Kuntokompassi Kokemuksia Jarmo Linjama 55v. – Niska- ja polvikipu ovat historiaa!

Etätöiden huono ergonomia mökillä ajoi tilanteeni pahaan jamaan. Niska- ja polvikivut alkoivat haitata jo merkittävästi elämääni. En aidosti enää tiennyt mitä tehdä

Kuntokompassi kokemuksia Jarmo: Korona-ajan etätyörupeama mökillä ajoi niskakivun niin pahaan jamaan, ettei pää enää kääntynyt. Migreeni vaivasi ja niskan kipu vei jo yöunet. Viimeinen niitti oli kun polvikin kipeytyi pahasti juoksemisesta. Jostain piti saada apua!

Katso yllä olevalta videolta Jarmon tarina kokonaisuudessaan

Olen Jarmo Linjama, 55-vuotias tutkimusinsinööri ja olen tehnyt läppärin ääressä hommia vuosikymmeniä.

Koronan alkaessa lähdin mökille ja siellä kuukauden pari etätöissä huonolla ergonomialla oltuani huomasin, että niska on tosi jumissa. Pää ei enää kääntynyt kunnolla ja se alkoi haitata myös nukkumista. Siinä sitten aikani kärvistelin ja yritin jumppailla itsekseni, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Omat jumpat ei auttanut.

Olen aina tykännyt juosta, joten kävin sitten juoksemassa ja juoksin selvästi liikaa. Polvi lopulta kipeytyi tosi pahasti. Niin siinä sitten kävi, etten enää päässyt edes tuulettamaan aivojani ulos kun en voinut mennä juoksemaan.

kuntokompassi kokemuksia Jarmo Linjama

Niska oli edelleen ihan jumissa ja lisäksi migreeni alkoi vaivaamaan. Silloin kyllä ajattelin, että mun tilanne alkaa olla suurin piirtein hautapaikkaa vailla. Asialle piti todellakin tehdä jotain.

Sitten mä bongasin tällaisen yhdistelmän, jossa on samalla fysioterapia ja kuntosali.  Se kuulosti heti hirveän hyvälle.

Lueskelin vielä tarkemmin Kuntokompassin sivuja ja totesin, että siellähän kannattaa käydä kurkkaamassa mikä tämä homma on. Tullessani Kuntokompassille kerroin mikä vaivaa. Niska on kipeä ja polvi on kipeä. Kunto on ihan alamaissa ja muutenkin koko elämä ”ketuttaa”. Jotain pitäisi tehdä, mutta itse en tiedä mitä.

Nyt siitä on puoli vuotta. Niska ei enää vaivaa, pää kääntyy, polvi on parantunut ja pystyn juoksemaan!

Miten prosessi on edennyt?

Ensin kuukauden verran kesti, etten huomannut juuri mitään varsinaista edistystä. Tällöin fysioterapeuttiohjaajani Päivi sanoi, ettei ne vaivat heti parane, jos olleet vuosikymmeniä. Pitää vaan jatkaa harjoitusten tekemistä!

Mulla oli alusta lähtien hyvä treeniohjelma polveen, jossa erityisesti keskityttiin ihan lihasvoimaan. Jos sitä pelkästään juoksee niin eihän se lihasmassaa kasvata tai lihaskuntoa paranna. Tätä erityisesti Päivi minulle painotti alusta lähtien.

Aloin tehdä studiolla Päivin kanssa ja myös itsenäisesti minulle suunniteltua jalka- ja niskahartiatreeniä. Ja sitten sitä alkoi siinä jossain vaiheessa huomata, että päähän alkoi kääntymään ja pystyi nukkumaan kunnolla. Ja juoksukin alkoi taas kulkea.

Nyt tuntuu tosi hyvältä! Pystyn juoksemaan pari kolme kympin lenkkiä viikossa!

Ennen etätöitä kävin satunnaisesti työpaikan salilla, mutta se oli tosiaan hyvin satunnaista vailla minkäänlaista ohjausta tai ohjelmaa. Sanoisin nykyisen kokemukseni valossa, että se oli aika turhaa. Kävin myös joogassa aikaisemmin, mutta sekin jäi koronan myötä. En siis tehnyt pitkään aikaan mitään muuta kuin juoksin.

Nykyään pyrin siihen, että teen kaksi kertaa viikossa ohjelman mukaisen lihaskuntoharjoituksen ja siihen lisäksi 1-3 juoksulenkkiä

Mikä on ollut parasta prosessissasi?

Yhtä yksittäistä asiaa on vaikea sanoa, mutta ehkä kolme parasta asiaa ovat:

  1. Niskakipu on nyt käytännössä parantunut. Niskakipu oli oikeasti todella ikävä ja vaikutti ihan kaikkeen autolla ajamisesta nukkumiseen kun pään ei kääntynyt.
  2. Polvi on parantunut ja pystyn taas juoksemaan!
  3. Ja huikeaa on ollut huomata se, että vielä näin 55-vuotiaana pystyy selkeästi huomaamaan, että jos jotain tekee, niin siitä on oikeasti hyötyä

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin fysioterapiaprosessia?

Sikäli kun olen oman ikäisieni juttuja kuunnellut niin aika monilla on yhtä ja toista pientä kremppaa, jotka saattavat olla esteenä tehdä sitä tai tätä tai tota kun on sellaista ja tuollaista vaivaa.

Täällä Kuntokompassilla mun mielestä oleellista on se, että vaivat aidosti huomioidaan. Jos menee tavalliselle kuntosalille pumppaamaan rautaa ilman tarkempaa osaamista, niin siinä saattaa tehdä jotain väärin eikä sitä itse osaa välttämättä tehdä muutenkaan oikeita asioita.

Silloin kun on mukana ammattilaisen näkemystä mistä se vaiva on tullut ja mitä sille pitää tehdä, niin pystytään yhdistämään kuntoutus siihen omaan treeniin mukaan. Tämä on loistavaa Kuntokompassin palvelussa!

Eli kaikille niille suosittelisin, jotka haluavat parantaa omaa kuntoaan ja oloaan ja jotka haluavat päästä myös kivuistaan eroon tai ainakin merkittävästi vähentää niitä.

Mä olen ollut tosi tyytyväinen ja kannustan kokeilemaan!

kokemuksia kuntokompassi jarmo

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).