personal trainer alkukartoitus

Miksi palkata itselleen Personal Trainer?

kirjoittanut Marko Kuoppasalmi

Yhä useammilla ihmisistä on nykyään oma personal trainer ja hyvin moni tätä vaihtoehtoa harkitsee itselleen?

Miksi sitten palkata personal trainer? Alla muutamia näkökulmia aiheeseen hieman erilaisista lähtökohdista.

1. Tavoitteeseen pääseminen ja tulosten saaminen

Monilla meistä on saattaa olla jokin tavoite, jonka haluamme saavuttaa. Tavoite voi olla yksinkertaisimmilla terve ja hyvinvoiva keho, kiinteä ja ryhdikäs vartalo tai vaikka marathonin läpi juokseminen. Harva tietää edes mistä aloittaa, jotta pääsisi haluamaansa lopputulokseen realistisella aikataululla ja turvallisesti? Investoimalla omaan valmentajaan säästät aikaa ja vaivaa sekä vältyt yleisimmiltä virheiltä joita matkan varrella voi sattua. Kaiken lisäksi itse tavoitteeseen pääsy voi olla vain muutaman kuukauden päässä!

2. Aloittelija

Osa meistä saattaa olla pihalla kuin lumiukko miten tulisi liikkua, harjoitella ja syödä oikein. Jos tunnistat itsesi edellisestä lauseesta sinun kannattaa ehdottomasti harkita personal trainerin palkkaamista itsellesi. Hän osaa ohjata sinut miellyttävällä tavalla liikunnan pariin. Alussa on  erittäin olennaista saada positiivisia kokemuksia liikunnasta, jonka kautta säännöllisyys on se seuraava luonnollinen askel. Tämän jälkeen oma tavoitteesi voi hahmottua ja konkretisoitua tarkemmin.

3. Tekosyiden mestari

Melkein kaikilla meillä on enemmän tai vähemmän hektinen arki ja stressitasot jatkuvasti tapissa. Edellä mainitut asiat ovat helppoja tekosyitä sille, että ei ehdi liikkua, syödä järkevästi ja nukkua riittävästi. Jos väität että sinulla ei ole aikaa treenata ja panostaa omaan hyvinvointiisi järkevällä ravitsemuksella sekä riittävällä unella, valehtelet. Priorisoit asiat vain eri tavalla elämässäsi ja olet kenties hyvä antamaan tekosyitä itsellesi. Monen kohdalla tähän auttaa se että on tilivelvollinen jollekin muulle kuin itselleen – esimerkiksi personal trainerille. Tämä saattaa olla sinulla se isoin ja tärkein askel, joka muuttaa elämäsi. Lopeta siis selittely ja päätä tehdä asialla jotain.

4. Ikuinen jojoilja

Moni meistä tekee kerran vuodessa lupauksen ja päättää korjata elämäntavat kertaheitolla kuntoon. Tämä vaihe kestää keskimäärin 2 – 6 viikkoa, jonka jälkeen paluu entiseen on jo tapahtunut. Tämä sama toistuu aina kaksi kertaa vuodessa – tammikuussa ja syyskuussa. Olisiko aika istua alas ja miettiä vakavasti mitä voisi tehdä toisin, jotta edellä mainittu kaava ei toteutuisi vielä 10 vuoden päästäkin omalla kohdallasi. Palkkaamalla personal trainerin sitoudut projektiin, jossa edetään askel kerrallaan kohti pysyvää muutosta sen sijaan että tähtäät tavoitteeseen, joka ei ole välttämättä realistinen kohdallasi. Pysyvyys ja pitkäjänteisyys ovat sellaisia asioita, joihin monella meistä ei ole omia eväitä olemassa. Tähän saat kuitenkin fiksulta personal trainerilta apua – mikäli itse vain haluat sitä.

5. Kivut ja vammat

Monilla aktiivikuntoilijoilla on jatkuvia rasitusvammoja sekä kiputiloja jotka mahdollisesti voivat liittyä vääränlaisiin suoritustekniikoihin tai lievään ylikuormitustilaan. ”NO PAIN NO GAIN” käsitteen voi ymmärtää myös väärällä tavalla J Se ei ole olennaisin asia peruskuntoilijalla etenkin jos kipu on vääränlaista ja rajoittaa täysipainoista harjoittelua. Jos sinulla on jokin traumaperäinen vamma (välilevyn pullistuma, polvi leikattu tms.) personal trainer, joka on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti osaa auttaa sinua yhdistämään täysipainoinen harjoittelun ja vamman kuntoutuksen.

6. Salirambo

Laaditko oman ohjelmasi aina www.pakkotoisto.com sivuston keskustelupalstalta 1 x kk frekvenssillä sitä vaihtaen? Sinulla on ollut ammattikehonrakentajan 6-7 jakoinen ohjelma käytössä jo viimeiset 5 vuotta! Sarjapainot ovat kutakuinkin samat kuin vuosia takaperin ja pikku pötsikin se sieltä pilkottaa edelleen. Hauis ei ota kasvaakseen vaikka treenaat kädet 4 kertaa viikossa ja mukana on kaikki mahdolliset laturit ja buusterit mitä bodarin ”superhyperadvanced” ohjelmassa lukee. Nykypäivänä internetistä löytyy jos jokin moista tietoa ja totuutta. Sen sijaan, että arvot mikä totuus on se oikea ja mikä osastoa ”höpöhöpöhifistelyä”, palkkaa asiantunteva personal trainer. Kannattaa pohtia olisiko aika keskittyä olennaiseen, päästä vähemmällä ja saada parempia tuloksia.

OTA YHTEYTTÄ

Kirjoittaja

personal trainer marko kuoppasalmi

Marko Kuoppasalmi

Fysioterapeutti, FAF Personal Trainer & PhysioTrainer

Katso profiili group Created with Sketch.

Artikkelit

Makeanhimo: 5 vinkkiä vapautua makeanhimon ja napostelun kahleista

Makeanhimo ja napostelun noidankehä Hallitseeko makeanhimo elämääsi? Ylivoimaisesti yleisin syy makeanhimoon on liian kevyt syöminen a...

Lue artikkeli group Created with Sketch.

Liikunta synnytyksen jälkeen

Yleisimmät kompastuskivet synnyttämisen jälkeen Moni synnyttänyt äiti miettii, miten voi aloittaa liikkumisen raskauden ja synnytyksen ...

Lue artikkeli group Created with Sketch.