Kirsi Helle

Fysioterapeutti & Personal Trainer

Hei,

Olen kotoisin Kuopiosta ja ehtinyt asua Helsingissä seitsemän vuotta. Olen 14 -vuotiaasta lähtien valmentanut ja ohjannut ihmisiä liikkumaan tehokkaasti ja turvallisesti. Valmennus urani alkoi Kuopion Uimaseurasta, jossa itse myös juniorina harrastin taitouintia kansainvälisellä tasolla. Laji valmennuksesta on kertynyt kokemusta myös yleisurheilun ja kamppailu-urheilun saralla.

Aikuisiällä kouluttauduin ryhmäliikunnanohjaajaksi ja olen ohjannut kuntouttavia ryhmiä fysioterapia -yrityksissä ja kuntoutussairaalassa sekä lajiharjoituksia ja fysiikkaharjoituksia kamppailu-urheiluseurassa. Olen valmentanut ja ohjannut hyvin erilaisia ryhmiä ja ihmisiä aina lapsista veteraaneihin, urheilijoihin, kuntoilijoihin ja kuntoutujiin.

Fysioterapeuttina olen työskennellyt tuki- ja liikuntaelinvaivojen, neurologisten asiakkaiden, yksilövalmennuksen ja kehon virheasentojen korjauksen parissa. Olen tehnyt myös manuaalista terapiaa, liikekontrollin korjausta, vammoja kuntouttavaa liikeohjausta ja fysioterapeuttisten ryhmien ohjausta.

Oli tavoitteenasi sitten kehittää suorituskykyä tai lihaskuntoa, päästä eroon kehon kiputiloista, lisätä toimintakykyä tai saada lisää energiaa arkeen, huolehdin aina, että liikeradat ja tekniikat ovat kunnossa, lihasaktivaatio ja -kontrolli ovat kohdallaan ja kehon virheasennot ja kuormitukset poistuvat.

Pyrin aktiivisesti kehittämään omaa ammattitaitoani ja kouluttautumaan lisää. Olen tiedonjanoinen ja mielelläni tutkin itseäni kiinnostavia aiheita tai asiakkaiden ongelmakohtia lisää alan kirjallisuudesta ja tutkimuksista.

personal trainer kirsi helle

Osaamisen ydin

Olen erikoistunut kehon hahmottamiseen, hallintaan ja koordinaatioon liittyvään problematiikkaan. Sekä kehon virheellisen kuormituksen ja virheasentojen korjaamiseen. Aktiivisen liikkuvuuden ja liikekontrollin parissa olen myös tehnyt paljon töitä. Vahvuuksiani ovat toiminnallinen harjoittelu, vartalon hallinta, akrobatia, liikkuvuusharjoittelu ja kehonpainoharjoittelu, terveellistä ravintoa unohtamatta!

Keho ja mieli on kiistatta yhtä, joten mentaalipuolen valmennus on tärkeää muistaa fyysisen treenin ohella. Haluan, että asiakkaani oppivat kuuntelemaan oman kehonsa signaaleja. Niiden oikea tulkinta on välttämätöntä hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta.

Valmennusfilosofia

Valmentajana olen rauhallinen ja rento, mutta päämäärätietoinen ja asiakasta haastava. Tärkeää liikkumisessa ja liikunnassa on oikean ja turvallisen suoritustekniikan ohella hauskuus ja jatkuva uuden oppiminen. Uusien liikkeiden ja liikeratojen oppiminen yhdistettynä monipuoliseen liikuntaan paitsi kehittää kehoa tasapuolisesti ja hermostoa tarpeeksi haastavasti myös pitää mielen virkeänä ja treenimotivaation yllä.

Toivon, että valmennettavani löytävät liikunnan ilon ja mieleisen tavan liikuttaa omaa kehoa, jolloin liikunnasta tulee luonnollinen osa elämää. Parhaimmillaan liikunta toimii myös terapeuttisena keinona hoitaa omaa kroppaa ja mieltä. Meille on annettu upea keho, joka taipuu mitä ihmeellisimpiin suorituksiin, käyttäkäämme sitä! Meidät on luotu liikkumaan.

personal trainer kiki helle

Vapaa aika/ Oma hyvinvointi

Vapaa aika kuluu pitkälti omalla keholla temppuillen. Olen koko ikäni harrastanut monipuolisesti liikuntaa ja avoimesti tutustunut eri lajeihin. Viimeisimmät villitykset ovat olleet kiipeily ja pari- ja ilma-akrobatia. Usein minut näkee roikkumassa pää alaspäin vartalo twistillä.

Riittävä uni ja terveellinen ruokavalio ovat se perusta, jonka päälle lähden työ- ja vapaa-aikaa ja treenejä rakentamaan. Ne ovat tärkeitä peruspalikoita hyvinvoinnin ja kehon optimaalisen toiminnan ja palautumisen kannalta. Liikunta ja liike toimivat myös terapeuttisena tapana kohdata mielen kiemuroita.

personal trainer kiki helle

Tämän hetken omat tavoitteet treeni- rintamalla

Yläkropan voima, keskivartalon hallinta, luova liike, liikkeen laatu ja sulavuus sekä aktiivinen liikkuvuus ovat tärkeitä ominaisuuksia ilma-akrobatian lajin vaatimusten kannalta. Työstän tällä hetkellä koreografiaa tankotanssin SM- kisoja varten ja opettelen uusia hienoja ja haastavia temppuja tangolla. Uusien liiketaitojen oppiminen motivoi aina.

Koulutus

  • Fysioterapeutti (AMK)
  • Kuntokompassi Personal Trainer
  • Kehonpainoharjoitteluvalmentaja (BWTC level 1 ja 2)
  • Nyrkkeily ohjaaja (Suomen Nyrkkeilyliitto)
  • Ryhmäliikunnanohjaaja (SAFE)

Motto:

“Meidät on luotu liikkumaan!”