selän kuntoutus

Selkäsauna – Kivuton, voimakas ja terve selkä Treenaa terve, vahva ja kivuton selkä!

Oletko kyllästynyt selkäkipujen ja vaivojen rajoittamaan elämään? Ratkaiseva apu löytyy yllättävän läheltä…

badge Created with Sketch.

Oletko kyllästynyt selkäkipujen ja vaivojen rajoittamaan elämään? 

Jos sinun selkäsi jo oireilee – älä odota enää yhtään päivää ”toivoen”, että tilanne kääntyy itsestään

Kuntokompassin fysioterapeutti Juha Niskala sekä Personal Trainer Janne Sipponen tarjoavat 2 kuukauden verkkovalmennuksessa käyttöösi terveystieteeseen, käytännön parhaimpaan tietoon sekä vuosikymmenten kokemukseen perustuvat menetelmät, joilla treenaat terveen ja vahvan selän.

Valmennuksen avulla ennaltaehkäiset selkäkipuja ja pääset takaisin innostavan ja elinvoimaa lisäävän harjoittelun pariin.

Kaikki osallistujat lähtevät tavoittelemaan mahdollisimman kivutonta – tervettä selkää sekä toiminnallisempaa keskivartaloa. Tämä tarkoittaa vahvempaa selkää,  hoikempaa keskivartaloa sekä uutta virtaa arkeen ja kaikkeen liikkumiseen.

Mutta ennen kuin mennään pidemmälle, haluat varmaan tietää vastaako tämä ylipäätään tarpeitasi…

 • Tiedät, että sinun tulisi liikkua enemmän, istua vähemmän ja huolehtia selkäsi kunnosta paremmin, mutta et vain saa muutosta aikaiseksi
 • Et tiedä (uskalla), mistä aloittaa saadaksesi vähennettyä ja ennaltaehkäistyä selkäsi kipuilua
 • Olet epäröinyt kuntosaliharjoittelun aloittamista ja haluat varmistaa mahdollisimman turvallisen harjoittelun
 • Haluat vähentää selkäkipuja, jotka vie kaiken huomiosi (olet kyllästynyt kipuilevaan selkääsi)
 • Haluat oppia  ennaltaehkäisemään selkävaivoja ja vähentää vaivojen uusiutumista
 • Kenties liikut jo nyt säännöllisesti, mutta vaikutukset eivät näy selkäsi hyvinvoinnissa
 • Tavoitteenasi on terve ja kivuton selkä sekä vahva keskivartalo – yhdessä kiinteässä paketissa

Tai ehkä haluat vain yksinkertaisesti…

 • Kivuttoman, miellyttävän arkielämäsi takaisin ja liikkua taas normaalisti
 • Ehkäistä myös tulevat kivut, kolotukset ja vaivat (urheilija ei tervettä päivää näe eikä tavallinen ihminenkään…jollei niin suunnittele!)
 • Selkeät ohjeet kuntosalille ja kotiin – joista on helppo aloittaa HETI
 • Ymmärtää mitkä yleiset treenivirheet altistavat selkäkivuille tai saavat selkäsi kipuilemaan
 • Laihtua ja kiinteytyä keskivartalosta sekä noudattaa terveellistä liikunallista elämäntapaa
 • Ymmärtää, millaiset harjoitteet ja treenitavat ehkäisevät selkäkipuja, jotta sinulla on täysi varmuus, että teet oikeita asioita

Jos yksi tai useampi näistä syistä tuntui osuvalta kohdallasi…

niin KuntoKompassin Selkäsauna – verkkovalmennus mitä ilmeisimmin soveltuu sinulle hoito- ja harjoittelumuotona.

Referenssivideo: Matti Heusala 50v. Eroon välilevyongelmista ja selkäkivuista

 

Älä lykkää terveytesi normalisointia ja elämänilosi palauttamista – tartu toimeen tänään!

Valmennuksen hinta 99€

Saat 99€ hintaan kaikki terveyden normalisointiin tarvittavat työkalut sisältävän valmennuskokonaisuuden. 

