Kuntokompassi kokemuksia Malla Ylijurva 25.v -Parasta on kun valmentaja kertoo, miten saat itsestäsi kaiken irti, mihin sussa on potentiaalia.

Kuntokompassi kokemuksia Malla: Tavoitteeni oli, että kiipeily helpottuisi ja pystyisin kiipeämään vaikeampia reittejä ja jaksaisin seinällä pidempään. Ja myös jaksaisin kauttaaltaan arjessa paremmin. Elämäni kun on niin todella liikkuvaista.

Katso videolta Mallan asiakaskokemustarina

Moikka,

Minä olen Malla Ylijurva, 25-vuotias Rovaniemeläislähtöinen oman elämän taiteilija. Olen ollut Kuntokompassilla asiakkaana nyt vuoden verran, pikkasen yli.

Hakeuduin henkilökohtaiseen valmennukseen/ ohjaukseen alunperin sen takia, että olen huono piiskaamaan itseäni. Huomasin, että tietyn kehityspisteen jälkeen minun oma tekemiseni ei enää mennyt eteenpäin. Pysyin mukavuusalueella koko ajan, joten halusin nähdä miten pystyn kehittämään itsenäni liikkujana ja tekijänä.

Olen tottunut monipuolisesti harrastamaan vähän kaikkea, tällä hetkellä erityisesti lukkopainia ja kiipeilyä. Halusin nähdä miten pystyisin salitreenaamisella tuoda myös näihin asioihin lisää tehoa.

Kuntokompassi kokemuksia Malla Ylijurva

KUVA: Saliharjoittelu on auttanut Mallaa kehittymään kiipeilyssä valtavasti.

Niinpä hain Kuntokompassille, pääsin asiakkaaksi ja sain suunnannäyttäjäksi ihanan Millan.

Fysioterapeuttitaustaisesta Millasta osoittautui minulle hyvä vastus, koska hän nappasi heti kiinni tästä ”orjapiiskurinkin” osasta. Minä tarvitsen itselleni sellaisen tosi vahvan auktoriteetin valmentajaksi, sillä olen itse helposti sellainen, että kävelen päälle jos ei pidetä jöötä.

Milla on pystynyt rakentamaan minulle sellaiset treeniohjelmat ja suunnitelmat, jotka tukevat nimenomaan mun kehitystä ja mun omia tavoitteita. Hän on myös pystynyt tekemään siitä liikkumisesta turvallista ja mukavaa.

Ensimmäistä kertaa elämässäni pystyn nostamaan yli sata kiloa maasta. Se on mun mielestä tosi hienoa.

Mitä hyötyjä ohjausprosessi on tuonut?

Olen huomannut erityisesti kiipeillessä voimien parantuneen. Minulla on ollut aina tällaiset ”pulkannarut” nämä kädet kun taas jalat ovat olleet jo lähtökohtaisesti urheilutaustani vuoksi vahvat. Käsistä ei ole aikaisemmin ollut kerrassaan mitään hyötyä.

Me lähdettiinkin Millan kanssa rakentamaan sellaista ohjelmaa, joka tukisi mun selkää. Sen myötä saisin lisää voimaa myös käsiin ja kauttaaltaan yläkroppaan ja coreen. Tarkoituksena oli, että kiipeily helpottuisi ja pystyisin kiipeämään vaikeampia reittejä ja jaksaisin seinällä pidempään. Ja myös jaksaisin kauttaaltaan arjessa paremmin. Elämäni kun on niin todella liikkuvaista.

Kuntokompassi kokemuksia Malla Ylijurva

KUVA: Mallan saliohjelmassa kehitetään kiipeilyä silmällä pitäen ylävartalon ja käsien voimatasoja. 

