Kuntokompassi Kokemuksia Timo Hiltunen 56v. – Tavoitteena on mennä riekkojen perässä tunturissa vielä 80-vuotiaana

Vuosikymmeniä kestänyt kova tahti työrintamalla alkoi vaatia veronsa. Timo otti Kuntokompassiin yhteyttä reilut viisi vuotta sitten ja on oman PT:n avulla palauttanut terveemmät ja jaksamista tukevat elämäntavat arkeen

Kuntokompassi kokemuksia Timo: Kun mittariin tuli 50+ huomasin, että töitten touhussa oli jäänyt omasta kunnosta huolehtiminen retuperälle ja se alkoi tuntua jo ihan arjen askarissa. Ei enää samaan tahtiin jaksanut tehdä asioita.

Katso yllä olevalta videolta Timon tarina kokonaisuudessaan

Puitten kantaminen saunaan ja niin edelleen alkoi tuntua raskaalta. Myöskin harrastuksissa rupesi tulla esteitä. Metsästyslenkitkin alkoivat tuntua työläiltä. Näihin lähdin sitten hakemaan muutosta ja tällaista kokonaan terveempää elämäntapaa.

Oleellista olisi pystyä jatkaa harrastuksia niin pitkään kuin mahdollista ja toivoa, että mennään tunturin laelle riekkojen perässä vielä kahdeksankymppisenä. Se on tavoitteena!

Millainen liikuntahistoria sinulla:

Treenitausta kantaa sieltä 80- jopa 70-luvulta lähtien. Ensimmäiset Weiderin käsipainot tilattiin pikkupoikana postimyynnistä. Voiman hankkiminen on aina jotenkin kiehtonut. Silloin nuorempana pääasia ja tavoite oli nostaa mahdollisimman paljon rautaa ja uusia ennätyksiä piti tietenkin tavoitella. Penkkipunnerrus oli tietysti tärkeä liike. Kisattiin siitä kenellä kovin penkkitulos;)

Nykyään taas harjoitellaan enemmän terveys ja fiilis edellä. Tavoite on tosiaan terve elämä ja arjessa hyvin pärjääminen. Ja mahdollisimman pitkään terveys edellä mennään ja sitä kauttahan se on paljon se treenikin muuttunut. Siinä on paljon enemmän aerobista harjoittelua ja toki myös lihasvoimaa, ketteryyttä ja tasapainoa kehittäviä ominaisuuksia.

Ylipäätään hyvin paljon tasapainoisempi ja monipuolisempi kokonaisuus on tällä hetkellä ohjelmassa

Kenelle suosittelisit henkilökohtaista valmennusta?

Mä kyllä suosittelisin tällaista kaikille, taustasta riippumatta. Jos ei koskaan ole harrastanut niin täältä tietysti kun on ammattilaiset auttamassa niin saa turvallisen ohjauksen. Pystyy treenaamaan turvallisesti ja ennaltaehkäistä vammoja tai kuntouttaa niitä jos sellaisia on.

Ja sitten jos on treenitaustaa kuten mullakin niin mä luulen, että siellä voi muillakin olla vähän vääriä tekniikoita ja niitä pystytään vielä korjaamaan – ja niitä kannattaa ehdottomasti korjata, ettei tule pitkän ajan myötä mitään rasitusvammoja tai mitään muita kulumia.

Parasta tässä on se, että tämä on sellaista tasaista tekemistä. Tämä tuo sellaisen hyvän ryhdin, eteenpäin menon ja suunnitelmallisuuden kaikkeen.

Tässä tietää, että kun tehdään suunnitelmallisesti töitä niin silloin yleensä tuloksetkin on hyviä

Kun henkilökohtainen pt tekee suunnitelmat niin siinä on jatkuvasti oikealla tavalla muutoksia. Me mennään yleensä 6-8 viikon jaksoissa. Välillä haetaan perusvoimaa ja välillä kestävyyttä ja kun nämä jaksot vaihtelevat niin säilyy myöskin mielenkiintoisena treeni koko ajan.

Ja kyllä mä näen isona plussana myöskin sen, ettei mun tarvitse itse miettiä ja suunnitella niitä treenejä. Se ei ole koskaan ollut mun favoritti, että mä miettisin mitä seuraavaksi. Tässähän saa mennä koko ajan vähän niinkuin ”autopilotilla” kun toinen kertoo mitä tehdään. Itselle jää sitten vain se suorittaminen.

Mun valmentaja Mikko tuntee jo mun fysiikan ja myöskin ne rajoitteet mitä kehossa on. Hän osaa ottaa ne hyvin huomioon treeneissä ja suunnitelmissa. Mikko myöskin tietää tasantarkkaan, että aina ensimmäinen liikesarja mulla on se ”dieseli käynnistyy hitaasti”

timon kokemukset kuntokompassista ovat olleet todella positiiviset

Timon ja PT Mikon yhteistyö on jatkunut jo yli 5 vuotta

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).