 

 

Lähde mukaan – selkäsi kiittää heti saamastaan huomiosta!

Olemme koonneet sinulle kokonaisvaltaisen tavan harjoitella lihaskuntoa ja voimaa ilman selkäkipuja – samalla kun vahvistat keskivartalon lihaksiasi tehokkaasti ja turvallisesti.

Tämä auttaa sinut harjoittelussa nopeasti ja turvallisesti alkuun, eikä sinun tarvitse olla epävarma siitä, mitä sinun kannattaa tai ei kannata tehdä selkäsi hyvinvoinnin parhaaksi.

Valmennuksen hinta 99€

Saat 99€ hintaan kaikki terveyden normalisointiin tarvittavat työkalut sisältävän valmennuskokonaisuuden. 

Tällä hinnalla saat normaalisti pari fysioterpiatapaamisen, mikä harvoin riittää selkäkivuista eroon pääsemiseksi.

Yksittäisten Fysioterapia – tapaamisten sijaan – tarjoamme sinulle ”avaimet käteen” periaatteella valmiit mallit:

 • Selkäystävällisestä kuntosaliharjoittelusta
 • Oikeaoppisesta keskivartalotreenistä sekä kestävyyskunnon kehittämisestä
 • Laihduttamisesta ja terveellisestä ravitsemuksesta (ostoslistoja myöten, jos niin haluat)
 • Motivoinnista, kannustuksesta sekä vertaistuesta ja oman fysioterapeutin etätuesta yms.

Valmennuksen aikana opit

 • Mikä merkitys on mm. syvillä vatsalihaksilla osana selän hyvinvointia
 • Millaiset harjoitteet ja treenitavat pitävät selkäsi kivuttomana ja terveenä
 • Mitkä yleiset treenivirheet altistavat selkäkivuille tai saavat selkäsi kipuilemaan
 • Miten harjoitat selkä-ystävällisesti keskivartalon voimaa ja hallintaa
 • JA MIKÄ TÄRKEINTÄ: opit miten ennaltaehkäistä selkäkivut myös tulevaisuudessa

Valmennuksen kautta saat käsiisi ohjelmat, joilla teemme jatkuvasti kovia tuloksia omien fysioterapia ja personal trainer asiakkaidemme kanssa.

Kyse ei ole pelkistä ”selkäjumppaohjeista”, joiden tekemiseen kyllästyt ennemmin tai myöhemmin, vaan tarkoin harkitusta kokonaisuudesta, johon sisältyy harjoitusohjelmat lihasmassan- ja voimanlisäykseen sekä sporttisen vartalon hankkimiseen selkäystävällisesti.

Samalla harjoitetaan vahva ja kestävä keskivartalo ehkäisemään tulevaisuuden selkäkipuja.

Tulet ennen kaikkea oppimaan miten harjoitellaan tavalla, joka pitää selkäsi kunnossa ja tuottaa sinulle terveitä ja kivuttomia harjoituspäiviä.

Valmennuksesssa toteutat harjoittelua, joka puree nopeasti, mutta silti turvallisesti. Teet juuri sen, mitä tarvitsee tehdä  – et mitään ylimääräistä. Kaikki tämä sen sijasta, että ravaisit tekemässä hyödyttömiä harjoituksia, jotka vain aiheuttavat sinulle ongelmia ja vaarantavat selkäsi hyvinvoinnin.

Kun saat oikeista – juuri sinulle sopivista harjoitteista kiinni, pääset turvallisesti kohti tavoitettasi. Sinun ei tarvitse itse miettiä harjoittelun suunnittelua tai liikkeitä, jotka sopivat sinulle, vaan noudatat vain saamiasi ohjeita.

Lopputuloksena vähennät selkäsärkyä ja suorastaan räjäytät elämänlaatusi uudelle – kivuttomalle tasolle!

Valmennuksen sisältö: Tällä kokonaisuudella ”selätät” selkäkivut ja vahvistat keskivartaloasi ennätysvauhtia. 

