Kuntokompassi Kokemuksia Maya Poutala 38v. – Kroppani tarvitsee salia, vaikken siitä pidäkään

Kuntokompassi kokemuksia Maya: Saliharrastus ei koskaan ole ollut mulle minkään sortin intohimo.

Tiedän kuitenkin tarvitsevani sitä, koska olen hyvin yliliikkuva ja minulla on aika paljon vammataustaa. Käyn salilla erityisesti siksi, että pystyisin tehdä itselleni mieluisia asioita

Katso ylläolevalta videolta Mayan tarina kokonaisuudessan

Moikka!

Olen Maya Poutala 38-v. ja työskentelen lastensuojelussa.

Minulla on entuudestaan jo liikunnallinen tausta. Ratsastuksen kanssa meni yhteensä sellaiset 30-vuotta, suurimmaksi osaksi kilpatasolla. Se on nyt taakse jäänyttä elämää.

Ratsastuksen lisäksi olen harrastanut paljon muitakin lajeja, joista juoksu kuuluu edelleen lemppareihin.

Saliharrastaus ei ole koskaan ollut minulle todellakaan minkään sortin intohimo. Minulla on hyvin yliliikkuvat nivelet ja aika paljon vammataustaa, joten tiedän tarvitsevani voimaharjoittelua pysyäkseni kunnossa

Miksi päätit hankkia itsellesi henkilökohtaisen valmentajan/ fysioterapeutin?

Ratsastusuran loputtua huomasin, että paikat alkoi mennä rikki. Tuli kaikenlaista hassua vammaa, jolle en itse oikein löytänyt syytä. Näiden takia mietin, että olisi varmasti hyvä saada ammattilaisen apua erityisesti salitreeniin. Fyssaritaustaisen valmentajan avulla varmistaisin, että se olisi turvallista ja myöskin sellaista, että se kehittäisi mahdollisimman hyvin lihaskuntoa ja tukisi mun muita lajeja.

kokemuksia kuntokompassi Maya Poutala

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassin asiakkaana?

Olen olut Kuntokompassilla nyt kahdeksan kuukautta. Olen käynyt täällä studiolla aika pitkälti kerran viikossa. Nykyään ollaan vähän harvennettu tapaamisrytmiä niin, että tavataan Roosan kanssa joka toinen viikko.

Tässä on tapahtunut paljon asioita. Ollaan myös selvitty erinäisistä haasteista ja pienistä vammautumisista. Tässä on ollutkin erityisen mahtavaa, että ollaan pystytty treenaamaan vammoista huolimatta, koska Roosa on fysioterapeutti ja tietää mitä kannattaa ja pitää tehdä.

Roosan kanssa meillä on aivan mahtava meininki – vaikka saliharrastus ei vieläkään ole mikään intohimo enkä sitä mitenkään rakasta. Oikeastaan se on aika hirveetä. Meillä on silti tosi hauskaa ja tehdään aina täysillä loppuun saakka.

Olen päättänyt, että jatkan Roosan kanssa vaikka tämä ensijakso päättyykin

Millaisia liikunta-aktiviteetteja viikkoosi kuuluu?

Mun viikko koostuu usein kolmesta salitreenistä, kahdesta tai kolmesta juoksutreenistä, joogasta, ilmajoogasta ja talvisin tykkään hiihtää.

Pyrin pitämään sellaista monipuolista kattausta, koska kyllästyn helposti. Olen vähän sellainen, että urheilisin helposti liikaa enemminkin kuin liian vähän.

Onkin ollut todella hyvä ja tärkeä asia, että Roosan kanssa ollaan katsottu viikkosuunnitelmaa ja harjoittelun rytmitystä järkeväksi. Nykyään mulle tullee riittävästi palautumista ja myös oleelliset lepopäivät viikkoon.

Valmennuksessa loistavaa on se, että treenisuunnitelmat rakennetaan aina meneillään olevaan tavoitteeseen eli esim. miten edetään kohti puolimaratonia

kokemuksia kuntokompassi Maya Poutala

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin valmennusta?

Suosittelisin tätä oikeastaan ihan kaikille.

Ensin itsekin mietin, että onkohan tällainen mulle sopivaa kun minulla ei ollut mitään painonpudotus tai ruokavalion muutostarvetta, joihin olisin kaivannut jeesiä.

Kun tulin tänne Kuntokompassille konsultointitapaamiseen sain paljon tietoa ja varmistusta siitä, että valmennus voi olla hyvin monenlaista, eri tarpeisiin ja tavoitteisiin sopivaa.

Valmennukset räätälöityvät aina yksilöllisesti niin, että otetaan huomioon ne omat tavoitteet ja valmennus rakentuu siihen suuntaan mitä halutaan tapahtuvan.

Eli kyllä minä suosittelen henkilökohtaista valmennusta ihan kaikille, joilla on vähänkään semmoinen olo, että tarvitsisi jeesiä, tukea tai tsemppiä, mihin tahansa!

Mikä on ollut parasta valmennuksessa?

Parasta mun mielestä on ollut ehdottomasti Roosa ja se meininki mikä meillä täällä on!

Se, että vaikka tämä on mun mielestä hirveetä niin mulla ei ole ollut kertaakaan sellainen olo, etten jaksaisi tai haluaisi tulla.

Ja sitten se, että voin täysillä luottaa siihen, että asiat tehdään turvallisesti. Mun ei tarvitse pelätä sitä, että jos mä teen jotain niin hajottaisin itseni.

Mä voin aina kysyä Roosalta tapaamisten välissä online palvelussa jos on jotain kysyttävää (oman asiakastilin kautta toimiva etätuki).  Ja voin myös kertoa jos tapahtuu jotain poikkeavaa niin Roosa voi neuvoa mua sieltä onlinen kautta kuinka toimia.

Kaiken tämän harjoitteluun liittyvän lisäksi on ollut myös silmiä avaavaa ja informatiivista, että ollaan tsekattu myös mun ruokailutottumuksia. Vaikka en alunperin ollut kiinnostunut ravitsemukseen liittyvistä asioista niin oli todella hyvä, että Roosa halusi varmistaa myös mun ruokailutottumukset, koska liikun niin paljon.

Kun katsottiin mitä mä syön, kävikin ilmi, että syön ihan liian vähän mun kulutukseeni nähden.

Näitä esiin tulleita muutostarpeita ollaankin tässä myös matkan varrella yhdessä mietitty

kokemuksia kuntokompassi Maya Poutala

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle.

Jotain meni vikaan. Täytithän pakolliset kentät? Yritä myöhemmin uudestaan

Kiitos yhteydenotosta!

Lähetä