Kuntokompassi Kokemuksia, Ville Liimo 38v. – Päänsäryt ja huimaus ovat poissa! Elämänlaatu on parantunut merkittävästi

Kuntokompassi Kokemuksia Ville: Kun aikaisemmin olen käynyt selkäni vuoksi fyssarilla, olen saanut vain jotain liikkuvuusliikkeitä. Tässä Kuntokompassin kokonaisuudessa on yhdistetty liikkuvuus- ja voimaharjoittelu siihen päälle. Se on tuonut parhaan hyödyn.

Katso yllä olevalta videolta Villen asiakaskokemustarina fysioterapiaprosessistaan

Moi,

Olen 38-vuotias Ville Liimo. Perheeseeni kuuluu vaimo, joka myös käy täällä Kuntokompassilla ja kolme tytärtä.

Aika kiireistä lapsiperhearkea siis vietetään. Olen tällä hetkellä vanhempainvapaalla, mutta normaalisti työni on sellaista toimistohiiren työtä vakuutusmatemaatikkona eräässä vakuutusyhtiössä. Työni puolesta tulee oltua paljon koneella pitkiä keskittyneitä pätkiä. Tähän näyttöpäätetyön päälle vielä oma perussairaus selkärankareuma, vaatii sitä, että tämä liikunta pitää ottaa tosissaan.

Miksi alunperin hakeuduit Kuntokompassille?

Selkärankareumani todettiin ollessani 25-vuotias. Se oli pitkään alkuoireiden jälkeen oireeton, mutta pikkuhiljaa hiipi kohtuullisen huomaamatta rintarangan puolelle ja siitä tuli kipeä. Jossain vaiheessa kivut hellittivät, mutta samalla koko ranka aikalailla jäykistyi ja alkoi tulla muita erilaisia oireita.

Aloin kärsiä pahoista päänsäryistä ja huimauksesta. Näitä tutkittiin kovasti eri asiantuntijoiden, kuten neurologin toimesta.

Lopulta palasin taas reumalääkärin pakeille, jolloin koko selkäni kuvattiin ja sieltä näkyi iso tulehdus koko rintarangan alueella. Tähän sain heti vahvimmat biologiset lääkkeet mitä löytyy, joiden myötä tulehdus saatiin sammumaan.

Jäykkyys ei kuitenkaan hävinnyt mihinkään. Reumalääkärin ohjeesta kannustettiin voimistelemaan, mutten koskaan saanut ohjeita, mitä tarkalleen ottaen pitäisi tehdä.

Työfysioterapeutilta sain joitain venytys- ja liikkuvuusliikkeitä, mutta eihän ne oikein riittäneet mihinkään.

Yhdessä sitten puolisoni kanssa pohdittiin, että pitäisi varmaan hakeutua jonnekin, mistä löytyisi kokenut fysioterapeutti, joka oikeasti tietää mitä pitää tehdä. Lopulta puolisoni Essi löysi netistä Kuntokompassin ja Niskalan Juhan.

Ennen tämän sairauteni puhkeamista olin innostunut kovasti Brasialialaisesta jujutsusta, mutta ensimmäisen lapsen synnyttyä se harrastus jäi. Minulla oli kuitenkin jäänyt kova kiinnostus painia ja erilaisia kamppailulajeja kohtaan, joten tässä oli erityisen kiva lisä, että Juhalla oli painitaustaa.

Miten fysioterapiaprosessi on kohdallasi edennyt?

Juhan kanssa tämä fysioterapiaprosessi on toiminut tosi hyvin!

Tämä on ollut itseasiassa parempi, mitä olisin uskonut. En alunperin oikein tiennyt, miten tämä Kuntokompassin fysioterapiapolku toimii.

Aikaisemmin kun olen käynyt tämän selän vuoksi fyssarilla, niin mulle annettiin vaan jotain liikkuvuusliikkeitä. Tässä Kuntokompassin kokonaisuudessa on yhdistetty liikkuvuus- ja voimaharjoittelu siihen päälle.

