Kuntokompassi Kokemuksia Lars Lundström 74v. – 11,5-vuotta sitten saatu isänpäivälahja osoittautui koukuttavaksi

Kuntokompassi kokemuksia Lars: Sain tyttäreltä 11,5-vuotta sitten isänpäivälahjaksi kolme käyntiä Kuntokompassilla. Hyvin matalilla odotuksilla raahauduin paikalle. Sen jälkeen jäin koukkuun

 

Katso ylläolevalta videolta Larsin tarina

Hei,

Olen Lars Lundström. Täytän ensi kesänä 75-vuotta.

Mistä kaikki alkoi?

Päädyin Kuntokompassille kun työelämän aikana oli kunto rapistunut ja ylipainoa oli kertynyt. Tytär antoi minulle isänpäivälahjaksi kuntokartoituksen, joka sisälsi kolme käyntiä Kuntokompassilla.

Täytyihän sitä käydä kun tyttö oli lahjaksi antanut…

Hyvin matalilla odotuksilla raahauduin paikalle ja sen jälkeen jäin koukkuun.

Se, että vierellä on henkilökohtainen ohjaaja lisää kyllä kuntoutumista ja motivaatiota. Alunperin en juuri tiedostanut erityistä tarvetta ohjaukselle. Aika nopeasti huomasin, että ohjaajalle Jennille oli melkein tärkeämpää kuin itselle, että kykenee tekemään erinäisiä asioita. Se lisäsi motivaatiota.

Kolmen lahjatapaamisen jälkeen ostin virallisen fysioterapiaohjauspaketin ensimmäiselle vuodelle.

Sitä on nyt toistettu 11,5 vuotta eikä loppua ole näkyvissä

Tarpeet ovat lähinnä ne, että eläkeläisenä pysyy lihaksetkin ja sitä myötä toimintakyky kunnossa.

Kuulun Helsingin suunnistajiin ja meillä on tällainen ns. suunnistusvaellus, jossa ryhmänä ollaan metsässä kerran pari viikossa keväisin ja syksyisin. Lisäksi harrastan sauvakävelyä ja vesijuoksua ja talvisin käyn hiihtelemässä. Nämä harrastukset pitävät yleiskunnosta huolta, mutta tämä lihastreeni on ihan oma asiansa.

Studiolla tapahtuvan Jennin ohjaaman voimatreenin lisäksi teen oman varttitunnin treenin käsipainoilla joka ilta vähän ennen TV:n pääuutislähetystä.  Tästä on muodostunut rutiini, jota olen toistanut jo usean vuoden ajan.

Liikuntarutiineista on helppo pitää kiinni, kun niille on selkeä aika ja paikka.

kokemuksia kuntokompassi Lars Lundström

Erittäin mielenkiintoista on, että näiden vuosien aikana, tällä iällähän voisi olettaa tulosten pikkuhiljaa huonontuvan. Eipä ole vielä huonontunut. Edelleen ollaan samoilla tasoilla tai jopa korkeammilla kuin aloittaessa. Jonkinmoinen saavutus on varmasti sekin.

Kuntokompassin kasvu vuosien aikana

Tässä sivussa on ollut mahdollisuus myös katsoa tätä Kuntokompassin matkaa. Kaikki alkoi varsin pienestä kun Jenni ja Marko hommasivat tilat ja laitteet ja saivat omia asiakkaita. Nythän tämä on kasvanut ihan kunnon yritystoiminnaksi. Olen itse ollut koko ikäni yrityksiä lähellä, niin on sivusilmällä väistämättä seurannut myös tätä kehitystä.

kokemuksia kuntokompassi

Kun olen katsellut ympärilleni ketä täällä Kuntokompassilla käy, niin hyvin monenlaisia ihmisiähän täällä näkee. Jonkun verran hyväkuntoisia nuoria ja työikäisiä, jotka treenaavat itsensä huippukuntoon ja sitten tällaisia omanikäisiä, jo huonompikuntoisia, jotka yrittävät pitää kuntoa yllä tai parantaa sitä.

Mitä hyötyjä ohjaus on sinulle tuonut?

Iso hyöty on se, että lihaskunto on ikäisekseni varmasti ihan kohtuullisella tasolla.

Meillä on Helsingin suunnistajien kautta tällainen Oulunkylän sali käytettävissä, jossa on suunnilleen samat välineet ja vehkeet. Vaimo joskus kysyikin, että mitä täällä Kuntokompassilla on sellaista mitä siellä Oulunkylän salilla ei ole?

Lehdestä sitten luimme, että nykyään kaikki ulkoistetaan, jopa itsekuri.

Studiotreenistä on meillä sen jälkeen käytetty termiä ”ulkoistettu itsekuri”. Se ei ole hyvin kaukaa haettu totuus. Kyllä se, että on personal trainer kirittämässä ja ohjaajamassa, antaa lisämotivaatiota tehdä ne viimeisetkin liikkeet ja toistot.

kokemuksia kuntokompassi

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin henkilökohtaista ohjausta?

Suosittelisin kaikille, joilla A taito ei ole kohdillaan ja B itsekuri ei ole kohdillaan.

Osa nuorista varmaan osaa treenata itsenäisesti kuntosalilla, mutta kyllä siitä on paljon apua kun toinen neuvoo ja korjaa liikkeet kohdilleen. Myöskin niille tästä on varmasti apua, jotka haluavat treenata itsensä ihan huippukuntoon

Itse suosittelen kuitenkin ennen kaikkia ikäihmisille. Ainakin suuri hyöty tästä on meille iäkkäämmille.

Mikä on ollut parasta tähän asti?

Se, että Jenni on fysioterapeutti ja moni muu täällä, niin ammattitaito huokuu koko tästä toiminnasta. Myös sellainen motivaatio tehdä asiakkaiden eteen parhaansa, se näkyy. Rekrytointi on osunut Kuntokompassilla kohdilleen. Kaikki täällä olevat ovat hyvin positiivisia.

Ja itselle parasta on ollut se, että lihaskunto on säilynyt, jopa kehittynyt.

kokemuksia kuntokompassi Lars Lundström

Minulla oli polvien kanssa ongelmaa tänne tullessa. Matkan varrella on polvikin vaihdettu titaaniseksi ja se operaatio sujui erittäin hyvin. Siitä kuntoutuminen meni jos ei ihan nolla-ajassa niin ei kyllä paljon uupunut.

Se oli yksi episodi tässä matkan varrella.

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).