Jarkko Pekkanen

Fysioterapeutti & Personal Trainer

Liike on lääke - yksilöllisesti annosteltuna

Fysioterapeutti Jarkko Pekkanen

Fysioterapeutti Jarkko Pekkanen työskentelee Kuntokompassin Training Studiolla Mannerheimintie 38, 00100 Helsinki osoitteessa.

Moikka!

Olen Keravalta ponnistava rauhallinen ja luotettava fysioterapeutti. Työssäni pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti ja olen aina innokas oppimaan uutta. Urheiluhierojana ja fysioterapeutin pohjakoulutuksen lisäksi olen kouluttautunut erinäisillä tuki- ja liikuntaelimistön ja urheilufysioterapian koulutuksilla.

Työurani olen aloittanut Keravalla, jossa toimin edelleen fysioterapeuttina Kuntokompassilla työskentelemisen ohella.

Oma harrastetoimintani on alkanut telinevoimistelulla, jota harrastin lopulta lähes 20 vuoden ajan. Kilpakokemusta ehdin kartuttaa mm. nuorten EM-kilpailuista, muutamista maailman cup-kilpailuista sekä useista kotimaan mestaruuskilpailuista. Kilpailujen lisäksi kokemusta karttui myös useista pienistä ja välillä isommistakin vammoista ja loukkaantumisista, joista osa vaatii jatkuvaa kuntoutusta vielä tänäkin päivänä.

Omat loukkaantumiset ja kuntoutusprosessit ovatkin toimineet sytykkeenä kiinnostukselleni fysioterapiaa kohtaan. Tällä hetkellä käytän vapaa-aikani seinä- ja kalliokiipeilyn parissa sekä oheisharjoittelun parissa kuntosalilla tai lenkkipoluilla. Fysioterapeutin työssä nautin työkuvan monipuolisuudesta ja mahdollisuudesta kohdata päivittäin uusia haasteita.

Uskon vahvasti vanhaan kliseeseen ”liike on lääke”.

Monipuolinen liike ja liikkuminen toimivat hoitona lähes kaikissa tuki- ja liikuntaelimistön vaivoissa. Kuitenkaan sama liike ja samanlainen kuormitus eivät sovi kaikille, vaan jokaiselle tulee löytää juuri se itselle sopiva liikkeen muoto ja harjoittelun määrä, joilla keho voi hyvin.

Tämä voi olla välillä hyvinkin haastavaa ja silloin onkin hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Pohjakoulutus:

👉 Fysioterapeutti AMK

👉 Urheiluhieroja SUHO

Täydennyskoulutuksia mm:

👉 Urheilufysioterapian perusopinnot

👉 Urheilijan lanneselkä – lantio – lonkka -kurssi

👉 Toiminnallisten lantiokipujen fysioterapia

👉 Fasciakäsittely -kurssi

👉 Kinesioteippaus -koulutus