Valmennuksen aikana opit ja saat mukaasi:

 • Vuosien kokemuksen pohjalta laaditun 2kk kuntosaliohjelman, johon olemme sisällyttänyt parhaimmat keinot selkäkipujen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tällä ohjelmalla vähennät selkävaivoja tehokkaasti samalla kun uudistat olemuksesi, pudotat rasvakiloja ja keräät roppakaupalla uutta virtaa ja energiaa arkeen. Olemme tuoneet näihin ohjelmiin kaikki työkalumme, joilla olemme vuosien varrella saaneet selkäkipuja vähennettyä sadoilla asiakkaillamme.
 • Korjaavat harjoitteet (opetusvideot), joiden avulla löydät ja parannat omat yksilölliset heikot lenkkisi.  Harjoittelet alaselän hallintaa ja parannat keskivartalon lihaskuntoa. Korjaavat harjoitteet toimivat kriteereinä valmennukseen sisältyvien kuntosaliohjelmien valitsemisessa.  Ne kertovat sinulle suoraan mitä harjoitteita sinun kannattaa tehdä ja mitä ei. Korvaavat harjoitteet toimivat myös ”täsmä”harjoitteina keskivartalon hallinnan parantamiseksi.
 • Treeniliikkeiden opetusvideot. Jotta saat optimaalisia tuloksia, sinun tulee treenata juuri oikealla tavalla. Liikevideoista voit tarkistaa liikkeiden oikeat suoritustekniikat. Kun tekniikka toimii, harjoittelusi on laadukasta, oivallat oikeat menetelmät sekä  ennen kaikkea kehityt mahdollisimman nopeasti. Tavoitteena on, että valmennuksen jälkeen osallistujat pystyvät harjoittelemaan kuntosalilla kivutta ja turvallisesti.
 • Vaihtelevan 2kk aerobisen treenin ohjelman. Selkäkipujen vähentämisen lisäksi kehität tässä valmennuksessa myös kokonaisvaltaisesti kestävyyskuntoasi. Käytämme valmennuksessa aerobista harjoituskokonaisuutta, joka lisää hyvinvointiasi, tehostaa harjoitteluasi kuntosalilla ja kotona sekä polttaa rasvaa ja  aikaansaa ”urheilullisen” olemuksen. Ohjelma on erittäin, erittäin helppo toteuttaa ja ymmärtää. Hyvä kestävyyskunto suojelee sinua myös tulevaisuudessa selkäkivuilta ja kolotuksilta.
 • Järkevän tavan harjoittaa vatsalihaksia ja ennaltaehkäistä selkäkipuja tulevaisudessa. Saat ohjeet vatsalihastreeneihin niin kotiin, mökille kuin kuntosalille. – Filosofiamme on hyvin erilainen kuin useimmat ”core-vinkit” lehtien palstoilla tai nettikeskusteluissa.
 • Neuvot, joiden avulla ymmärrät miten keskivartalon hallinta vaikuttaa muuhun kehon toimintaan, sekä miten keskivartalosta saadaan vahva, kivuton ja toiminnallinen.
 • Erikoisbonuksena saat mukaasi kasan ruokavaliomalleja, jotka kertovat sinulle täsmälleen mitä sinun pitää syödä ja milloin, tämä auttaa sinut kohti terveellistä ruokavaliota, tiputtamaan painoa ja sulattelemaan senttejä vyötäröltä. Sinun tarvitsee vain noudattaa meidän oppeja, jotka ovat osoittaneet toimivuutensa sadoilla Personal Trainer – asiakkaillamme aloittelijoista ammattiurheilijoihin
 • Nerokas verkkoympäristö, johon saat 2 kk kestävän valmennuksen kaikki materiaalit (ohjelmat, liiketekniikkavideot, ohjeet + bonusmateriaalit). Saat verkkoympäristöön  henkilökohtaiset tunnukset heti ilmoittatumisesi jälkeen. Saat kaikki nämä materiaalit käyttöösi 3kk eteenpäin ja voit halutessasi myös ladata ohjelmat omalle koneellesi talteen (ohjelmat, liiketekniikkavideot, ohjeet + bonusmateriaalit).
 • Verkkoympäristöstä löytyvän etä-tuen koko valmennuksen ajan. joskus eteen voit tulee haastepaikkoja ja kysymyksiä. Niihin saat nopeasti vastauksen täällä. Valmennuksen aikana et ole satunnaisten selkävinkkien ”armoilla”  Tässä valmennuksessa saat näppärästi kotonasi vastaukset kysymyksiisi kokeneilta valmentajilta. 

