Kuntokompassi kokemuksia: Eira Palin-Lehtinen 70v. – Menestyksekkään työuran jälkeen liikunnalliseksi ja hyväkuntoiseksi eläkeläiseksi

Kuntokompassi kokemuksia Eira:

Eiran arki on ollut aina hyvin aktiivista, niin työn kuin sosiaalisen elämän suhteen. Aktiivista se on edelleen, nyt 70-vuotiaana hyväkuntoisena eläkeläisenä.

Virallisina työvuosina kiireisellä uranaisella menoja riitti, mutta kuntoilut eivät lentokenttäjuoksua lukuunottamatta harrastuksiin kuulunut.

Ollessaan noin 55-vuotias, alkoi keho kuitenkin protestoida päivittäisillä nivelkivuilla, kolotuksilla ja säryillä.

Sitä oli kuin sadun peltiukko, jonka piti aina aamulla vääntää nivelet paikoilleen. Kolotti eikä käsi noussut

 

Tuolloin Eira päätti hankkia ensimmäisen personal trainerin. Ja sillä tiellä hän on vieläkin.

Kuntokompassilla vuodesta 2011

Eiran ja Kuntokompassin osaomistaja fysioterapeutti Jenni Eskelinin yhteinen matka on alkanut jo ennen Kuntokompassin ensimmäisen studion perustamista (v.2011).

Miehensä Lasse Lehtisen kanssa he ovatkin vakiokasvoja monipuolisten harjoitusten parissa Kuntokompassilla. Yksilö- ja pariohjaustuntien lisäksi molemmat ovat käyneet vuosia Jennin pieryhmätunneilla studiolla. Hyvät kelit vievät treenit välistä myös ulkosalle.

Eiran kokemuksen mukaan monipuolisuus ja kunnon kaikkia osa-alueita huomioiva liikunta onkin pitänyt mielekkyyttä ja erityisesti toimintakykyä yllä kaikki nämä vuodet.

Kuntokompassi kokemuksia Eira

Eira ja hänen miehensä Lasse treenaavat myös yhdessä Jennin tunneilla

Ei tää ihan aina kivaa ole😉, mutta toimintakyky säilyy ja paikat ei kolota. Se on kovin tärkeätä!

Eira on priorisoinut säännölliset liikuntaharrastukset esimerkillisen korkealle arjessaan. Yleensä treenit suunnitellaan Lehtisten perheessä puoli vuotta eteenpäin kalenteriin. Näin poikkeamia tulee vähemmän eikä tekosyitä treenien jättämiseen pääse syntymään.

Lomaa ja kevennyskausia toki harjoitteluunkin tulee. Useamman kerran vuodessa matkusteleva pariskunta saa muun muassa lomamatkoillaan vapaata Jennin pt-treeneistä. Oleellista onkin päästä konkreettisesti nauttimaan hyvän fyysisen kunnon ja toimintakyvyn seurauksista nyt eläkeiässä. Matkakohteiden nähtävyydet ja elämykset eivät jää ainakaan huonon kunnon johdosta kokematta.

Saliharjoittelun lisäksi Eira käy pilates- ja kehonhuoltotunnilla (korona-aikana ryhmätunnit ovat vaihtuneet pari- tai yksilöohjaukseen). Korona-aikana myös videoyhteyksien kautta toteutetut etätunnit ovat tulleet tutuiksi. Hyvällä menestyksellä nekin.

Kuntokompassi kokemuksia Eira

Eiran liikkuvuus on pysynyt hyvänä säännöllisen harjoittelun avulla

Pitkissä asiakassuhteissa myös ohjaaja näkee aidosti pysyvien elämäntapamuutosten merkityksen

Fysioterapeutti Jenni on usein maininnut Eiran olevan hänelle itselleen mahtava esikuva hyväkuntoisesta, vahvasta ja toimintakykyisestä seitsemänkymppisestä. Sellainen hän haluaa itsekin tulevaisuudessa olla.

Eiran hyvä kunto ei ole tullut itsestään ja ohjaajan näkökulmasta mielekkäintä onkin ollut seurata aidosti pysyvien liikunnallisten elämäntapojen juurtumisen rautarouvan arkeen.

Sellaisia vaivoja ei ole vuosien varrella ilmaantunut, joita ei olisi liikunnan ja liikkeen avulla saatu hallintaan. Aikoinaan operoitu ”klesa polvi” ja useammassa nivelessä ilman liikettä kiukutteleva nivelrikko ovat pysyneet kivuttomina säännöllisen harjoittelun avulla. Se jos mikä motivoi Eiraa pitämään treenit viikko-ohjelmassa suunnitelmien mukaisesti.

Keskipitkällä tähtäimellä me Jennin kanssa pyritään taistelemaan luontoäitiä vastaan siinä, että kun luontoäiti yrittää vähentää lihaksia niin me yritetään pitää niitä ennallaan.

Kuntokompassi kokemuksia Eira

Eira tekee penkkipunnerrusta muuttuvalla vastuksella Jennin valvovien silmien alla

Pitkällä tähtäimellä, sitten kun on oikein vanha, niin silloin pystyy edelleen itse hoitamaan asioita ja ainakin niin, että pääsee sohvalta sänkyyn ja sängystä vessaan itse omin avuin

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).