Kuntokompassi Kokemuksia, Heli Tammilehto 49v. – Kaikki arjen kolotukset ovat hävinneet

Kuntokompassi kokemuksia Heli: Matkan varrella valmennuksen tarkoitusperätkin ovat jo muuttuneet. Enää mun fokus ei ole vaan painon tuijottamisessa, vaan olen löytänyt liikunnasta paljon muitakin hyötyjä.

Katso ylläolevalta videolta Helin kokemustarina

Moikka,

Mä olen Heli, Pohjois-Helsinkiläinen 49v. perheenäiti. Työskentelen IT-alan konsulttifirmassa liiketoimintapuolella businessmanagerin työtehtävissä.

Arjessa mulla on aika paljon työpöydän ja päätteen edessä istumista, vaikka sähköpöytä löytyykin. Aika paikallaan olevaa se arjen elämä on etenkin työelämään liittyen. Lasten ollessa pienempiä niiden kanssa liikkuminen oli luonnollisempaa, mutta kummatkin alkavat olla jo toisella kymmenellä, joten ei tässä enää äitinä ole päässyt juoksemaan lasten perässä leikkikentillä tms.

Niinpä huomasin, että sellainen normaali luonnostaan tuleva liikkuminen oli vähentynyt huomattavasti.

Miksi hakeuduit Kuntokompassin henkilökohtaiseen valmennukseen?

Minulla alkuperäinen syy liittyi siihen, että siinä perheenäiti elämässä oli lähtenyt vaivihkaa paino nousemaan. Oikeastaan jo niistä ajoista kun olin mennyt naimisiin, niin paino oli pikkuhiljaa lähtenyt nousuun. Jossain vaiheessa huomasin, että asialle pitää tehdä jotain.

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: vuosien varrella Helin paino oli päässyt vaivihkaa nousemaan

Minä itseasiassa onnistuinkin jo ennen valmennukseen tuloa karistamaan sellaiset 35 kg painoa niskastani erilaisilla tempuilla…

Lopullinen sykäys tähän valmennukseen tuli siitä, kun rupesin miettimään, että olenhan minä ennenkin saanut painoa dieeteillä tiputettua, mutta ne ovat aina tulleet takaisin, ja yleensä korkojen kera.

Tällä kertaa haluaisin välttää sellaisen! Nyt kun olin kovalla vaivalla saanut ylipainoa tiputettua pois, halusin, että saisin hallittua painoni, niin että se ylimääräinen paino pysyisikin pois!

Itse tuolloin loogisesti ajattelin, että jos lihaskuntoni olisi parempi niin sitä kautta myös perusaineenvaihduntani olisi parempi ja tällä tavalla myös painonhallinta olisi ehkä helpompaa.

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: voimaharjoittelulla on tutkitusti positiivinen vaikutus painonhallintaan

Se oli siis alkuperäinen tarkoitus. Nämä valmennuksen tavoitteet ja tarkoitukset ovat tässä jo matkan varrella ehkä jo vähän muuttuneetkin. Nykyään mun fokus ei ole enää niin vahvasti siinä painon tuijottamisessa vaan nyt mä olen löytänyt muitakin syitä tähän liikkumiseen ja valmennettavana olemiseen.

Mitä hyötyjä olet kokenut henkilökohtaisesta valmennuksesta?

Sanoinkin tuossa joku aika sitten mun valmentajalle Katille, että huomaan kuinka

oikeastaan siitä alkaen kun olen alkanut käydä täällä, niin kaikki mun sellaiset arjen kolotukset ovat hävinneet.

Ei mulla ole enää näyttöpäätetyöstä niskat jumissa juurikaan koskaan. Ja jos joskus aikaisemmin alaselkä on vihoitellut tai tuntunut, että takareidet ovat kiristäneet, niin nekin oireet ovat ihan hävinneet! Ei mulla ole ollut pitkään aikaan mitään sellaisia vaivoja.

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: säännöllisen liikunnan avulla Helin riesana olleet lihasjumit ja kireydet ovat hävinneet

Ihanaa on myös se, että nykyään sitä jaksaa tehdä pihatöitä ja kaiken näköistä muuta puuhastelua ilman, että on kohta ihan jumissa paikat. Se on asia, jota mä olen oppinut arvostamaan tässä ehkä eniten. Toimintakykyni on ihan eri tasolla kuin ennen valmennusta.

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassin asiakkaana?

Jäin ihan miettimään tätä ja laskin, että pian tulee kaksi ja puoli vuotta täyteen Katin valmennettavana.

Mutta en vielä kyllä halua luopua Katista!

Niin kauan kuin mulla Kati on, niin jos vain suinkin löydän mahdollisuuksia jatkaa hänen valmennuksessaan, niin kauan haluan pitää hänestä kiinni!

Tässä aikojen saatossa tapaamisvälit ovat harventuneet. Ensialkuun mä kävin ihan viikoittain Kuntokompassin Vantaan lokaatiossa, Tikkurilan kupeessa sijaitsevalla David Fitness Clubin salilla, tapaamassa Katia ja meillä oli yhteiset treenit siellä. Minähän en alkuun ymmärtänyt kuntosaliharjoittelusta mitään, joten aika käsi kädessä siinä mentiin.

Tässä ajan kuluessa mulle on tullut samalla valmennuksessa sellainen tunne, että tulen kuin ystävää tapaamaan. Vaikka meillä on Katin kanssa tällainen ammatillinen suhde, niin kyllä siitä on muodostunut myös ihan henkilökohtainen suhde.