Kuulostaako hyvältä?

Muistatko vielä miltä tuntui olla elämäsi kunnossa: selkäsi ei vaivannut, peilikuvasi hymyili sinulle ja pystyit nauttimaan  liikunnasta sekä arjestasi energisenä ja pirteänä? Voit saada sen nopeasti takaisin – aloita nyt.

Jos et aloita, olet enemmän kuin todennäköisesti 2 kk päästä täsmälleen siinä kunnossa missä nytkin olet. Selkäsi ei ole tippaakaan parempi. Kivut, kolotukset ja vaivat jatkuvat, energiatasosi on matala ja liikkuminen on vaikeaa.

Mikään ei ole muuttunut. Ainostaan ahdistus paikallaan polkemisesta on lisääntynyt kun selkäongelmat ja terveyshaasteet pahenevat tulevaisuudessa.

Kun aloitat, omistat 2 kk päästä hyvin todennäköisesti terveemmän selän. Selkäsi on vahvempi ja kestää paremmin arjen rasituksia, olet sulatellut rasvaa keskivartalosta, olet itsevarma, askel on kevyt, ystäväsi jopa hämmästelevät ja ihastelevat uutta olemustasi  ja olet valmiina mihin tahansa haasteisiin niin treenissä kuin muillakin elämän osa-alueilla!

“Kun kipuja oli jatkunut kahdeksan vuotta, yltyivät ne ja heräsin eräs aamu siihen, että minut vietiin ambulanssilla sairaalaan. Silloin päätin, että asialle on tehtävä jotain.”  Karoliina  33 vuotta.

Joten ethän odota vaivojesi yltymistä tai kipujen kroonistumista.. tai edes ensimmäistä kolotusta…

Valmennuksen hinta 99€

Saat 99€ hintaan kaikki terveyden normalisointiin tarvittavat työkalut sisältävän valmennuskokonaisuuden. 

Voit valita maksuaikataulun alta olevista vaihtoehdoista:

Voit maksaa sen kertamaksuna verkkopankissa tai laskulla/osamaksulla / erissä.

Ethän sitten enää lykkää päätöstä hyvinvointisi puolesta yhtään pidemmälle…

 

 

 

Miksi selkävaivat ovat niin yleisiä tänä päivänä – todennäköisesti myös sinulla?

Käytännössä lähes jokaisella on joskus ikäviä oireita tuki- ja liikuntaelimissä – tuskin kukaan säästyy näiltä kivuilta…ainakaan ilman kunnon suunnitelmaa ja juuri oikeaa liikettä (joka on erittäin tehokas lääke).

Mietipä itse – kuinka monesti olet ehtinyt potea vihlovaa alaselkäkipua tai ”jumin” tunnetta niskassa ja hartioissasi?

Selkäkipu uusii herkästi. Jos olet kerran kärsinyt selkäkivuista, tulet todennäköisesti kärsimään niistä myös jatkossa, ellet puutu kivun aiheuttajiin ennaltaehkäisemällä niiden syntyä.

Ylivoimaisesti tehokkaimmat keinot ennaltaehkäistä selkäkipuja on liikunnallinen elämäntyyli sekä terveet elämäntavat.

