Kuntokompassi kokemuksia: Antti-Ville 21v ”Terve, paremmassa kunnossa kuin koskaan ja kentällä kulkee”

Jalkapalloilijan fysiikkaharjoittelun OFF season verkkokurssi sopii erinomaisesti pelaajille ketkä haluavat kehittää fyysisiä ominaisuuksia ja ottaa seuraavan askeleen jalkapalloilijana. Kyseinen treeniohjelma auttoi merkittävästi valmistautumaan tuleviin leirityksiin ja näyttöpaikkoihin uusissa seuroissa.

Hei,

Olin mukana tuossa syksyllä 2018 jalkapalloilijan OFF-season fysiikkaharjoittelu verkkokurssilla eikä ole näin jälkeenpäin kaduttanut päivääkään.

Lähdin mukaan verkkokurssiin lähinnä sen vuoksi että koin tarvitsevani säännöllisen treeniohjelman, joka selkeästi pyrkii kehittämään fyysisiä ominaisuuksia eikä pelkästään vain ylläpitämään ja ehkäisemään loukkaantumisia.

Aikaisemmat vuodet KuPS:n edustusjoukkueen mukana ollessa off-season ja pre-season fysiikkaharjoittelu on nimittäin lähinnä koostunut juuri ennaltaehkäisevästä harjoittelusta ja tämän vuoksi on tuntunut, että oma fyysinen harjoittelu on lähinnä junnannut paikoillaan eikä kehitystä ole juuri tapahtunut parina edellisenä kautena.

Nyt kun sain toteutettua säännöllistä treeniohjelmaa muutaman kuukauden aikana ovat lähes kaikki ominaisuudet kehittyneet. Talven aikana lihasmassa kasvoi n. reilu 2kg, maksimivoima kehittyi lähes jokaisessa liikkeessä merkittävästi sekä oma fiilis ja luottamus omasta juoksunopeudesta parani ehkä kaikista eniten. Pelillisesti tämä on näkynyt eniten omassa puolustuspelaamisessa.

Keskikentän pohjapelaajana olen saanut oikeanlaista kovuutta ja terävyyttä puolustamiseen ja olen varmasti saanut tämän kauden aikana enemmän riistoja ja katkoja kuin viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä.

Itse koin kyseisen verkkokurssin erinomaisena. Ensimmäistä kertaa urallani olen koko kuluvan kauden ajan säilynyt ilman mitään lihasperäisiä vammoja, mikä todennäköisesti on peräisin hyvästä harjoittelusta talven aikana.

Verkkokurssista sain lisäksi vinkkejä ja apuja omatoimisiin aktivointeihin ja verryttelyihin, joita olen tehnyt ennen jokaista joukkue- ja omatoimistatreeniä, mikä on myös varmasti ollut suuri syy siihen, että olen pysynyt ehjänä suuresta kuormituksesta (45min lukuun ottamatta täydet minuutit koko kauden ajan) huolimatta.

Verkkokurssi sopii erinomaisesti pelaajille ketkä haluavat kehittää fyysisiä ominaisuuksia ja ottaa seuraavan askeleen jalkapalloilijana, koska ainakin itse olen tämän nimenomaan kokenut. Omaan tilanteeseen peilaten vielä, että aloittaessani verkkokurssin olin sopimukseton pelaaja, joten myöskin tätä kautta kyseinen treeniohjelma auttoi merkittävästi valmistautumaan tuleviin leirityksiin ja näyttöpaikkoihin uusissa seuroissa.

Tulevaisuudessa toivoisin lisää tämänkaltaista materiaalia, mutta etenkin myös jonkinlaista treeniohjelmaa IN-SEASONIN ajaksi. Tuntuu että etenkin Suomessa tuo pelikauden aikana tapahtuva fysiikkaharjoittelu on melko lapsen kengissä vielä eikä oikein tiedetä miten sitä tulisi tehdä ja tähän etenkin itse haluaisin lisää apuja.

Tämän lisäksi teillä voisi ehkä olla erilaisia, kenties lyhyempiä treeniohjelmia mitkä antaisivat apuja, vaikka jonkun tietyn ominaisuuden tai ihan vain urheilijana kehittymiseen. Esim. kestävyys, nopeus ja miksei vaikka joku ruokavalio tai mentaalipuolen ohjelma.

Yleisesti näin jälkeenpäin ajatellen olin erittäin tyytyväinen ohjelmaan. Se antoi sitä mitä se myös lupasi, mutta jatkossa jos Marko & Anton jatkatte tällaisia niin pelikauden aikaista treeniohjelmaa odottaa ainakin allekirjoittanut.

Kiitos kun olette ainakin yhden jalkapalloilijan uraa edistänyt merkittävästi ja tehneet tästä paremman urheilijan. Säännöllinen ohjelma on myös motivoinut itseä kehittämään omaa omatoimista harjoittelua niin että olen pyrkinyt noudattamaan jotain pitempää suunnitelmaa koska jos jonkun olen tämän verkkokurssin aikana hoksannut niin on se ettei yksi yksittäinen treeni tuota kehitystä vaan se pitkäjänteinen ohjelma jota teet.

Iso kiitos vielä kerran!

Terveisin Antti-Ville Räisänen


–> Tutustu Fysiikkaharjoittelu jalkapallossa OFF season verkkokurssiin tästä

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).