Kuntokompassi kokemuksia: Eija Pyökäri 58v. – Enää en kärsi suonenvedoista ja voimat ovat kasvaneet valtavasti

Kuntokompassi kokemuksia Eija: Sen jälkeen kun on täyttänyt 50-vuotta niin tosiasia on, että lihakset katoaa ja läskiä tulee tilalle jos ei tee asialle jotain. Tottakai sitä haluaa, että pysyisi toimintakuntoisena mahdollisimman pitkään.

Katso ylläolevalta videolta Eijan tarina

Kerrotko kuka olet ja taustaa miten päädyit Kuntokompassille?

Olen Eija Pyökäri, Keravalta. Tässä on hauskaa se, että kun mä kerroin kavereille, että aloitan personal trainerilla Helsingissä, niin kommentit oli hyvin mielenkiintoisia. ”Oletko ihan hullu?, ”Eikö yhtään lähempää personal traineria löydy?

Itsestäni ja taustastani sen verran, että sen jälkeen kun täyttää 50-vuotta, niin tosi asia on, että lihakset katoaa ja läskiä tulee tilalle jos ei asialle tee jotain. Tottakai sitä haluaisi pitää itsensä mahdollisimman pitkään toimintakuntoisena.

Ja niinpä minä jo silloin muutama vuosi sitten ajattelin, että vaikka ikää on, aloitetaan salilla käynti. Sitähän kaikki aina kehuu.

Niin mä sitten aloin kokeilemaan vähän salilla käyntiä, mutta olihan se takkuilevaa. Enkä ollut yksin treenaaja, se oli myönnettävä! Ja sitten oli myös kamalan hankalaa kun vanhemmalla iällä yksikseen aloitti, että miten tätä nyt sitten pitäisi tehdä? Siinä sitten yritti katsoa salilaitteen kyljestä ohjeita ja tehdä jotain sinne päin…

No sitten tuli korona. Ensin oli kuntosalit pitkään kiinni ja siinä tulikin itselläni mieleen, että olisiko nyt hyvä hetki ottaa personal trainer.

Olisi hyvä, että saisin jonkun joka oikeasti opettaisi mulle, miten nämä asiat tehdään oikein!

Tässä kohtaa onneksi näin Kuntokompassin mainoksen! Heti jo konsultointikäynnillä tein päätöksen lähteä valmennukseen ja sain omaksi personal traineriki kokeneen ohjaajan, Tommi Niittylän.

Täytyy kyllä sanoa, että mulle valittiin aivan loistava ohjaaja! Ei olisi varmasti voinut parempaa itselle löytyä. Meillä Tommin kanssa huumoritaju ja kaikki sopi heti alusta lähtien loistavasti yhteen

Eijan ja Tommin treeneistä ei huumoria puutu, mutta treenitehoista ei tingitä

Tommi on hirveän hyvin ottanut meikäläisen iän, taustat ja tavoitteet huomioon. Se, että kun vanhana aloitat, niin tuntuu aluksi aika hankalalta monet liikkeet, mutta hienosti on Tommi jaksanut vääntää rautalangasta – tai pitäisikö sanoa rautatangosta, asioita.

Mitä kahdeksan kuukauden valmennuksen aikana on tapahtunut?

Oikeastaan kaikki tämä edistyminen kahdeksan kuukauden aikana, mitä on tapahtunut, on tosi huikeaa.

Tommin kanssa katsottiin myöskin mun ruokavaliota. Tästä alunperin ajattelin, ettei syömistottumuksissa pitäisi olla oikeastaan mitään korjattavaa. Minähän tykkään syödä kasviksia ja hedelmiä ja syön kauttaaltaan kohtuullisen terveellisesti. Minulla ei myöskään ole ylipainoa, joten asiat on näiltä osin hyvällä mallilla.

Olin kuitenkin maininnut Tommille, että olen ikäni kärsinyt pahoista suonenvedoista. Vanhemmiten nämä olivat vaan pahentuneet. Eikä tarvitse yhtään liioitella jos sanon, että se oli sellaista kolmesta viiteen kertaan viikossa, kun heräsin hyvänä yönä vain kaksi kertaa kramppaamiseen.

Sitten kun vähän fiksattiin mun ruokavaliota niin mä jossain vaiheessa tajusin, että

Hei, suonenvedot ovat hävinneet! Mulla ei enää kevään jälkeen ole ollut kramppeja!

Toinen asia mitä olin valitellut Tommille, oli että joskus aamuisin puhti on niin vähissä, että pelkään kuukahtavani tienposkeen kävellessäni töihin. Ei vaan tunnu olevan potkua. Sekin hävisi pienellä ruokavaliofiksauksella!

Aika hurjaa on se, että salilla mä olin pääsääntöisesti tehnyt sellaisilla 2-3 kilon käsipainoilla. Tällä hetkellä mä käytän käsiliikkeissä jo seitsemän (7) kilon käsipainoja.

Toinen ehkä vielä huikeampi voimien parantumiseen liittyvä muutos on jaloissa lisääntynyt voima. Tommi testasi minua ihan alussa niin, että istuin matalahkolla penkillä ja hän pyysi minua nousemaan siitä pelkän vasemman jalan varassa ylös. No en päässyt! Se on ollut kanssa sellainen mun vasemman jalan kirous, että voimaa ei vasemmassa jalassa oikein löytynyt ja polvi oli useamman vuoden kiukutellut.

No mutta, tänäpäivänä mä punttaan itseni yhden jalan varassa ylös niin, että mulla on siinä 10-kilon lisäpaino mukana.

Eijan harjoittelu Tommin valvovan silmän alla on sekä hauskaa että tehokasta

Varmasti se konkreettisin ja huikein ero on, että aikaisemmin jalka, jolla en saanut itseäni penkiltä ylös jaksaa tehdä useiden toistojen sarjoja 10-kilon lisäpainolla.

Kenelle suosittelisit henkilökohtaista valmennusta Kuntokompassilla?

Mä voisin suositella sitä ihan kaikille! Ja etenkin silloin jos tuntuu, ettei pääse eteenpäin treeneissä, että harjoittelu vaan junnaa ja haluaisi kuitenkin kehittyä eteenpäin. Ja tietenkin silloin jos ei ole sali- ja liiketekniikat tuttuja juttuja. Ne tulee täällä todella hyvin opetettua.

Mä olen ollut ihan äärimmäisen tyytyväinen!

Mikä on ollut parasta valmennuksessa?

Se mikä tässä on ollut kaiken tämän kehityksen lisäksi parasta, on se, että tämä on hauskaa. Täällä on ihan oikeasti hirveän hauskaa! Täällä on aivan ihanaa tämä henkilökunta (voit tutustua henkilökuntaamme täältä), Tommin kanssa on ihan älyttömän upeaa tehdä töitä. Meillä on paljon huumoria mukana, mutta se ei tee siitä treenistä yhtään helpompaa tai kevyempää, mutta se tekee siitä treenistä ihan valtavan hauskaa.

Täältä kun lähtee niin on oikeasti sellainen tunne, että ”hei, milloin mä pääsen taas seuraavan kerran?”

Mä väitän, että mun elämänlaatuni on ihan oikeasti muuttunut kauhean paljon paremmaksi tätä kautta

Tommin valvovan silmän alla uskaltaa kokeilla omia rajoja turvallisesti ja tehokkaasti

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).