Tupakoinnin, keskivartalolihavuuden sekä liiallisen istumisen yhteys selkäkipujen todennäköisyyteen on kiistaton. Epäterveelliset elämäntavat myös hidastavat selän kuntouttamista, mikäli kipuja on jo ehtinyt aiheutua.

Lihaskuntoon ja hyvään keskivartalon hallintaan on syytä panostaa; mitä paremmassa kunnossa kehon lihakset ovat, sitä paremmin ne myös kestävät rasitusta.

Ammattilaisen suunnittelemalla lihaskunto-ohjelmalla varmistat, että teet oikeanlaisia harjoitteita ja suoritat ne oikein. Valmennuksemme avulla tarjoamme sinulle ratkaisun ”avaimet käteen” – periaatteella.

Sopiiko verkkovalmennus minulle?

Verkkovalmennus sopii sinulle, jos selkäkipu on kehittynyt vähitellen ilman selkeää vammaa tai tapaturmaa. Kaikki harjoitukset sopivat myös sinulle, jos haluat parantaa selän terveyttä ja ennaltaehkäistä selkäkipuja myös tulevaisuudessa.

Et tarvitse lääkärin lähetettä, pahaa vaivaa tai “virallista” syytä osallistuaksesi valmennukseen – mieti, että saat myös ennakoivan, ennaltaehkäisevän ohjelman itsellesi.

Verkkovalmennus ei sovi sinulle, jos

jaloissasi tuntuu heikkoutta, puutumista, tunnottomuutta, selkäkipu ei lievity levossa, virtsaaminen tai uloste karkailee tai selkäkipuun liittyy kovat vatsakivut. Suosittelemme tällöin Lääkärin konsultointia. Lääkärikäynti on myös suositeltavaa, jos selkäkipuun liittyy kuumetta, yleisvointi heikkenee tai kipu kovenee koko ajan.

Jos olet epävarma sopiiko valmennus sinulle

Tässä tapauksessa kannattaa varata aika KuntoKompassin ”selkäspesialisti” Juha Niskalalta. Toki voit myös tarpeen mukaan täydentää valmennustasi millon tahansa henkilökohtaisella fysioterapiakäynnillä alennettuun hintaan.

Tapamisen aikana voimme tutkia selkäsi perusteellisesti, katsoa henkilökohtaisesti liikesuoritusten tekniikoita kuntoon, löytää sopivat tästäharjoitteet ja näin tehostaa harjoittelua turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä.

Fysioterapeuttinen konsultaatio sisältää:

 • Fysioterpeuttinen kartoitus (selän tutkiminen)
 • harjoitusliikkeiden läpikäyminen
 • Korvaavien harjoitusliikkeiden tarkastelu ja valinta
 • Harjoituspainojen asettaminen
 • Mahdollinen manuaalinen käsittely (nivel – ja pehmyskudoskäsittely)

Heräsikö kysymyksiä joihin et löydä tältä sivulta vastausta?

Lisätietoja:

janne.sipponen@kuntokompassi.fi ja juha.niskala@kuntokompassi.fi

Kivuttoman selän hinta? 

Jos palkkaisit meidät Personal traineriksi tai henkilökohtaiseksi fysioterapautiksi, niin kokonaishinta vastaavalle paketille olisi alkaen 1200€:sta ylöspäin ja 200-400€/kk. Koska tämä on verkkovalmennus pystymme tarjoamaan sinulle tämän huomattavasti edullisempaan hintaan.

Paljonko maksaisit siitä, että saisit kivuttoman selän ja vahvan keskivartalon? Tuntisit itsesi vahvaksi ja pystyisit luottamaan siihen mitä teet. Saavuttaisit sellaiset taidot, että kivuttoman selän ylläpitäminen olisi osa normaalia arkea.

