Kuntokompassi kokemuksia Petra Päivärinne 55v. – Ne asiat, joita täällä tehdään, on just mulle räätälöityjä

Kuntokompassi kokemuksia Petra: Vuosi sitten aloin voida todella huonosti. Syksyn saavuttua ajattelin, että nyt mun oikeasti pitää alkaa tekemään jotain. Tunsin, että minun pitää saada itseni haltuun uudestaan.

 

Katso videolta Petran asiakaskokemustarina

Hei, olen Petra Päivärinne. Täytän tänä vuonna 55 vuotta. Teen töitä sirkuksen, taidekasvatuksen ja kulttuurisen nuorisotyön parissa.

Minulla on ollut aikaisemmin aika aktiivinen liikuntatausta. Olen harrastanut monia eri lajeja telinevoimistelusta sirkuslajeihin, purjehdusta, laskettelua, telemarkkia ja myöskin kuntosaliharjoittelua.

Siitä on nyt noin kahdeksan vuotta aikaa kun loukkasin jalkani treeneissä. Minulla meni silloin polvi ja se leikattiin. En kuitenkaan saanut sitä silloin kuntoutettua, vaikka minulla oli ihan hyvä fysioterapeutti apuna. Sieltä minulla alkoi usean vuoden liikkumattomuus.

Miten päädyit Kuntokompassin asiakkaaksi?

Vuosi sitten aloin voida todella huonosti. Syksyn tultua ajattelin, että nyt mun oikeasti pitää alkaa tekemään jotain. Tunsin, että mun pitää saada itseni jotenkin haltuun uudestaan.

Ensimmäiseksi ajattelin, että no, nyt vaan salille. Ihan jo oman ammattini kautta tiedän, että voimaharjoittelu on todella tärkeä asia. Lisäksi nykyään jo kaikki naistenlehdetkin ovat täynnä sitä, että kaikki yli viisikymppiset naiset salille mars! Se on ainoa järkevä teko mitä voi tehdä.

Minulla oli kuitenkin se polvi kipeä ja lisäksi myös olkapää vaivaa, nivelten yliliikkuvuutta ja kaikkea tällaista kremppaa.

Silloin mä ajattelin, että nyt mä en ala itse sähläämään ja mokaa tätä juttua ominpäin.

Mua pelotti ihan hirveästi, että mä loukkaisin itseni tai siis, että tilanne menisi vaan huonommaksi.

Sitten mä näin Kuntokompassin mainoksen Facebookissa ja otin yhteyttä. Sitten me aloitettiin tämä valmennus.

Mitä hyötyjä valmennus on tuonut?

Olen nyt paljon paremmassa kunnossa. Minulla on voimatasot palautuneet. Lihastasapaino kauttaaltaan on kehossa parantunut huomattavasti. Nykyään vasen ja oikea puoli on lähes samassa. Ja minä jaksan paremmin.

Kuntokompassi kokemuksia, Petra Päivärinne

KUVA: Petran lihastasapaino on parantunut huomattavasti harjoittelun myötä

Minulla on myös paino pudonnut, mikä oli kaiken sen jaksamattomuuden ja liikkumattomuuden tuloksena noussut. Viime syksynä minulla todettiin myös kilpirauhasen vajaatoiminta. Se oli osasyynä huonovointisuuteeni. Nyt kun mun keho toimii taas niin kuin sen kuuluu toimia, niin nythän se painokin on alkanut tippua.

Toisaalta olen ollut kauhean tyytyväinen siitä, ettei tässä ole ollut sellaista älytöntä nopeata painonpudotustahtia, mikä hyvin todennäköisesti kielisi myös nopeasta painonnoususta.

Tämä valmennus on tuntunut todella hyvältä. Tässä on selvästi joku järki tässä meiningissä.

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassilla?

Me aloitettiin personal trainerini Inkan kanssa viime vuoden syyskuussa, eli nyt sellainen kahdeksan kuukautta. Jatkamme Inkan kanssa tästä edelleen yhteistä valmennusmatkaa. Onhan tässä tällaisia leuanvetotavoitteita ja ensi talvelle toiveena, että pääsisi taas telemark-mäkeen monen monen vuoden tauon jälkeen.

Ja kyllä mä hehkuttelen ajatuksella, että sitten kun mä olen 60 vuotta niin pystyn vetämään leukoja.

Mikä on ollut parasta valmennuksessa?

Ainakin se tunne, ettei kaikkea ole vielä menetetty. Nykyään huomaan, että saan taas harjoitteista hyvin kiinni ja pystyn tekemään monia erilaisia asioita. Se on kyllä fiiliksenä ihan parasta.

KUVA: Valmentaja Inka tarkkana Petran liikesuoritusten kanssa

Ja mahtavaa tietenkin tässä valmennuksessa on se, että koen, että olen täällä yksilönä ja ihmisenä ja että saan aidosti henkilökohtaista valmennusta.

Ne asiat, mitä täällä tehdään, niin ne on just mulle räätälöityjä. Ei tosiaankaan ole sellaisia pakasta vedettyjä bulkkiohjelmia.

Kauttaaltaan parasta on se, että tässä on koko ajan sellainen henkilökohtainen ote ja tunne, että tulee nähdyksi ja kohdatuksi.

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin valmennusta?

Suosittelen ihan kaikille. Minä olen kyllä niin vakuuttunut tästä.

Kannattaa ainakin kokeilla, että pitääkö se voimaharjoittelun tärkeys paikkansa. Jos vähänkään alkaa tuntua siltä, ettei enää jalka nousekaan tai käsi nouse tai kaikki on vähän hankalaa ja väsyttää.

Ne voimathan väistämättä vähenee jos et sä tee mitään. Siitä voimaharjoittelusta voi olla kaikille ihan hirveästi hyötyä. Eikä se tarkoita, että tulee joksikin bodarin näköiseksi. Tällainen valmennus sopii siis ihan kaikille ”normaaleille ihmisille”.

Mitä muita hyötyjä valmennus tuonut?

Ruoka-asiat ovat olleet minulle tosi iso oivallus. Sehän oli alkuun ihan mitä sattuu miten söin. Joko sellaisia hirveitä övereitä tai sitten toisessa päässä niin, etten muistanut syödä.

Inkan kanssa käytiin ravintoasioita konkreettisesti, minulle käytännönläheisellä tavalla läpi. Aika nopeastikin sain parempaa jaksamista tukevien perusasioiden kertaamisen ja niiden käyttöön ottamisen myötä ruokailutottumuksia muutettua huomattavasti järkevämpään suuntaan.

Toinen asia on ollut sellainen omasta palautumisesta huolehtiminen. Aina ei voi tehdä täysiä! Minun on täytynyt ymmärtää kokonaisuutta, että joskus elämässä on vaan sellaisia asioita, jotka on pakko hoitaa ja sä et voi silloin treenata täböllä. Silloin pitää harjoittelupuolelta joustaa, koska ei sulla ole mitään voimavaroja sinne. Se on aivan tyhjän kanssa. Tulee vaan paha mieli.

Ja sitten taas kun on enemmän aikaa, niin silloin voi ja kannattaa keskittyä enemmän siihen treenaamiseen.

Nämä ovat olleet tärkeitä oivalluksia minulle itselleni.

Kuntokompassi kokemuksia, Petra Päivärinne

KUVA: Purjehdusreissuille räätälöity treeniohjelma sisäänajettu!

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).