Kuntokompassi Kokemuksia: Päivi 49v. -Valmennuksen aikana ymmärsin konkreettisesti kuinka tärkeää hyvä lihaskunto on minun iässäni

Lähestyvät pyöreät vuodet saivat minut miettimään, että vihdoin olisi aika sijoittaa kunnolla omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Takana on reilu 15 vuotta, jonka aikana olen jojoillut painon kanssa. Olin aikuisena löytänyt liikkumisen osaksi arkea, pidän erityisesti vesijumpasta, mutta kaipasin kuitenkin jotakin todellista muutosta niin ruokailun kuin liikunnankin suhteen. En vain tuntunut pääseväni liikakiloissani tai kunnon kohoamisessa eteenpäin. Koska takana oli jo useita yrityksiä yksin erilaisten pikakuurien avulla, ymmärsin, että tarvitsen muutoksen onnistumiseksi ammattilaisen tukea. 

Löysin Kuntokompassin Facebookin avulla, ja innostuin siellä mainittuun maksuttomaan konsultointiäyntiin. Alkukeskustelu oli hyvä, mutta jännitin paljon pitkäaikaista sitoutumista ja isoa panostusta, sillä mitä jos epäonnistuisin taas?

Onneksi kuitenkin uskalsin ottaa tämän riskin, sillä nyt on mielettömän hieno fiilis onnistumisesta!

Paino on pudonnut, mutta ennen kaikkea ruokailuni on muuttunut terveellisemmäksi ja olen löytänyt kuntosaliharjoittelun hyödyt ja ilon. Rasva kehossa on vähentynyt, lihakset ovat kasvaneet ja liikunnassa on uudenlaista iloa.

En ollut aiemmin ihan ymmärtänyt sitä, kuinka tärkeää kuntosaliharjoittelu on minun iässäni tulevia vuosia ajatellen.

Minua on ohjannut Maija, joka on ihan paras ohjaaja minunlaiselleni, hiukan hangoittelevalle ja mukavuudenhaluiselle harjoittelijalle. Maija on rento, huumorintajuinen ja kannustava ohjaaja. Erityisen iloinen olen hänen asiantuntemuksestaan fysioterapeuttina, jota on tarvittu vanhan olkapäävamman kanssa harjoitellessa. Maija on neuvonut sopivien liikkeiden löytymisessä ja tarvittaessa myös huolehtinut tauosta liikkeiden kanssa. Itsekseni harjoitellessa olen helposti joko liikaa mukavuusalueellani tai sitten tekisin liian paljon liian suurilla painoilla. Maija on ihanan realistinen, tuuppaa eteenpäin ja toppuuttaa oikeissa kohdissa. Moni hyvä liike olisi jäänyt löytymättä ilman Maijan tukea. 

Mitä kahdeksan kuukauden ohjauskokonaisuus toi tullessaan?

Kuntosaliharjoittelu on nyt liikuntani perusta, jonka päälle esimerkiksi jumppaan aikataulujen sallimissa puitteissa. Ruokailuni on huomattavasti terveemmällä pohjalla, ja olen löytänyt toimivan suhteen myös herkkujen kanssa.

Parasta on kuitenkin ollut kokemus, että minäkin pystyn onnistumaan kuntoilussa, ja kehityn omassa tahdissani asiantuntijan tuella. On ihanaa, kun vanhatkin vaatteet mahtuvat taas päälle, ja tunnen jaksavansa fyysisesti paremmin.

Uskon, että palaan Kuntokompassin asiakkaaksi jatkotyöstämään kuntoiluohjelmaa Maijan kanssa, kokemus oli niin erinomainen!

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).