Eräs vanha asiakkaani Pekka, sanoi, että hän voisi maksaa helposti 5000 euroa siitä, että saisi tavoittelemansa keskivartalon ja kivuttoman selän ja osaisi vaivattomasti myös ylläpitää tällaista tilaa. Hän kertoi, että oli vuosien aikana käyttänytkin tolkuttomasti rahaa erilaisiin kokeiluihin, fyssareihin ja pt – valmennuksiin. Kaikki tämä kuitenkin täysin turhaan. Hoidosta toiseen poikkoileminen ei johtanut mihinkään.

fysioterapeutti

Valmentajat

Juha Niskala

Fysioterapeutti, AMK ja Personal Trainer, Kuntokompassi

 

Moikka!

Toimin Kuntokompassilla fysioterapeuttina. Kuntokompassilla olen työskennellyt vuodesta 2012 lähtien. Työnkuvaani kuuluu esimerkiksi työskentely urheilijoiden sekä aktiiviliikkujien kanssa, mutta puolet asiakkaistani ovat aivan tavallisia mattimeikäläisiä, joilla on jokin normaalia elämää haittaava kipu tai vamma.

Asiakkaideni kanssa lähden aina liikkeelle tavoitteiden määrittelemisestä, jonka jälkeen suunnittelemme yhdessä parhaan mahdollisen reitin tavoitteiden saavuttamiseksi. En hoida vain kipuasi tai vaivaasi, vaan pyrin selvittämään ja korjaamaan sen perimmäisen syyn. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen tavan saavuttaa haluamasi tavoitteet.

Fysioterapeutti -valmentajana pidän tärkeänä, että ymmärrät miten kehosi toimii ja miksi mitäkin harjoitetta tehdään. Näen valmennusprosessin myös oppimistapahtumana. Tavoitteenani on, että valmennuksen aikana opit tiedot ja taidot, joilla pitää kivut poissa ja kehosi hyvässä kunnossa.

Janne Sipponen

Liikunnanohjaaja, (Ylempi AMK) ja Personal Trainer, Kuntokompassi

 

Tervehdys!

Olen yksi Kuntokompassin Personal Training Studion perustajista. Leipätyöni on valmentaminen ja mahtavien tuloksien tekeminen! Olen työskennellyt jo vuosia Kuntokompassin Personal Training Studiolla, joka kuhisee todellisia huippuammattilaisia. He ovat opettaneet minulle todella paljon. Olen imenyt itseeni osaamista eri asiantuntijoilta ja testannut erilaisia treenimenetelmiä jokainen hikipisara kerrallaan. Nyt on minun vuoroni jakaa arvokkaat oppini asiakkailleni.

Valmennuksen hinta 99€

Saat 99€ hintaan kaikki terveyden normalisointiin tarvittavat työkalut sisältävän valmennuskokonaisuuden. 

Voit halutessasi maksaa myös joko yhdessä erässä verkkopankissa tai kahdessä erässä laskulla/osamaksulla.

 

 

Maksuvälineinä käyvät myös

kaikki yleisimmät liikunta, kulttuuri – ja virikesetelit, kuten:

Kun ilmoittaudun mukaan, miten homma oikein pelaa?

Hienoa, teet erään parhaista päätöksistäsi! Saat mailissa välittömästi tunnukset muilta suljettuun ja vain tuloksiinsa vakavasti suhtautuville tarkoitettuun ja toisiamme tukevaan facebook-ryhmäämme. Samalla saat yksityiskohtaiset, step-by-step –ohjeet, mistä tarkalleen aloitat, mitä teet seuraavaksi ja sitten sen jälkeen.

Jos jostain syystä sinulle tulee jotain kysymyksiä mieleen tai jokin tekninen seikka ei toimi, saat meidät nopeasti kiinni sähköpostilla ja homma saadaan pikavauhtia kuntoon.

Nyt on sinun vuorosi aloittaa 2 kk matka kohti aktiivisempaa arkea ja harjoittaa selkäsi täysin uuteen uskoon (jonka jälkeen kivuton arki mahdollistaa suosikkilajiesi harrastamisen)!

Innostunein Terveisin, 

Janne

Jos sinulla kysyttävää tästä tarjouksesta, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen:

janne.sipponen@kuntokompassi.fi

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle (tai etänä google meets, zoom, teams tms.).