Kuntokompassi kokemuksia, Janne Raunio 54v.- Olen täysin toimintakuntoinen ihminen taas. Tämä on ihan uskomatonta!

Kuntokompassi kokemuksia Janne: Kuvailisin valmennuksen tuoman muutoksen sillä, että olen saanut ihan uuden olkapään, uuden polven ja näiden myötä olen oikeastaan ihan uusi ihminen. Se on käsittämättömän hieno juttu.

Katso ylläolevalta videolta Jannen tarina

Hei,

Olen Janne Raunio, 54-vuotias yrittäjä. Olen ollut yrittäjä lähes koko elämäni. Liikuntaa olen harrastanut nuoruudessa ja nuorena aikuisena paljon ja jopa vielä aikuisenakin. Oikeastaan siihen asti kunnes minulle tapahtui onnettomuus. Alkuun tapaturma vaikutti pieneltä haaverilta, mutta lopputulos olikin, että oikea polvi jouduttiin leikkaamaan ihan kokonaan uusiksi.

Asiakaskokemus, Kuntokompassi, Janne Raunio

Kuva: Yrittäjä Janne Raunio entisöintitöiden parissa

Polven  kuntoutus oli minulle haastavaa ja kivuliasta. Yritin tehdä sitä silloin yksin, mutta siinä olisi pitänyt olla jo silloin PT tai joku toinen mukana, joka olisi tsempannut ja sanonut mitä pitää tehdä. Tällaista ei silloin ollut, joten minulla jäi polven kuntoutus tosi huonoksi. Sitä ei oikeastaan edes tapahtunut.

Tämän myötä alkoi sitten eskaloitumaan muita vaivoja. Tuli vähän lantio kipeäksi ja painoa alkoi kertymään. Vaivojen vuoksi kun ei enää oikein tullut treenattua eikä pystynyt tehdä normaalisti itselle luontaista fyysistä työtä. Myös vanha olkapäävaiva alkoi oirehtimaan. Olkapäässä on kulumaa ja se meni lopulta tosi huonoon kuntoon. Olkapään ympäriltä lähti lihasta, niskat oli aivan jumissa ja päätä alkoi särkeä.

Näiden vaivojen johdosta piti alkaa käymään kiropraktikolla, hieronnassa ja akupunktiossa. Silloin ajattelin, että kohdistetaan kaikki efortti näiden vaivojen oireiden hoitoon, mutta silloin en tajunnut, että tulisi pureutua oireiden juurisyihin.

Noina samoina aikoina sain myös ensimmäisen lapseni. Tuli ruuhkavuodet. Tämä tarkoitti itselleni sitä, että painoa alkoi tulla lisää. Tuolloin sitä keskittyi kaikkeen muuhun paitsi omaan hyvinvointiin. Siitä alkoi sitten eskaloitumaan tämä mun alamäki. Mulla liikkuvuus huononi ja aloin mennä koko ajan vaan huonompaan kuntoon. Alamäki syveni yhä enemmän ja enemmän.

Kuva: Ruuhkavuodet pienten lasten isänä ovat tulleet Jannellekin hyvin tutuiksi

Miten päädyit Kuntokompassin asiakkaaksi?

Yhtenä päivänä tajusin, ettei tässä mun olossa ja krempoissa ole yhtään mitään järkeä. Silloin päätin, että käännän homman kokonaan toisinpäin ja palkkaan itselleni fysioterapeuttitaustaisen PT:n. Ajatukseni oli, että aletaan kuntouttamaan ja rakentamaan miestä kokoon uudestaan.

Niin minä fysioterapeutti valmentajani Maijan ohjauksella olen tehnyt ja nyt minulla ei ole enää niitä ongelmia!

Enää en tarvitse kiropraktikoita, hierontaa tai akupunktiota. Päinvastoin, näiden tilalle on tullut pelkkää aktiivista treeniä. Näinhän se sitten meni :)

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassilla?

Tätä yhteistyötä ja valmennusta on jatkunut nyt pari vuotta. Nykyään olen täysin toimintakuntoinen ihminen taas! Tämä on ihan uskomatonta.

Tämä on ollut tavallaan täsmäisku ja se on kyllä toiminut ihan totaalisen hyvin.

Miten prosessisi eteni tässä matkan varrella?

