Kuntokompassi Kokemuksia Andreas Stenius 57v. – Haluan säilyttää nuorekkaan habituksen ja hyvän toimintakyvyn

Kuntokompassi kokemuksia Andreas: Jossain vaiheessa huomasin, että ikä alkoi näkyä ja tuntua. Yhdeksän kuukautta sitten päädyin KuntoKompassille ja henkilökohtaisen valmennuksen avulla olen estänyt tilanteen, että olisin ”lössähtänyt” ja vanhan näköinen

Katso ylläolevalta videolta Andreaksen tarina kokonaisuudessaan

Moi!

Olen Andreas Stenius, 57-vuotias ammattikorkeakoulun opettaja.

Jossain vaiheessa alkoi tuntumaan siltä, että ikä alkoi näkymään ja tuntumaan. Lähdin alkuun varovaisesti itse treenaamaan ja lisäilemään liikuntaa omaan arkeen.  Minulla ei ollut minkäänlaista liikunnallista taustaa entuudestaan. Treenaamisesta tuli kuitenkin erinäisistä syistä pitkä tauko. Aktiivinen kuntoilu ei ollut vielä muodostunut  elämäntavaksi

kokemuksia kuntokompassi Andreas Stenius

Yhdeksän kuukautta sitten päädyin selailemaan netistä eri vaihtoehtoja henkilökohtaisesta valmennuksesta, ja tuolloin löysin Kuntokompassin nettisivut. Ne vakuuttivat minut ja yrityksen toimintamalli palveluprosesseineen vaikutti kokeilemisen arvoiselta.

Mitkä olivat oleellisimman syyt miksi halusit aloittaa valmennuksen KuntoKompassilla?

Kun nuorten ihmisten kanssa tekee työtä niin itse uskon, että sellainen tietty ”street credibility”on aika tärkeää. Siinä yhtenä tekijänä on se, ettet voi olla sellainen ”lössähtänyt” ja vanha. Mä uskon, että oppilaiden on vaikea ottaa vakavasti sellaista henkilöä, joka on kuluneen ja ”lössähtäneen” näköinen.

Tähän kuntoiluprosessiin on ollut siis osittain ihan tällainen ammatillinen syy, että yrittää pysyä niin nuorekkaana kuin tämän ikäisenä nyt sitten pystyy pysymään.

Toinen asia on, että omissa harrastuksissani on tiettyjä juttuja, joiden vuoksi pitäisi pysyä kunnossa.

Kun kiipeää veneeseen joltain matalalta rantakalliolta tai kaadat puita moottorisahalla niin jos ei kuntoa ja lihaskuntoa ole, niin nämä jossain vaiheessa käyvät mahdottomiksi.

Sen asian lykkääminen on ollut toinen tärkeä tavoite.

kokemuksia kuntokompassi andreas stenius

Mitä yhdeksän kuukauden valmennuksen aikana on tapahtunut?

Tässä on ollut aika intensiivistä treenaamista koko ajan. Olen pyrkinyt siihen, että viisi kertaa viikossa teen jotain, joko taloyhtiön salilla tai täällä studiolla tai sitten ulkona kävellen tai juosten.

Kyllä tässä huomaa, että vaikutusta tekemisellä on ollut. Koko olemus on kiinteytynyt ja toivottavasti en nyt sitten näytä niin vanhalta ja kuluneelta miltä muuten näyttäisin.

Kyllä nämä tulokset ovat myös itsetuntoon vaikuttaneet. On sellainen hyvä tunne tullut tästä.

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin valmennusta?

Kyllä tämä kaikille varmasti sopisi. Itse pidän siitä, että tämä on ollut niin monipuolista. Tässä on lihaskuntoa, peruskuntoa, kävelyä ja juoksua ja kaikkea erinäköistä tekemistä. On minulla paljon sellaisia ystäviä, jotka käyvät pelkästään lenkillä neljä viisi kertaa viikossa ja he kuluttavat polvensa rikki kun eivät tee mitään muuta.

Tällainen henkilökohtainen valmennus sopii ainakin tällaisille jo vähän kypsemmällä iällä oleville henkilöille todella hyvin, sillä täällä osataan huomioida myös mahdolliset rajoitteet hyvin.

Mullakin on selkää ja muuta, jota pitää ottaa huomioon harjoittelussa. Tässä ei voi ihan maksimeita kaikissa harjoitteissa tehdä. Mulla on fysioterapeuttitaustainen valmentaja Elisabeth, joten aina on turvallinen olo treenata hänen kanssaan.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Lasku toki tulee kun tekee sopimuksen, mutta se myös kannustaa toimimaan suunnitelman mukaisesti!

kokemuksia kuntokompassi andreas stenius

Mikä on ollut parasta tai yllättävää tässä valmennuksen aikana?

No sellainenkin onnistuminen on tullut tässä mukana, että vaimokin lähti tähän hommaan mukaan. Hän aloitti KuntoKompassilla oman personal trainerin Katin kanssa PT-valmennuksen.

On kivaa, että tästä on tulossa myös sellainen yhteinen juttu, että lähdetään kimpassa liikkumaan ja treenaamaan. Tämä on ollut sellainen mukava lisä, jota en ollut osannut odottaa alusta asti.

kokemuksia kuntokompassi andreas stenius

Lihaskuntotesteistä erinomaiset pisteet

Andreas toteutti työterveyshuollon kuntotestit Elisabethin kansa Kuntokompassin studiolla 13.5 2022

Ohessa tulokset, joista näkyy miehen olevan erinomaisessa kunnossa!

Viitearvot miehet 55-59v.

  1. Istumaannousu 60s. aikana, tulos 31 erinomainen, edellyttää >26
  2. Toistokyykistys 60s. aikana, tulos 47 erinomainen, edellyttää > 45
  3. Yläraajojen dynaaminen toistonosto 10kg käsipaino, tulos o. käsi 21 / v. käsi 21 = oikea erinomainen / vasen erinomainen, erinomainen edellyttää > 51-55 v. miehillä >23, ikävähennys huomioitava
  4. Etunojapunnerrus 60s. aikana, tulos 25 = erinomainen, edellyttää >17
  5. Yhdellä jalalla seisominen o. jalka 1min / v. jalka 1min = kuntoluokka 3 (asteikolla 1-3, paras, keskimääräistä parempi tulos).
  6. Niskahartiaseudun liikkuvuus = koko kämmenselkä kiinni seinässä = kuntoluokka 3, keskimääräistä parempi tulos (asteikolla 1-3).
  7. BMI (InBodysta 5.4.2022) 23,6 = BMI 18,5–24,9, Ihannepaino. Laihduttamiseen ei ole mitään terveydellistä syytä.

kokemuksia kuntokompassi andreas stenius

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).