Kuntokompassi Kokemuksia Milla 27v. – Selkäleikkauksen jälkeen meni 10 vuotta ilman liikuntaharrastusta

Millan selkäranka luudutettiin skolioosin vuoksi reilu 10 vuotta sitten. Nyttemmin säännöllinen liikunta on tuonut paljon lisää energiaa ja auttanut suuresti tasapainoon

Kuntokompassi kokemuksia Milla: Liikuntaharrastukset olivat jääneet kokonaan useiksi vuosiksi selkäleikkauksen jälkeen. Halusin ulkopuolisen apua, että saisin taas liikunnan osaksi elämääni.

Katso yllä olevalta videolta Millan tarina

Olen Milla 27 vuotta. Halusin itselleni fysioterapeuttiohjaajan, sillä halusin liikunnan osaksi mun elämää. Minulla leikattiin selkä reilu 10 vuotta sitten ja sen jälkeen en harrastanut oikeastaan ollenkaan liikuntaa. Näin ollen olin vähän pihalla, mitä voisin tehdä näin pitkän tauon jälkeen. Nuorempana tykkäsin tanssia, mutta se ei oikein onnistunut enää. Niinpä kaipasin ulkopuolista apua, että saisin liikunnan taas osaksi elämääni.

Se, että täällä Kuntokompassilla on fysioterapeutteja ohjaajina loi itselleni varmuutta siitä, että täällä osataan ottaa huomioon erilaisia rajoitteita.

Minulla todettiin skolioosi 15-vuotiaana. Silloin minulta luudutettiin iso osa selästä, aikalailla yläselästä alaselkään lääkärin mukaan niin paljon kuin pystyi. Oli aika paha tilanne.

Minulla ei ole ollut mitään kipuja, mutta lähinnä ajattelin, että voisin ennaltaehkäistä vaivoja kun tiedän, että alaselkä rasittuu enemmän kuin normaalisti. Lisäksi ajattelin, että voisin saada lisää energiaa arkeen. Sen sisäisti tuossa pari vuotta sitten, että liikunta olisi kuitenkin tosi tärkeätä. Myös tulevaisuutta silmällä pitäen, kun haluaisin jossain kohtaa itse lapsia, niin auttaisi kun olisi hyvässä kunnossa. Selkä kestäisi sitäkin sitten paremmin.

Mitä hyötyjä fysioterapeuttinen ohjaus on tuonut?

Olen saanut tosi paljon lisää energiaa. Lisäksi olen oppinut tykkäämään liikunnasta. Sen huomasi jopa tuossa kun olin kipeänä niin harmitti perua kaikkia treenejä. Ja kun tervehdyin, oli taas tosi kiva palata liikunnan pariin. Se oli hauska huomata.

Oma tasapaino on myös kehittynyt tosi paljon. Ei tarvitse enää pitää kaiteista kiinni portaissa.

Tämä esimerkkinä ihan käytännön hyödystä. Ja olen itseasiassa myös oppinut nukkumaan paremmin. Minulla oli viime kesän jälkeen hankaluuksia nukkumisen kanssa, mutta uniongelmiinkin on auttanut se, että aloitti säännöllisen liikunnan.

Viikko-ohjelmassani on nykyään kaksi salitreeniä. Joka toinen viikko niistä toinen on fyssariohjaajani Rosan kanssa täällä Kuntokompassin studiolla ja muuten mä käyn koulun salilla. Lisäksi teen kerran viikossa aerobisen harjoituksen kuntopyörällä.

Lisäsimme juuri viikko-ohjelmaani tämän toisen salitreenin kun ei kotitreenistä kohdallani oikein tullut mitään. Se olikin yksi osasyy miksi halusin valmennusta, että tietäisin paremmin mitä kulloinkin tehdä.

Olen itse kokenut helpommaksi sen, että lähtee kotoa johonkin tekemään sen treenin.

Tämänkin puolesta kuntosali kuulosti jo alkujaan hyvältä vaihtoehdolta.

kokemuksia kuntokompassi Milla

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassilla?

Olen ollut Kuntokompassilla nyt vajaa puoli vuotta asiakkaana. Siihen nähden muutos on ollut jo tosi iso. Olen huomannut arjessa aika isojakin muutoksia, eniten erityisesti jaksamisessa ja tasapainossa.

Tämä on yllättänyt itsenikin, että muutos on näkynyt ja tuntunut niin nopeasti jaksamisessakin

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin yksilöohjausta?

Suosittelisin tätä varmaan kaikille, mutta erityisesti niille, joilla on jotain liikuntarajoitteita. Lisäksi kaikille, joilla on vaikeuksia itse keksiä mitä sitä tekisi salilla tai miten kannattaisi lähteä koostamaan omaa ohjelmaa.

Mikä on ollut parasta tähän asti?

Kyllä varmaan se oman kehityksen huomaaminen on ollut parasta. Just se, miten nopeasti on kehittynyt ja toisaalta se, että on alkanut nauttimaan siitä liikunnasta. Ja että on saanut paljon lisää energiaa arkeen. Nämä ovat varmasti parhaat hyödyt.

kokemuksia kuntokompassi Milla

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).