Se on ihan älytöntä kuinka paljon esimerkiksi minun greidi eli vaikeusaste, millä pystyn nykyään kiipeämään, on parantunut ja se kuinka paljon pidempään jaksan olla seinällä. Ja myös se henkinen puoli, että jaksaa myös viedä omaa mieltä pidemmälle, ettei luovuta siinä kohtaa kun tuntuu, että väsyttää. Vaan tietää, että sen jälkeen pääsee vielä aika monta moovia pidemmälle ennen kuin tulee se totaalinen seis.

Kenelle suosittelisit Kuntokompassin yksilöohjausta/valmennusta?

Minä suosittelen henkilökohtaista ohjausprosessia kaikille, jotka tietävät pystyvänsä enempään kuin pystyvät itse itseään viemään. Se vie yllättävän paljon energiaa jos joutuu itse miettimään mitä treenaa ja miten treenaa ja kuinka paljon treenaa.

Minulla itselläni oli hyvin usein ongelmana se, että pumppaan itseni niin väsyneeksi, ettei treenaamisesta tule enää mitään eikä edes levosta tule enää mitään. Se, että on olemassa ihminen, joka aktiivisesti suunnittelee ohjelmat kulloisenkin elämäntilanteen mukaan varmistaa, että tehdään oikeita asioita oikeassa kohtaa.

Kuntokompassi kokemuksia Malla Ylijurva

KUVA: Mallan harrastamat lajit vaativat hyvää keskivartalon voimaa ja hallintaa.

Minulle tehtiin treenisuunnitelmat, joihin ihan kirjattiin todella tarkkaan milloin levätään, milloin treenataan ja milloin tehdään kevyemmin ja milloin ns. ”täysillä”. Se jaksottaminen onnistuu todella paljon helpommin silloin, kun joku muu tekee sen eikä niin, että minä teen sen.

Parasta on se, että valmentaja kertoo, että miten saat itsestäsi kaiken irti mihin sussa on potentiaalia. Ehdottomasti suosittelen jokaikiselle, jolla on jokin tavoite, jonka haluaa saavuttaa.

Mikä on ollut parasta tähän asti?

Tässä on ollut jotenkin niin paljon hyvää. Minulle ehkä henkilökohtaisesti parasta on ollut se, että olen päässyt kokemaan sen muutoksen. Ja näkemään sen muutoksen, sillä en oikein ensin uskonut, että pystyy kasvattamaan voimatasoja ilman, että itsestä tulisi sellainen ”bulkkisirkus”. En kokenut ehkä omaksi kehomalliksi sellaista, että olisi valtavat pumpatut lihakset ja kävelisin ovenkarmeista sivuttain.

On mieletöntä, että mulle on pystytty rakentamaan ihan valtavasti peruskuntoa ja valtavasti lisää voimaa ilman, että mulla olisi tyhjäksi pumpattuja lihaksia kehossa.

Ja miten hienoa on se, että pidän nykyään siitä miltä minä näytän. Pidän siitä, miltä minusta tuntuu ja se, että jaksan ja osaan nykyään myös puskea itseäni ihan arjessakin eteenpäin niissä asioissa, joissa ennen olisi tullut luovutettua.

Kuntokompassi kokemuksia Malla Ylijurva

KUVA: Voimatasojen kasvu on lisännyt myös mielen voimaa arjessa

Minusta jokaisen ihmisen pitäisi joskus elämässään kokeilla henkilökohtaista valmennusta. Se miten paljon se tekee hyvää myös päälle. Minullakin on esimerkiksi ollut haasteita menneisyydessä kehosuhteeni kanssa. Pelkäsin hieman alussa sitä, että triggeröikö valmennus myös tietyllä tapaa niitä asioita, mutta sen vaikutus onkin ollut aivan päinvastainen.

Mulla on nykyään jotenkin todella todella hyvä olo mun kehossa, koska minä myös syön nykyään tarpeeksi. Ja se on asia, joka auttaa myös arjessa eteenpäin.

Kuntokompassi kokemuksia Malla Ylijurva

KUVA: Kuntokompassilla tehdään hommia tosissaan, muttei totisesti.

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).