Kuntokompassi Kokemuksia Maya Poutala 38v. – Kroppani tarvitsee salia, vaikken siitä pidäkään

Kuntokompassi kokemuksia Maya: Saliharrastus ei koskaan ole ollut minulle minkään sortin intohimoon.

Tiedostan kuitenkin tarvitsevani sitä, koska olen hyvin yliliikkuvaa ja on aika paljon vammataustaa. Käyn salilla erityisesti siksi, että pystyisin tekemään itselleni mieluisia asioita

Katso ylläolevalta videolta Mayan tarinan

Moikka!

Olen Maya Poutala 38-v. ja työskentelen lastensuojelussa.

Minulla on jo entuudestaan ​​hyvin liikunnallinen tausta. Ratsastuksen kanssa meni yhteensä sellaiset 30-vuotta, suurimmaksi osaksi kilpatasolla. Se on nyt taakse jäänyttä elämää.

Ratsastuksen lisäksi olen harrastanut paljon muitakin lajeja. Juoksu kuuluu edelleen lemppareihin.

Saliharrastaus ei ole koskaan ollut minulle todellakaan minkään sortin intohimo. Minulla on hyvin yliliikkuvat nivelet ja aika paljon vammataustaa, joten tiedän kuitenkin tarvitsevani oikeanlaista voimaharjoittelua pysyäkseni kunnossa

Miksi pääti hankkia itsellesi henkilökohtaisen fysioterapeutin?

Ratsastusuran loputtua huomasin, että paikat alkoi mennä rikki. Tuli kaikenlaista hassua vammaa, jolle en itse oikein löytänyt syytä. Näiden takia mietin, että olisi hyvä saada ammattilaisen apua erityisesti lihaskuntoharjoitteluun. Fyssaritaustaisen ohjaajan avulla varmistaisin, että se olisi oikeanlaista ja turvallista. Halusin, että harjoittelu kehittäisi mahdollisimman hyvin lihaksistoani, niin että se tukisi mun muita lajeja.

kokemuksia kuntokompassi Maya Poutala

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassin asiakkaana?

Olen olut Kuntokompassilla nyt kahdeksan kuukautta. Alkuun kävin pitkään täällä studiolla kerran viikossa. Nykyään ollaan vähän harvetettu tapaamisrytmiä niin, että tavataan Roosan kanssa joka toinen viikko.

Tässä on tapahtunut paljon asioita. Ollaan myös selvitty erinäisistä haasteista ja pienistä vammautumisista, joita muissa lajeissa tullut matkan varrella. Tässä on ollut mahtavaa, että ollaan pystytty treenaamaan vammoista huolimatta, koska Roosa on fysioterapeutti ja tietää mitä kannattaa ja pitää tehdä.

Roosan kanssa meillä on aivan mahtava meininki – vaikka saliharrastus ei vieläkään ole mitään intohimo enkä sitä rakasta. Oikeastaan ​​se on aika hirveetä. Meillä on silti tosi hauskaa ja tehdään aina täysillä loppuun asti.

Olen päättänyt, jatkan Roosan kanssa vaikka tämä ensisopimus päättyykin

Millaisia ​​liikunta-aktiviteetteja viikkoosi kuuluu?

Mun viikko koostuu kolmesta salitreenistä, kahdesta tai kolmesta juoksutreenistä, joogasta, ilmajoogasta ja talvisin tykkään hiihtää.

Pyrin pitämään monipuolista kattausta, koska kyllästyn helposti. Olen vähän sellainen, että urheilisin helposti liikaa enemminkin kuin liian vähän.

Onkin ollut todella hyvä ja tärkeä asia, että Roosan kanssa ollaan katsottu viikkoa ja harjoittelun rytmitystä tarkasti Nykyään mulle tulee riittävästi palautumista kun myös oleelliset lepopäivät sisältyvät viikkoon.

Yskilöohjauksessa loistavaa on se, että treenisuunnitelmat rakennetaan aina meneillään olevaan tavoitteeseen eli esim. miten edetään kohti puolimaratonia

kokemuksia kuntokompassi Maya Poutala

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin ohjauspalveluita?

Suosittelisin tätä ihan kaikille.

Ensin itsekin mietin, että onkohan tällainen mulle sopivaa kun minulla ei ollut mitään painonpudotus tai ruokavalion muutostarvetta, joihin olisin kaivannut jeesiä.

Kun tulin tänne Kuntokompassille konsultointitapaamiseen sain paljon tietoa ja varmistusta siitä, että ohjaus voi olla hyvin monenlaista, eri tarpeisiin ja tavoitteisiin sopivaa.

Ohjausprosessit räätälöityvät aina yksilöllisesti niin, että otetaan huomioon ne omat tavoitteet ja prosessi rakentuu siihen suuntaan mitä halutaan tapahtuvan.

Eli kyllä minä suosittelen henkilökohtaista ohjausprosessia ihan kaikille, joilla on vähänkään semmoinen olo, että tarvitsisi jeesiä, tukea tai tsemppiä, mihin tahansa!

Mikä on ollut parasta tähän asti?

Parasta mun mielestä on ollut ehdottomasti Roosa ja se meininki mikä meillä täällä on!

Se, että vaikka tämä on mun mielestä hirveetä, niin mulla ei ole ollut kertaakaan sellainen olo, etten jaksaisi tai haluaisi tulla.

Ja sitten se, että voin täysillä luottaa siihen, että asiat tehdään turvallisesti. Mun ei tarvitse pelätä, että jos mä teen jotain niin hajottaisin itseni.

Mä voin aina kysyä Roosalta tapaamisten välissä online palvelussa jos on jotain kysyttävää (oman asiakastilin kautta toimiva etätuki).  Ja voin myös kertoa jos tapahtuu jotain poikkeavaa niin Roosa voi neuvoa mua sieltä onlinen kautta kuinka toimia.

Kaiken tämän harjoitteluun liittyvän lisäksi on ollut myös silmiä avaavaa ja informatiivista, että ollaan tsekattu myös mun ruokailutottumuksia. Vaikka alunperin ajattelin, ettei sillä ole kohdallani merkitystä, niin Roosa halusi varmistaa miten syön kun liikun niin paljon.

Kun katsottiin mitä mä syön, kävikin ilmi, että syön ihan liian vähän mun kulutukseen nähden.

Näitä esiin tulleita muutostarpeita ollaankin tässä myös matkan varrella yhdessä mietitty ja korjattu.

kokemuksia kuntokompassi Maya Poutala

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).