Kuntokompassi Kokemuksia: Frans Winstèn 58v. -25kg ja kakkostyypin diabetekselle kampoihin pt:n avulla

Kuntokompassi kokemuksia: Frans 58v: -25kg painonpudotus ja säännöllinen liikunta ovat tuoneet vireyden takaisin. Tällä hetkellä mä jaksan todella paljon paremmin!

Katso yllä olevalta videolta Fransin tarina 

Miksi päätit hankkia itsellesi henkilökohtaisen valmentajan?

Olin aikaisemmin harrastanut urheilua paljonkin, mutta sitten työkiireiden takia oli jäänyt kaikki säännöllinen tekeminen.

Kaikki lähti siitä pahasta olosta. Olin koko ajan väsynyt ja painoin aika paljon enemmän kuin nyt. Silloin ajattelin, että nyt kyllä tarvitsee tehdä jotain. Enkä ole katunut päivääkään sitä, että tuli lähdettyä

Miten valmennus on edennyt?

Kaikki ei ollutkaan pelkästään huonosta olosta tai huonosta kunnosta kiinni vaan talvella minulla todettiin sairaus, kakkostyypin diabetes. Painoin tammikuussa 136 kiloa. Silloin vuosi sitten Kuntokompassille tullessani painoin ”vaan” 130 kiloa, mutta sen puolen vuoden aikana tilanne kärjistyi.

Olen saanut Mikolta tosi hyvää tukea. Me ollaan käyty aika syvä tie Mikon kanssa

Kun tammikuussa 2021 minulla todettiin tämä sairaus, siitä alkoi nousu. Sain lääkityksen ja aloitin kunnolla ravintoremontin ja tällaisen kuntoremontin.

Viime kevät oli todellista nousun ja laihtumisen aikaa. Nyt mä painan 110kg tänä aamuna punnittuna (23.9.2021). Tulos on jo kohtuullisen hyvä ja kaikki mikä menee sen alle on hieno asia

Tällä hetkellä mä jaksan todella paljon paremmin!

En ole katunut päivääkään että tuli lähdettyä valmennukseen

Esimerkkinä 25 kilon kahvakuula tuolla treeneissä, se on aika tuhti kaveri kun sen nostaa maasta. Ja sen verran kun pudottaa itse omaa painoa, se on kyllä aikamoinen juttu!

Kuntoilupuolella hienoa tässä on se, että minua seuraa koko ajan loistavan tason ammattilainen kaikissa liikkeissä mitä mä teen. Me ollaan käyty myös tarkasti läpi ruokailua. Mitä kannattaa syödä tässä sairaudessa ja miten kannattaa syödä.

Ollaan käyty unet ja palautumiseen liittyvät asiat läpi.

Kannustavana tekijänä tässä on sellainen oikeanlainen tsemppaaminen kaikessa tekemisessä. Sillä on ollut yllättävän iso merkitys vaikka olin aiemmin ajatellut, että kyllähän mä itse pystyn siihen.

Se, että siinä on toinen mukana jeesaamassa on samalla sosiaalinen tapahtuma. Me tullaan yhdessä tekemään koko ajan jotain.

Mikko osaa aina katsoa mikä on se mun päiväkohtainen kyky tehdä treeneissä. Ja osaa suunnitella sellaisia ohjelmia ja harjoitteita, jotka toimii siihen hetkeen ja jotka siihen päivään sopii. Ja samalla siinä taustalla on koko ajan pitkä ohjelma/suunnitelma mitä tehdään ja mitkä on tavoitteet.

Välillä sitä oikein miettii näissä pt-tapaamisissa, että onko nämä mun kunnon kohottamista varten vai mielialan kohottamista varten tämä homma. Varmaa kuitenkin on, että ne toimii niihin molempiin

Ja jos joku sanoo, että laihtuminen on helppoa, niin ei se kyllä ole sitä. Se vaatii paljon ajattelua. Se vaatii paljon päätöksiä ja tahtotilaa. Ja näissä oma valmentaja on todella hyvä. Me ollaan käyty paljon tätä mun tilannetta läpi ja siitä olen todella kiitollinen, että on ollut tuki siinä olemassa

Kenelle suosittelisit henkilökohtaista valmennusta Kuntokompassilla?

Kaikille! Ylipainoisille, alipainoisille… On vaikea sanoa sellaista ihmisryhmää, joka tästä hyötyisi, koska kaikki hyötyy siitä.

Vaikka sitten jonkin aikaa, että tulee opittua harjoittelussa oikeat liikeradat ja tulee se tarkoituksenmukainen tasaisuus siihen tekemiseen. Pitää oppia tekemään säännöllisesti pitkän aikaa.

Minulla itselläni on ollut aikaisemmin helmasyntinä se, että olen jaksanut tehdä vähän aikaa liikaa. Nyt tehdään systemaattisesti pitkän aikaa ja suhteessa vähemmän kerralla.

Minä koen ainakin, että olen saanut hirmuisen hyvän tuen siihen mun päätökseen. Eihän Mikko tätä päätöstä ole keksinyt vaan minun on pitänyt se keksiä, mutta Mikko auttaa mua siinä päätöksessä pysymisessä. Hän tekee sitä suunnitelmaa päätökseni tueksi

Mikä on ollut parasta valmennuksessa?

Keskustelut ilman muuta ovat olleet ihan parasta! Ja se sellainen huumori, jota meille on syntynyt. Onneksi se on ollut saman tasoista se huumori.

Ja sitten tietenkin parasta on se, että me käydään treeneissä selkeästi läpi niitä liikkeitä. Valmentaja pystyy perustella hyvin tarkkaan miksi tehdään näin ja mihin se vaikuttaa, mikä on hyvä ja mikä riittää. Näiden pohjalta minun on helpompi omaksua tekniikat ja valmentaja vielä seuraa siinä vieressä koko ajan.

Ja kerran viikossa mulla on ihminen, joka kysyy mitä mulle kuuluu. Miten mun viikko on mennyt? Sehän on ihan mieletön juttu!

Erityisen hyvää pt-tapaamisissa on antoisat keskustelut, yhteiset intressit (mm. moottoripyörät) ja samanhenkinen huumorintaju

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).