Asiakaskokemus Kuntokompassi Ville Liimo

Kuva: Villen selkärankareuman kuntoutus on sisältänyt systemaattista voimaharjoittelua

Oma fiilis onkin, että tässä kuntoutumisessa se voimaharjoittelun merkitys on 80% ja siihen päälle se 20% liikkuvuutta. Pointti tässä on se, että en mä olisi ikinä itse tätä tajunnut!

Onneksi olen ollut riittävän nöyrä pyytämään apua ja etsinyt apua. Ja palkintona siitä huomannut, että kyllä kunnon ammattilaiset osaa ohjata oikeaan suuntaan.

Mitä erityisiä hyötyjä olet kokenut fysioterapiaprosessistasi?

Olen nykyään kauttaaltaan aikalailla oireeton. Siitä mistä lähdettiin liikkeelle kun minulla oli tosi kovat päänsäryt, alituista huimausta ja niskat koko ajan kipeenä. Ei mulla ole enää niitä. Nämä oireet ovat täysin poissa.

Ja jos vaivoja nykyään meinaa ilmaantua esim. pitkän koneella istumisen myötä, niin ne lähtee pois kun päivästä riippuen vähän treenaa tai tekee liikkuvuusliikkeitä.

Kuntokompassi Kokemuksia Ville Liimo

Kuva: Villen harjoittelu sisältää myös painiharrastusta edistäviä oheisharjoitteita

Mun taso on niin paljon korkeammalla kuin se oli silloin kaksi vuotta sitten. Ja ihan mahtavaa, että olen päässyt vielä harrastamaan painia tässä iässä.

Se, että olen pystynyt kuntouttamaan itseni siihen, että voin tuollaista tosi fyysistä kamppailulajia vielä harrastaa, on aito todistus siitä, että tässä on tullut kehitystä ja kuntoutusta tosi paljon!

Kuinka kauan olet ollut Kuntokompassin asiakkaana?

Aika tasan tarkkaan kaksi vuotta olen ollut nyt Juhan opissa.

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin henkilökohtaista ohjausprosessia?

Lähtökohtana on, että periaatteessa suosittelen kyllä ihan kaikille, joilla vaan on siihen mahdollisuus.

Henkilökohtaisessa elämässäni tämä on ollut kyllä paras investointi, millä olen saanut parhaat tulokset!

Tämä on parantanut todella paljon omaa elämänlaatua. Toki itselläni on tämä perussairaus taustalla, mutta tiedän myös ihmisiä, joilla on ihan toimistotyössä samoja oireita. He varmasti saisivat hyvällä ohjauksella ja minua lyhyemmässäkin ajassa vielä parempia tuloksia mitä itsellä.

Olen kuitenkin hyvä malliesimerkki siitä, että jos minunkin perussairaudella pystyy näin hyvin kuntoutumaan, niin varmasti tosi moni toimistohiiri, joka pelkästään jo sillä toimistotyöllä on saanut itsensä tosi jumiin, saisi varmasti tästä paljon irti!

Ainakin voin suositella tätä palvelua kaikille niille, jotka ovat kärsineet samoista oireista mitä itse olen. On sitten perussairautta taustalla tai ei.

Mikä on ollut parasta tähän asti?

Parasta on tietenkin ollut tulokset! Ihan jo mikä fiilis on siitä, että oireet ovat lähteneet! Mulla oli aikaisemmin selkä niin jäykkä, että haukottelukin oli tosi pinnallista.

Se, että nykyään pystyy vetämään keuhkot täyteen ilmaa ja sen myötä rentoutumaan, on jo itsessään ihan käsittämätön iso elämänlaadun parantuminen.

Lisäksi tietenkin kaikki mitattavissa oleva kehitys on mahtavaa. Onhan se hienoa kun tulokset ja kehitys näkyy sekä liikkuvuudessa että voimailuissa.

Ehkä yhtenä parhaimpana vielä nostaisin itseluottamuksen tunteen siinä, että koko ajan tässä vähän kehittyy, niin kuin kaikkeen suuntaan. Se tekee tästä ainakin tosi mielenkiintoista!

Asiakaskokemus Kuntokompassi Ville Liimo

Kuva: Villen ja Juhan yhteistyö on poikinut paljon lisää liikkuvuutta ja voimaa

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).