believeinyourself

Elokuun 2016 GS ryhmän Minna 36v – Rasvaprosentti 31,6–>20,5% (-11%) alaspäin

kirjoittanut Marko Kuoppasalmi

Tässä artikkelissä käydään haastattelun muodossa läpi erään 2015 startanneen GS ryhmäläisen tuntemuksia ja ajatuksia ryhmäkonseptista. Muodonmuutos ja tulokset olivat kerrassaan upeita! Seuraavat GS ryhmät starttaavat 2016 Tammikuussa ja ne ovat jo täynnä. Mikäli haluat tietoa seuraavien ryhmien aloitusajankohdista, niin voit tehdä ennakkoilmoittautumisen laittamalla viestiä osoitteeseen gs@kuntokompassi.fi – Lisää tietoa GS konseptista löytyy täältä.

Miksi lähdit GS ryhmään mukaan alunperin?

Törmäsin ilmoitukseen GS-ryhmän alkamisesta sattumalta Facebook-feedissäni. Tutustuin konseptin esittelyyn tarkemmin, koska olin jo useamman kerran harkinnut personal trainerin palkkaamista itselleni. Ilmoitus osui kohdalleni otolliseen aikaan, koska olin juuri saamassa lomarahat, jotka olin ajatellut sijoittaa johonkin kivaan juttuun. Koska hinta oli mielestäni kohtuullinen ja konsepti kuvailujen perusteella äärimmäisen mielenkiintoinen, päätin lähteä mukaan. Tuolloin en myöskään treenannut lainkaan kuntosalilla vaan olin keskittynyt ainoastaan joogaan. Ajattelin, että kuntosali voisi ensinnäkin olla tosi hyvä yhdistelmä joogan kanssa ja lisäksi veri veti muutenkin punttisalin puoleen. En ollut koskaan aikaisemmin treenannut ohjatusti vaan itsekseen soveltaen, joten ajattelin, että tässä olisi samalla hyvä sauma opetella tekemään asiat kerrankin oikein asiantuntevan personal trainerin avustuksella!

Minkälaisia odotuksia sinulla oli ennen ryhmän alkamista?

Konsepti lupasi tuloksia, joten tuloksia myös odotin. Ja niitä myös sain! Muutoin en asettanut mitään sen kummempia odotuksia vaan lähdin ennakkoluulottomasti ja hyvällä asenteella mukaan niin kuin mielestäni pitääkin! Odotin oppivani treenaamaan ja syömään oikein, ja näin myös tapahtui. Ja siitähän ei seuraa muuta kuin loistavia tuloksia :)

Miten projekti käynnistyi omasta näkökulmastasi?

En meinannut malttaa odottaa ryhmän starttaamista millään. Minulla oli jo aika hyvin teoriapuolelta tietoa oikeaoppisesta ravitsemuksesta, joten tuon puolen hoitaminen alusta asti oli melko yksinkertaista. Projektin alkuvaiheessa vakioin melko tarkkaan ruokamäärät, koska halusin varmistaa, että homma tulee tehtyä varmasti oikein. Tämä vaati siis hieman vaivaa, mutta kyllä motivaatio projektin suhteen oli sen verran kova, että se ei haitannut. Tämän seurauksena opin samalla hahmottamaan miten järkevät annoskoot muodostuvat silmämääräisesti tarkasteltuna. Päätin heti alusta alkaen luonteeni mukaisesti, että jos homma vedetään, se vedetään täysillä.

Mikä oli haastavinta 8 viikon aikana?

Melko alkuvaiheessa olin reilun viikon ajan flunssassa ja tämä oli todella turhauttavaa. Muutoin 8 viikkoa on niin lyhyt aika, että esimerkiksi erilaisia mielitekoja ym. oli helppo vastustaa. Näin ollen voinkin kokemuksella kertoa, että vasta tuon 8 viikon jälkeen homma muuttuu vaikeammaksi. Mutta toisaalta nälkä myös kasvaa syödessä hyvien tulosten kautta eli ei se motivaatiokaan helposti minnekään karkaa.

Miten koit ryhmädynamiikan ja ryhmähengen omalla kohdallasi?

Meidän ryhmä toimi mielestäni hyvin! Kuten kaikkialla muuallakin, joidenkin kanssa kemiat pelittää aina paremmin ja se on ihan luonnollista. Tsemppaava ja positiivinen meininki on tärkeää, jotta ryhmässä treenaaminen on mielekästä. Pitää myös muistaa, että homma ei ole mitään kilpailua vaan kukin tekee työtä itseään varten ja kehittyy omassa tahdissa.

