Kuntokompassi kokemuksia: Ida 30v. ”Olen yhä valmiimpi tekemään töitä terveyteni eteen”

Ajattelussani on muuttunut eniten se, että en enää etsi nopeita tuloksia, superdieettejä tai helppoja vastauksia.

En välittänyt itsestäni enkä syömisestä ollenkaan, ateriat jäivät välistä monina päivinä

Olen vuosien ajan reagoinut stressiin erittäin voimakkaasti. Olen antanut itsestäni aina 180% työlle ja ihmetellyt muutaman vuoden jälkeen miksi olen uupunut ja lähellä burnouttia.

Aikaisemmin olen aina syyttänyt vain omaa heikkouttani ja sitä, etten vain osaa olla parempi kehonhoidossa, vaikka urheilen ja tiedostan miten voisin syödä terveellisemmin.

Alkusyksystä 2018 aloin taas huomata pahenevia merkkejä uupumuksesta. En välittänyt itsestäni ollenkaan, en välittänyt syömisestä ja ateriat jäivät välistä monina päivinä. Laiminlöin omaa kehoani ja mieltäni armottomasti. Keskityin vain työhöni ja siihen että selviytyisin seuraavaan päivään.

Olin alkuvuonna 2018 saanut omalla kuntosalillani saliohjelman ja samana keväänä kokeilin myös 8 viikon ilmaista superdieettiä ihanine raejuustoineen ja kananmunanvalkuaisineen.

Yllättäen saliohjelma tökki ja 8 viikon näännyttämisen jälkeen kilot palasivat tuplana takaisin heti ensimmäisen stressijakson aikana. Tämä ei tullut kokeneelle diettaajalle yllätyksenä, odotin vain jotain ihmeparantumista jälleen kerran.

Rakastan liikuntaa, ulkoilua ja tanssia. Olen aina pitänyt rankasta treenistä, missä tunnen voimani kasvavan – lähden erittäin mielelläni body attack tunneille uhmaamaan kuolemaa.

Mikään ei kuitenkaan auttanut tuolloin syksyllä kun en enää tunnistanut itseäni peilistä. Olin taas pettänyt itseni ja kroppani, olin taas läski.

Minua ei kiinnostanut nopeat tulokset, vaan se että saisin elämäni oikeasti ruotuun – että pitäisin taas itsestäni

Avauduin äidilleni asiasta ja hän ehdotti oman personal trainerin hankkimista. Aloitin tarkan selvityksen. Minua ei kiinnostanut nopeat tulokset, vaan se että saisin elämäni oikeasti ruotuun, että pitäisin taas itsestäni.

Löysin Kuntokompassin ja luettuani nettisivuja, asiakaspalautteita, Kuntokompassin omia artikkeleita – olin vakuuttunut.

Varasin itselleni samantien konsultaation. Toivoin naisvalmentajaa, koska koin että pystyn olemaan helpommin oma itseni ja kun Anna vastasi sähköpostiini olin todella onnellinen.

Konsultaatiomme oli jotain aivan upeaa. Anna sai minut miettimään omaa kehoani, omia tavoitteitani ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita syvällisemmin, mitä olin koskaan aikaisemmin pystynyt ajattelemaan.

”Miksi sun pitää olla laihempi?” oli kysymys jota mietin vielä tänä päivänäkin ja juuri tuo kyseenalaistus loi minuun toivoa, että juuri Annan kanssa oma terveys nousee elämäni priolistan ykköseksi. Annan ilmoittaessa konsultaation lopuksi, että ottaisi minut mieluusti valmennukseensa teki minut todella onnelliseksi.

Valmennus on ollut todella psykologinen prosessi minulle

Anna on ollut tukena elämän isoissa muutoksissa ja auttanut minua pistämään itseni ensimmäiseksi, mikä on ollut aikaisemmin todella vaikeaa minulle. Suoria hyötyjä on ollut se, että otan aikaa itselleni, priorisoin oman terveyteni muun edelle ja pyrin tekemään valintoja sen mukaan mikä on parhaaksi minulle.

Aikaisemmin tämä tuntui itsekkäältä toiminnalta, mutta olen tajunnut että ei huonon kropan tai pahan mielen kanssa paljon muita pysty auttamaan. Ensin pitää hoitaa itsensä kuntoon ja sitten auttaa muita.

Olen kiitollinen, että olen löytänyt valmentajaksi ihmisen, joka ei päästä minua helpolla, haastaa juuri oikealla tavalla ja samalla pitää huolen henkisestä hyvinvoinnistani

Arvostan Annan valmennuksessa sitä, että hän oikeasti lukee raporttini tarkkaan ja analysoi minua.

Muutamana viikkona peräkkäin raporttini olivat varmasti aika karua luettavaa lisääntyneen stressin takia. Seuraavalla valmennuskerralla vain juttelimme Annan kanssa tilanteestani ja siitä millaisia askeleita voimme ottaa kohti muutosta.

Palvelussa parasta on ehdottomasti se, että kaikki on personoitua ja hyvin henkilökohtaista

Jokainen meistä on erilainen ja tarvitsee erilaisen valmentajan ja varsinkin erilaisen ohjelman. Olen saavuttanut jo nyt todella paljon, vaikka olemme vielä alussa.

Olen kiitollinen, että olen löytänyt valmentajaksi ihmisen, joka ei päästä minua helpolla, joka haastaa juuri oikealla tavalla ja samalla pitää huolen henkisestä hyvinvoinnistani. Anna iloitsee kun menee hyvin ja tsemppaa kun on rankempaa.

Olen konkreettisesti saavuttanut sen että tekniikkani on parantunut, esimerkiksi tajusin että olen tehnyt askelkyykyt aina väärin, nyt tiedän tekniikan ja pikku hiljaa hion sitä toimivaksi omalle kropalleni.

Olen henkisesti saavuttanut rohkeutta laittaa itseni ensimmäiseksi ja ryhtiä kohdata maailma juuri sellaisena kuin olen. Suosittelen Kuntokompassia harva se päivä jokaiselle, joka on henkisessä ahdingossa tai kaipaa elämäänsä ryhtiä.

Ida, 30 vuotta.

Kiinnostunut personal trainer ja fysioterapiapalveluistamme?

Tutustu monipuoliseen verkkovalmennus tarjontaamme

 

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).