosaaja

Fysioterapeutin perusopintojen lisäksi olen suorittanut useita urheilufysioterapian, manuaalisen terapian sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidon koulutuksia. Pyrin jatkuvasti opiskelemaan lisää ja kehittämään itseäni fysioterapeuttina. Mielestäni on tärkeää seurata oman alan kehittymistä ja pitää itsensä ajantasalla uusimmista tutkimuksista.

Omat kokemukset auttavat

Fysioterapian lisäksi mielenkiinnon kohteinani ovat liikunta ja urheilu, erityisesti voima- sekä kamppailulajit. Kipinän opiskeluun liikunta- ja terveysalalla antoivat aikoinaan lukion jälkeen suoritetut liikunnanohjauskurssit sekä oma kilpaurheilutausta uinnissa ja pesäpallossa. Tällä hetkellä harrastan voimaharjoittelua, painia ja nyrkkeilyä. Niin kuin liian monilla, myös minun urheilu-uraani on kuulunut loukkaantumisia ja vammoja. Minulta on esimerkiksi leikattu polvista eturistisiteet. Urheiluvammat ohjasivat osaltaan erikoistumistani urheilufysioterapiaan ja koen loukkaantumisten antavan minulle tärkeää omakohtaista kokemusta vammojen kuntoutuksesta sekä urheiluun palaamisesta.

En hoida vain kipuasi tai vaivaasi, vaan pyrin selvittämään ja korjaamaan sen perimmäisen syyn. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen tavan saavuttaa haluamasi tavoitteet.

Kuntokompassilla olen työskennellyt vuodesta 2012 lähtien. Työnkuvaani kuuluu esimerkiksi työskentely urheilijoiden sekä aktiiviliikkujien kanssa, mutta puolet asiakkaistani ovat aivan tavallisia mattimeikäläisiä, joilla on jokin normaalia elämää haittaava kipu tai vamma.

Päivätöiden lisäksi toimin fysioterapeuttina eri painiseuroissa ja olen tehnyt yhteistyötä esimerkiksi jääkiekko- ja jalkapalloseurojen kanssa.

Asiakkaideni kanssa lähden aina liikkeelle tavoitteiden määrittelemisestä, jonka jälkeen suunnittelemme yhdessä parhaan mahdollisen reitin tavoitteiden saavuttamiseksi. En hoida vain kipuasi tai vaivaasi, vaan pyrin selvittämään ja korjaamaan sen perimmäisen syyn. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen tavan saavuttaa haluamasi tavoitteet.

Fysioterapeuttina pidän tärkeänä, että ymmärrät miten kehosi toimii ja miksi mitäkin harjoitetta tehdään. Näen koko prosessin myös oppimistapahtumana. Tavoitteenani on, että avullani opit tiedot ja taidot, joilla pitää kivut poissa ja kehosi hyvässä kunnossa.

Kokemuksia

fysioterapeutti juha niskala haastattelu

Suvi 30v. sanoo

Itsensä ylittäminen on oikeasti tullut tietynlaiseksi intohimoksi ja onnistumisen tunne on hurjan huumaavaa. Sain tänä syksynä trampoliinilta voltin, joka oli siellä iso tavoitteeni sekä auttavasti osaan/jaksan nyt seistä käsilläni. ...

Lue kokonaan
group Created with Sketch.

Blogi

Treenaa terve, vahva ja kivuton selkä. Osa 1.

Selkäkipu on todella yleinen vaiva. Kahdeksan kymmenestä aikuisesta kärsii selkäkivuista elämänsä aikana. Lisäksi useimmilla heistä on ollut ...

Lue artikkeli

group Created with Sketch.

Treenaa terve, vahva ja kivuton selkä. Osa 2.

Edellisessä osassa kävimme läpi selkäkipujen ennaltaehkäisyä. Tällä kertaa selvitämme, mitä tutkimukset sanovat selkäkipujen hoidosta harjo...

Lue artikkeli

group Created with Sketch.