Kuntokompassi Kokemuksia Tiina Haapsaari 58v. – Muutos näkyy myös sosiaalisessa elämässäni

Kuntokompassi kokemuksia Tiina: Tarve elämäntapamuutokselle kasvoi huomatessani, etten enää oikein jaksa mitään. Hengästyin tosi nopeasti ja vapaa-aika oli vain sitä sohvalla oloa ja television katsomista. Halusin, että minulla olisi virtaa ja olisin aktiivisempi ihminen.

Katso yllä olevalta videolta Tiinan tarina kokonaisuudessaan

Olen Tiina Haapsaari, 58-vuotias puhevammaisten tulkki. Lähestyn tässä kovaa vauhtia kuuttakymppiä.

Kuntokompassin asiakkaana olen ollut nyt reilun vuoden.

Miksi hakeuduit henkilökohtaiseen ohjaukseen Kuntokompassille?

Minulla ei ole oikein mitään liikunnallista taustaa. Liikunta on ollut itselleni aina sellainen pakkopulla. Olen kyllä yrittänyt tehdä aina jotakin, mutta ei siitä oikein koskaan mitään tullut, kun yksin yritin puurtaa.

Minulla oli alun perin tarve elämäntapamuutokselle ihan sen takia, että huomasin, etten enää oikein jaksa mitään. Hengästyin tosi nopeasti ja vapaa-aika oli vain sitä sohvalla oloa ja television katsomista. Halusin kuitenkin, että olisin aktiivinen ihminen edelleen.

Koin, etten pysty lähteä tekemään muutosta yksin.

Lopulta päädyin ajatukseen, että haluan tällaisen kokonaisvaltaisen ohjausprosessin, jossa huomioidaan liikunnan lisäksi myös ravintopuoli.

Minulla on lisäksi kehon liikkuvuudessa ollut aina paljon haasteita, joten sekin vaatisi huomiota. Toivoin myös, että lihasvoima kasvaisi ja kuntotaso kauttaaltaan- myös aerobinen kuntoni kaipasi kohennusta.

Aloin myös huomata, että tasapainokin alkoi olemaan vähän huono ja lihaskunto alakantissa. Jäykkyydet erityisesti rintarangan alueella vaivasivat ja myös niskahartiaseudun kivut olivat osa normaalia arkea. Ajatuksissani toivoin, että olisin edes vähän notkeampi

Ja täältä Kuntokompassilta minä nyt olen saanut näitä kaikkia!

Millaisia muutoksia vuoden ohjausprosessi on tuonut tullessaan?

Reilussa vuodessa on tapahtunut ihania muutoksia! Nyt minä oikeasti pidän liikunnasta ja lähden mielelläni liikkumaan! Ja olen löytänyt uusia lajeja.

Jos ennen oli pelkästään kävelyä ja toisinaan sauvakävelyä niin nykyään minulla on painosauvat käytössä. Vesijuoksu, spinning ja hiihto ovat tulleet mukaan liikuntapalettiin. Luisteluakin tuli opeteltua taas pitkästä aikaa.

kokemuksia kuntokompassi tiina haapsaari

Viikko-ohjelmaani kuuluu nykyään kolme kertaa viikossa tällainen aerobinen harjoitus kuten kävely, sauvakävely ja vesijuoksu. Yksi niistä on sellainen intervallityylinen. Ja lisäksi teen kaksi kertaa viikossa ohjelman mukaisen kuntosalitreenin.

Iso muutos on myös se, että arkiliikunta on lisääntynyt runsaasti. Enää en välttämättä menekään joka paikkaan autolla vaan nyt minä kävelen. Lisäksi viime kesänä ostin itselleni pyörän, joten sillä kulkee hyvin paikasta toiseen

Tämä vuoden aikana tapahtunut muutos näkyy myös ihan minun sosiaalisessa elämässäkin.

Nyt minä jaksan tavata ystäviä töiden jälkeen. Enää ei tarvitse mennä suoraan sohvalle. Aktiivisuus on kaikin puolin lisääntynyt!

Kauttaaltaan jaksaminen on parantunut samoin kuin unet ovat nykyään hyvät. Ohjausprosessi on auttanut myös näissä: unessa ja palautumisessa

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin henkilökohtaista fysioterapiaprosessia?

Suosittelen tätä ainakin tällaisille, jotka eivät oikein liikunnasta omin päin tiedä mitään. Varsinkin ihmisille, jotka haluavat nousujohteisuutta siinä koko liikuntapuolessa – kunnon nousussa ja lihasvoimissa.

Täällä Kuntokompassilla on asiantuntevat ohjaajat, jotka laativat sulle just ne tarpeitasi vastaavat ohjelmat.

Että kyllä mä suosittelen tätä ihan kaikille!

Ne suunnitelmat ja ohjelmat ovat juuri sua varten tehty ja sun kuntotason mukaisesti laadittu.

Mikä on ollut parasta tähän asti?

Ehkä parasta tässä on ollut henkisellä puolella sellainen itseään kohtaan syntynyt armollisuus. Minä en enää vaadi sellaista nopeeta tulosta vaan pysyvää tulosta. Sitä ollaan paljon fysioterapeuttiohjaaja Päivin kanssa käyty läpi. Se on se suurin, mitä mun pään sisällä on tapahtunut.

Onhan tässä paljon tapahtunut ihan näitä konkreettisia asioita, joista mainitsinkin kuten:

  1. Aktiivisuus lisääntynyt hurjasti
  2. Lihasvoima parantunut
  3. Kehon liikkuvuus parantunut

Mutta erityisen tärkeä asia on tämä armollisuus itseä kohtaan ja pitkäjänteinen ajattelutapa pysyviin jaksamista tukeviin elämäntapoihin.

Kyllä mä olen tykännyt ihan hurjasti tästä ohjausprosessin kokonaisvaltaisuudesta. Kyse ei ole pelkästään liikunnasta, vaan tässä on paljon muutakin

kokemuksia kuntokompassi tiina haapsaari

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).