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: Helin ja Katin yhteistyössä välittyy aito välittäminen ja luottamus toista kohtaan

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin henkilökohtaista valmennusta?

Kenelle tällaista ei voisi suositella? Suosittelen ainakin kaikille, jotka jotenkin haluavat aktivoida itseään liikkumaan. Ja jos ei ole vaikka taustaa säännöllisestä liikkumisesta/ kuntosaliharjoittelusta tai sitä on tehnyt joskus kauan aikaa sitten nuoruudessa.

Näin oli myös itselläni. Nuorena liikuin paljonkin, mutta nyt oli ollut pidempi passiivisempi kausi ja halusin uudestaan aktvioitua. Kyllä valmennus siinä kovasti auttaa. Helpompi on päästä vauhtiin ja etenkin jos niitä tapaamisia on säännöllisesti niin myös pysyä siinä rytmissä.

Ja kun tietää, että tästä on maksanut jonkun verran ja tietysti se, kun tietää, että joku siellä salilla odottaa minua. Tämä motivoi lähtemiseen sellaisinakin päivinä kun työpäivän jälkeen väsyttää, ulkona on pimeää, sataa ja on kylmä ja hyi kauheata pitääkö sitä nyt lähteä…Niin kyllä se kummasti motivoi pysymään suunnitelmassa.

Mikä on ollut parasta valmennuksessa?

Sanoisin, että jo se, että siinä ensimmäisessä konsultointitapaamisessa osattiin hyvin valikoida haastattelun avulla minulle oikea valmentaja, Kati Aho.

Myönnän, että alkuun hieman jännitin, että jaahas entinen liikunnanopettaja, että kuinkahan minä ja liikunnanopettaja tullaan toimeen ja kuinkahan tässä käy?! Mutta Katin kanssa on natsannut heti niin hyvin! Tällä asialla on ollut paljon tekemistä. (Edit huomio: Kuntokompassilla on aina mahdollisuus vaihtaa ohjaajaa jos yhtään tuntuisi, ettei ohjaaja vaikuta sopivalta tai esim. kemiat eivät kohtaisi)

Hienoa on ollut myös huomata, kuinka olen saanut pidettyä harjoittelun säännöllisenä myös nyt kun tapaamiset Katin kanssa ovat selkeästi harventuneet.

Ehkä siinä on samalla se tunne, etten kehtaa jättää menemättä treeneihin, vaan haluan pitää lupaukseni, mitä ollaan yhdessä valmentajan kanssa suunniteltu.

Se hauskalla tavalla motivoi pysymään suunnitelmassa olematta liikaa ”piiska”. Ainakin mulla täytyy olla aina joku tosi hyvä selitys jos en ole käynyt salilla, kuten sairastuminen tms.

Hauskaa on ollut myös huomata, että nykyään vähän pidemmillä reissuillakin treenit ovat mielessä ja myös ihan käytännön toteutuksessa. Esimerkiksi viime vuoden kesälomamatkaa varatessa selaisin niitä majoituspaikkoja sillä silmällä, että missä on lähellä kuntosali!

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: Kuntoilut pysyvät nykyään positiivisessa mielessä ohjelmassa myös  lomareissuilla

En olisi kyllä aikaisemmin tällaista kriteeriä tullut laittaneeksi, että mistä löytyy reissussa kuntosali!

Että kyllä se salilla käynti on nykyään ihan kivaa :)

Minulle tämä valmennus on ollut jännällä tavalla vähän erilainen matka mitä alunperin ajattelin. Alkuun ehkä luulin, että tulen tänne sitä varten, että keskitytään vain mun painoon ja laihdutukseen. Valmennuksen aikana olen kuitenkin oppinut uusien elämäntapojen myötä erityisesti tämän aktiivisemman elämäntavan ja sitä myötä painonhallinnan. Koen sen erityisen tärkeäksi ja sen, ettei treenaaminen enää johdu minulla ajatuksesta pelkästään laihduttaa vaan ihan muista syistä!

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: Helin vapaa-aika kuluu paljon myös tyttärensä taitoluistelujoukkueen taustajoukoissa 

Minulle nykyään yksi tärkeä syy tulla kuntosalille joko Katin kanssa tai tapaamisten välissä omin päin Katin kannustamana, on se, että perheenäitinä se on minulle nyt sitä omaa kivaa omaa aikaa. Mä voin mennä sinne salille ja mulle tulee siellä hyvä olo. Aika usein kuuntelen omissa treeneissä kuulokkeilla jotain äänikirjaa.

Samalla kun se on treenaamista niin samalla se on mulle arjen muista asioista rentoutumista.

Me ollaan alunperin jo mieheni kanssa sovittu, että voin ottaa näihin omiin kuntoiluihin sen pari kolme kertaa viikossa ja sen on ihan okei. Mulla on sellainen hyvä lupa ja hyvä omatunto lähteä salille ja se on mulle tosiaan kivaa omaa aikaa. Eikä mun tarvitse miettiä, että se on jostain muusta pois.

Se on myös kotona sellainen hyvä, terveellinen syy, että ”äiti nyt lähtee tästä ottamaan vähän omaa aikaa”.

Asiakaskokemus Kuntokompassi Heli Tammilehto

Kuva: Saliharjoittelusta on muodostunut Helille omaa kivaa aikaa

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).