Yllättikö jokin helppouden kautta?

Ei pidä aliarvioida tai vähätellä kaikkea sitä työtä ja vaivaa mitä on itse tehnyt ja nähnyt, mutta kyllähän se ainakin näin jälkikäteen tuntuu aika naurettavan helpolta hommalta. Ensinnäkin 8 viikkoa on lyhyt aika, ja kun ottaa huomioon kuinka kovia tuloksia jo tuossa ajassa voi saavuttaa tekemällä asiat oikein niin on se aika jäätävää. Jos motivaatio on kunnossa niin kyllä se aika helppoa loppujen lopuksi on, näin väittäisin.

Olitko tyytyväinen projektiin ja saavuttamiisi tuloksiin?

No kyllä! En olisi kyllä uskonut, että 8 viikossa voi saada noinkin paljon tulosta aikaiseksi.

inbody

beforeafterpicbeforeaferpic2

Mitä tapahtui 8 viikon jälkeen omalla kohdallasi?

No kyllähän se muodonmuutos oli aika huikea jo kahdeksan viikon jälkeen (puhumattakaan nyt 4 kuukauden jälkeen. Vaatekaapin sisältö on tässä syksyn mittaan mennyt aika lailla uusiksi eikä kaamosmasennuksesta ole tietoakaan! Energiaa piisaa ja on sellainen todella voimakas olo niin henkisesti kuin fyysisestikin. Koen olevani paremmin tasapainossa itseni kanssa ja itsevarmuus on lisääntynyt. Ei siis puhuta enää vain fyysisistä muutoksista vaan ehkä jopa enemmän henkisistä! Kyllä minä koen olevani aivan eri ihminen tällä hetkellä ja tykkään tästä tyypistä kaikin puolin paljon enemmän kuin siitä entisestä J

Mitä olet oppinut projektin aikana a) harjoittelusta b) ravitsemuksesta c) jostain muusta?

Harjoittelusta olen oppinut sen, että laatu korvaa määrän! Ennen tuli panostettua enemmän määrään eikä esimerkiksi levon tärkeyttä osannut sisäistää. Ei ihme, että tuloksia ei myöskään syntynyt ja homma tuntui vaan junnaavan paikallaan. Olen oppinut arvostamaan kehoani (tämä on tullut kyllä myös joogan kautta) ja ymmärtänyt, että sitä ei pidä kiusata liikaa. Kyllä sitä jaksaa painaa, kun sen antaa myös kehon ja mielen levätä riittävästi!

Ravitsemuksesta olen oppinut sen, että kaiken A ja O on säännöllisyys ja laatu. Ja alkuvaiheen tarkan vakioinnin jälkeen opin syömään oikeita määriä, jotka olivat aikaisemmin selkeästi pielessä ennen projektia. Yksi tärkeä oppi ravitsemuksesta on myös se, että se pieni herkuttelu ei kaada hommaa! Pitää antaa välillä vähän löysää eikä olla liian ehdoton. Olen aina ollut vähän sellainen ”kaikki tai ei mitään”-tyyppi, joten omalla kohdallani tämän näkökulman sisäistäminen ja siihen uskominen on ollut merkittävä juttu.

Suosittelisitko GS ryhmää? Kenelle?

Kyllähän sitä voisi suositella lähes kenelle vaan, mutta erityisesti tällaisille kaltaisilleni naisihmisille, jotka kyllä tykkäävät liikkua ja syödä pääosin terveellisesti, mutta silti jokin mättää eikä tuloksia synny. Kyllä se on rauta yhdistettynä järkevään ruokailuun on ne tekijät jotka sen ylimääräisen rasvan sieltä kropasta sulattaa pois! J

Kirjoittaja

personal trainer marko kuoppasalmi

Marko Kuoppasalmi

Fysioterapeutti, FAF Personal Trainer & PhysioTrainer

Katso profiili group Created with Sketch.

Artikkelit

Multitaskaus, nykypäivän vitsaus!

Raahustat aamulla levottoman ja rikkonaisen yön jäljiltä kohti kahvinkeitintä päässä ainoana ajatuksena - miten ihmeessä jaksan tämän päiv...

Lue artikkeli group Created with Sketch.

Unen merkitys – nukutko tarpeeksi?

Unen merkitys. Tuntuuko välillä, että jaksaminen arjessa on heikkoa, tai motivaatiota mihinkään uuteen ei riitä? Junnaako voima...

Lue artikkeli group Created with Sketch.