Eroon kivusta ja tupakasta – Elli 25.

Tavoitteena kivuton arki ja kiinteytyminen

Seitsemän vuotta jatkuneiden selkäkipujen seurauksena sairastuin fibromyalgiaan, jouduin vaihtamaan ammattia ja jouduin suunnitelemaan arkeni kokonaan kipujen ympärille. Harrastuksia aloitin ja aina jouduin lopettamaan, koska selkäni ei kestänyt. Olin jo asennoitunut siihen, että loppu elämänikin menisi kovissa kivuissa ja ottaessani yhteyttä Kuntokompassiin, ajatuksissani olikin lähinnä kiinteytyminen.

Olen tavannut niin lukemattomasti lääkäreitä ja fysioterapeutteja, että hieman kyynisestikin suhtauduin siihen, että elämä tästä enää voisi paremmaksi muuttua.

Toisin kuitenkin kävi.

Kun aloitimme harjoittelun Kuntokompassin fysioterapeutti Juha Niskalan kanssa onnistui hän vakuuttamaan minut, että kivuille ehkä mahtaisikin vielä jotakin. Harjoittelu ei koostunut vain perinteisistä ”jumppa-ohjeista” mitä tulee vain yksinkertaisesti noudattaa, vaan Juha auttoi minua ymmärtämään kroonisen kivun mekanismeja ja miten kroonisesta kivusta voi oppia pois. Tilannetta lähdettiin kartoittamaan kokonaisvaltaisesti, monin erilaisin ideoin ja keinoin.

Juha auttoi minua ymmärtämään kroonisen kivun mekanismeja ja miten kroonisesta kivusta voi oppia pois.

Pikkuhiljaa aloin huomata miten paine alaselässäni, alkoi vähetä ja vähetä. Liikkumisesta tuli ensi kertaa vuosiin miellyttävää ja ilman kipuja olin kaiken kaikkiaan paljon energisempi. Innostuin lopettamaan jopa tupakan polton! Nyt neljän kuukauden jälkeen olen liittynyt voimisteluseuraan, jaksan vaivattomasti tehdä koiran kanssa päivittäiset lenkit ja luennoilla istuminen ei ole enää samanlaista tuskaa kuin viime keväänä. Teen lihaskuntoharjoitteita kotona niin innoissani, ettei lepopäiviä melkein malttaisi edes pitää! Sain myös yksilöllisen ruokaohjelman ja nykyään ihan rutiinilla tulee tarkistettua ravinto-arvotkin pakkauksista.

Olin aikaisemmin todella aktiivinen ihminen ja sairastuessani minusta tuntui, että osa identiteetistäni olisi viety pois. Nyt minusta tuntuu, että olen saamassa identiteettini takaisin. Kaikki kiitos tästä kuuluu valmentajalleni ja Kuntokompassille! Juha on todella kannustava ja ymmärtäväinen fysioterapeutti ja personal trainer. Vaikka itse olisin huonolla tuulella treeneihin mennessä, niin lähtiessäni on aina hyvillä mielin, koska hän osaa luoda rennon ja iloisen ilmapiirin liikkumiseen. Juha on todella asiantunteva ja innoissaan omasta työstään, mikä tekee treenaamisen hänen kanssaan todella mukavaksi. On ollut mukavaa, että on voinut viikottaisten tapaamisten lisäksi olla yhteydessä sähköpostitse, jos jokin asia on askarruttanut liittyen harjoituksiin tai ruokavalioon.

Suosittelen ehdottomasti kuntokompassia, huolimatta siitä mitä lääkärit ovat sanoneet tai mikä elämäntilanteesi nyt on, pian voit sinäkin olla iloisempi, energisempi, kivuton liikkuja!

-Elli 25

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).