Kuntokompassi kokemuksia: Elli 24v. Liikunta-alan ammattilainenkin hyötyy omasta valmentajasta

Elli palkkasi itselleen oman valmentajan ja fysioterapeutin, vaikka on itsekin liikunta-alan ammattilainen & personal trainer. Vuoden aikana tapahtui merkittäviä hyvinvointia ja terveyttä tukevia oivalluksia sekä suorituskyvyn kehittymistä voiman ja räjähtävyyden osalta.

Kuntokompassi kokemuksia Elli 24v.

Taustalla ikävä kokemus ylikunnosta

Olen 24 – vuotias ryhmäliikunnanohjaaja, personal trainer sekä kosmetologi ja minulla on 12 – vuoden kilpaurheilutausta. Ennen kuin harkitsin oman personal trainerin palkkaamista, viikottainen liikuntani koostui pääasiassa ryhmäliikuntatunneista ja asiakkaiden valmentamisesta.

Keväällä 2019 muutin takaisin kotipaikkakunnalleni opiskeluiden perässä.

Samalla ryhmäliikunnanohjausten määrä väheni, jolloin pystyin panostamaan enemmän kuntosaliharjoitteluun.

Mieltäni painoi kuitenkin pelko ylikunnon puhkeamisesta uudelleen ja kroppani väsyi helpommin rasituksen jälkeen.

Vaikka minulla on ammattitaitoa ja osaamista omasta takaa, mielestäni järkevintä oli ottaa ulkopuolinen auktoriteetti suunnittelemaan minulle sopiva harjoitusohjelma ja seuraamaan kehitystäni.

Tein pitkän taustatutkimuksen pääkaupunkiseudun personal trainereista ja halusin nimenomaan Markon valmentajakseni.

Tavoitteen asettelu uusiksi perusteellisen kartoituksen pohjalta

Hän teki perinpohjaisen kartoituksen treenihistoriastani, urheiluvammoistani sekä tavoitteistani.

Tykästyin heti ensimmäisellä tapaamisella Markon lähestymistapaan.

Itse valmentajana tiedän, kuinka tärkeää valmennuksen onnistumisen kannalta on selvittää asiakkaan taustat ja lähestyä tätä yksilönä.

Lähtökohtaisesti tavoitteenani oli kropan muokkaus yhä urheilullisempaan ja rasvattomampaan suuntaan, MUTTA Markon ammattitaidon sekä inbody-mittausten myötä harjoitusohjelmani painottui kehittämään suorituskykyäni ja huomioimaan riittävän palautumisen.

Nimenomaan tässä kohti valmentajan ammattitaito korostuu, sillä sen hetkisessä tilanteessa rasvanpoltto päätavoitteenani olisi vienyt minut todennäköisesti ojasta allikkoon…

Kuntokompassi kokemuksia: Elli 24v

Taustalla oli kohtuullisen vakava ylikuormitustila, jonka uusiutuminen haluttiin välttää löytämällä tasapaino harjoittelun, levon ja suorituskykyä tukevan ravitsemuksen välille.

Ruokavaliosta energiaa lisää suorituskykyä tukemaan

Ruokavalioni oli pääasiassa kunnossa, mutta energiamäärää piti nostaa, jotta se tukisi palautumista ja suorituskyvyn kehittymistä.

Olin siis varautunut valmentajaa hankkiessani kiristelemään viimeiset rasvat ja tarkkailemaan ruokavaliotani tarkemmin, mutta todellisuudessa söin koko ajan rennommin, eikä kehonkoostumukseni muuttunut mitenkään huonoon suuntaan.

Kehonkuvani oli ehkä hieman vääristynyt valmennuksen alussa ja vaikka Marko ei olekaan mikään psykologi, hän auttoi minua realisoimaan käsitystä itsestäni ja kiinnittämään huomiota enemmän olennaisiin asioihin.

Luotin Markon ohjeisiin ja tein työtä käskettyä. Energiatasoni nousivat melko nopeasti alkuvaiheen jälkeen ja suorituskykyni on parantunut vuoden aikana merkittävästi.

Ryhmäliikunnan myötä kestävyyttä minulla oli jo ennestään ja valmennuksen aikana voimatasoni nousivat sekä sain lisää räjähtävyyttä.

Kuntokompassi kokemuksia: Elli 24v

Päätavoitteeksi asetettiin suorituskyvyn kehittäminen ja vuoden aikana sekä voima, että räjähtävyys lisääntyivät merkittävästi.

Itse en niinkään epäillyt valmentajan hankkimista hetkeäkään – enemmän valintaani kyseenalaistettiin ulkoapäin, sillä itse alan ammattilaisena minun tulisi itse valmentaa itseäni.

Suosittelen kuitenkin jokaiselle valmentajaa, jolla on edes jonkinlaisia tavoitteita tai haluaa päästä uudelle tasolle harjoittelussa.

Tämä on ollut yksi parhaista tekemistäni sijoituksistani itseeni.

-Elli 24v.


www.personaltrainerhelsinki.com

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).