Me aloitettiin ihan alkujaan olkapään kuntoutuksella ja siitä edettiin polveen. Nyt olen täysin toimintakykyinen henkilö, mikä on ihan uskomaton juttu. Mä pystyn luottamaan nykyään polveen täysin ja olkapään tilanne on oikeastaan ihan täydellinen.

Mä pystyn tekemään normaalisti töitä ja konkreettisena esimerkkinä punnertamaan, mitä en pystynyt tekemään vuosiin lainkaan. Edes seinää vasten punnertaminen ei aluksi onnistunut. Nyt teen etunojapunnerruksia suorin jaloin 45° kulmassa.

Asiakaskokemus, Kuntokompassi, Janne Raunio

Kuva: Olkapään kuntoutumisen myötä nykyään myös punnerrukset onnistuu

Harjoittelun myötä ryhtikin on kohentunut kun yläselän lihaksia on voimistettu. Tämä kaikki on ollut ihan hämmentävää, miten iso muutos onkaan. Sitä ei usko oikeastaan ennen kuin sen itse kokee.

Harjoittelu lähti hyvin pienestä liikkeelle. Sitä tehtiin ensin hyvin hyvin pieniä aktivoivia liikkeitä ensimmäisillä kerroilla.  Silloin ei alkuun edes olkapää noussut kun mulla oli kaikki paikat niin jumissa.

Tätä muutosta voisin kuvailla sillä, että olisi saanut täysin uuden olkapään. Ja täysin uuden polven. Ja näiden kautta olen ihan uusi ihminen oikeastaan. Tämä on kyllä käsittämättömän hieno juttu.

Näissä henkilökohtaisissa ohjaustapaamisissa on myös tosi hyvää se, että aina harjoitellaan päiväkohtaisen voinnin mukaan. Haastattelu- ja kuvauspäivänä olin vielä hieman puolikuntoinen kun takana oli viikon flunssa. Heti flunssan jälkeen ei voi tehdä vielä mitään raskasta kuntoharjoittelua vaan silloin tehdään kevyemmin toimintakykyä ylläpitäviä ja liikkuvuuteen painottuvia harjoitteita.

Asiakaskokemus, Kuntokompassi. Janne Raunio

Kuva: liikkuvuusharjoittelu kuuluu olennaisena osana Jannen harjoittelua

Tänään tämän kevyen harjoituksen jälkeen olo on huomattavasti parempi kuin studiolle tullessa. Ohjaaja osaa teettää juuri oikeanlaisia harjoitteita. Ulospäin ehkä näyttää, että tehdään vain hyvin pieniä juttuja, mutta vasteen mukaan tehdäänkin oikeita juttuja aika paljon.

Mä olen koukuttunut tähän valmennukseen ihan älyvapaan paljon.

Valmennuksesta on tullut myös tärkeä henkireikä. Täällä Kuntokompassilla on tosi hyvät tyypit ja mun valmentaja Maija pystyy auttamaan ja tukemaan myös treenin sivusta olevissa asioista. Tämä on hyvin kokonaisvaltaista valmennusta. Tietenkin se saattaa vähän kuormittaa mun PT:tä, mutta noh, mä maksan siitä ;)

Asiakaskokemus, Kuntokompassi, Janne Raunio

Kuva: Jannella ja fysioterapeutti Maija Tenhusella yhteistyö sujuu hymyssä suin

Kenelle suosittelisit henkilökohtaista valmennusta Kuntokompassilla?

Mä voisin suositella valmennusta ihan kaikille. Erityisesti kuitenkin ehkä ihmisille,  joilla alkaa olla jo sellainen luovuttanut olo. Mutta ei kannata luovuttaa! Alku voi olla aika haastavaa, mutta sitten siitä haasteesta muodostuu sellainen, että sitä alkaa haastamaan itse itseään. Sitä kautta siitä tulee positiivinen juttu mun mielestä.

Mä voisin suositella valmennusta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan edes jollain tasolla. Fyysinen ja henkinen – henkinen ja fyysinen, mehän ollaan psykofyysissosiaalinen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ja jos on vähänkään epäilyksiä siitä, voisiko tällainen toimia itselle, niin kannattaa ainakin kokeilla. Aloittaa sitten alkuun vaikka puolella vuodella.

Asiakaskokemus, Kuntokompassi. Janne Raunio

Kuva: Säännöllisestä harjoittelusta on tullut taas tärkeä osa Jannen arkea

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).