Kuntokompassi kokemuksia Anne Jarva 60.v – Eroon olkapääkivusta

Kuntokompassi kokemuksia Anne: Se, että olen päätynyt hankkimaan oman valmentajan, on ollut monivuotinen juttu. Itseasiassa jo varmaan toistakymmentä vuotta.

Ensin minulla oli sellaisia ajatuksia siihen liittyen, että lihasvoima häviää, kun ikää tulee ja sitten kaikennäköistä kertyy kylkiin. Oli ehkä enemmän muotolähestymistapa.

Välillä innostus meni, mutta lopulta kun alkoi tulla rasitusvammoja ja toisaalta kun on istumatyö, niin se oli viimeinen kipinä, että nyt täytyy saada todella asiantunteva valmentaja ja nimenomaan fysioterapeuttinen lähestymistapa siihen.

Olkapäävamma, joka aiheutti sen, että käsi ei enää noussut eikä pystynyt nukkumaan öisin, oli varsinainen kimmoke, miksi Kuntokompassiin tulin.

Kuntokompassissa on nyt käynnissä kolmas vuosi. Lähtötilanne oli se, että en oikein pystynyt nostamaan kättä, siihen koski. Fysioterapeuttini Kirsi oli todella hyvä ja mietti, että millaiset liikeradat ovat kipeän olkapään kannalta hyviä. Aloitettiin todella pienellä liikkeellä.

Sitten vähitellen motiivi on ollut myös juoksemiseen liittyvä. Se, että pystyisin ketterämmin ja nopeammin juoksemaan oli se toinen, mitä nämä harjoitukset oli ja pyrki tukemaan. Eli yläkropan liikkuvuutta ja voimaa sekä sitten sitä juoksuaskelta.

Kuntokompassi kokemuksena: Mitä hyötyjä olet kokenut?

Kyllä se hyöty tästä on ilman muuta ollut se, että olkapääkipu häipyi.

Täytyy sanoa, että se todella on pitkäjänteistä puuhaa. Siihen meni varmaan puoli vuotta. Vähitellen se loiveni ja loiveni ja pystyi alkaa käyttämään isompia painoja. Se ei ollut mikään, että nyt kolmessa viikossa tämä on ohi, vaan se kesti kuukausia.

Mutta nyt se on ohi ja on voinut harjoittelussa keskittyä näihin muihin asioihin enemmän.

Ja tosiaan kyllä vielä semmoinenkin motivaatiotekijä on, että minulla tehtiin muutama vuosi sitten esidiabetesdiagnoosi.

Opin kirjallisuudesta ja muutoin, että lihaskuntoharjoittelu on todella hyvää ennaltaehkäisyä sille, että sitä aikuisiän kakkostyypin diabetesta ei tule tai ainakin se lykkääntyy vuosilla. Eli sekin todella suuri hyöty tästä harjoittelusta on.

Kuntokompassi kokemuksia: Anne fysioterapeutti Kirsin kanssa

KUVA: Annella on käynnissä Kuntokompassilla kolmas vuosi fysioterapeutti Kirsin kanssa

Kuntokompassi kokemuksena: Kenelle suosittelisit?

Suosittelen Kuntokompassia ilman muuta kaikille istumatyöläisille ja nimenomaan fysioterapeuttista ohjausta.

Ehkä myös erityisesti naisille ja vaihdevuosi-ikäisille, koska silloin lihasvoima alkaa vähentyä ja se suoraan vaikuttaa kestävyyteen.

Totta kai, jos haluaa myös kehonkuvaansa pitää positiivisena, tulee paremmin ryhtiä ja asentoa, mikä on hieno asia.

Myös se kestävyys, että läpi iän toimintakyky säilyy eikä tulisi rasitusvammoja. Eli sellaisille ihmisille, jotka haluavat säilyä toimintakykyisenä pitkään eikä halua niinkään lääkkeillä hoitaa kremppoja vaan liikunnalla.

Täytyy sanoa, että Kuntokompassin ohjaajat ja tietysti Kirsi, joka minulla on ollut, ovat kaikki todella ihania ja kannustavia.

Aina on kiva tulla. Tiedän, että ei moitita, jos en ole ihan joka päivä tai montaa kertaa viikossa harjoitellut.

Ja sitten sellainen ihana hauskuuskin myös siinä. Kirsillä on tapana sanoa, että nyt pörhistetään rintaa eli avataan rintakehää. Mutta onhan se nyt paljon kivempi, kun sanoo, että pörhistetään. Tulee sellainen punatulkku mielikuvana. Kun itsekin teen treenejä, niin ajattelen, että pörhistän rintaa eli parannan ryhtiä. Nämä ovat mukavia asioita.

Voit tutustua henkilökuntaamme täältä.

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).