Vamos ala Playa! 10-vuotis juhlamatka Teneriffalle

kirjoittanut Jenni Eskelin

Kuntokompassin ensimmäinen Personal Training Studio avattiin vuonna 2011 elokuussa. Vuoden 2021 syksyllä tästä tuli kuluneeksi kunnioitettavat 10 vuotta. Vuosien varrella toimintamme on kehittynyt ja kasvanut systemaattisesti. Viimeiset vuodet tiimimme on koostunut noin 25 korkeakoulutetusta asiantuntijasta, jotka operoivat mahtavien asiakkaidemme kanssa kahdella privaatilla studiolla Helsingin Etu-Töölössä.

Pandemia-ajan epävarmuudet rajoituksineen estivät kuitenkin syksyllä 2021 virallisen 10-vuotis merkkipaalun juhlinnan. Tällaisten pyöreiden saavuttamista ei tultaisi pelkällä villasella painamaan, sen olimme Markon kanssa jo muutama vuosi sitten päättäneet. Ajankohta tälle pidempään hautuneelle suunnitelmalle joutui kuitenkin tuolloin vielä hieman odottamaan.

Syksyllä uskalsimme johtoryhmän kanssa kuitenkin esittää alustavan suunnitelman henkilökunnallemme.

Keväällä 2022 lähtisimme koko porukka ”firman piikkiin” viikoksi etelän aurinkoon juhlimaan Kuntokompassin hienoa onnistumistarinaa.

Matkavalmistelut kuntoon Super Mikon johdolla

Matkanjohtajaksi valikoitui yhteistuumin tarmokas johtoryhmän jäsenemme Mikko Kyyhkynen. Mikon suosituksesta valikoitui myös matkakohde, Teneriffan Costa Adeje. Hänelle kohde oli jo entuudestaan hyvin tuttu, joten isomman ryhmän kanssa matkustaminen tähän lomakohteeseen oli varma ja hyvä valinta.

Matkakohde sai myös henkilökunnalta vahvan kannatuksen. Ajatus auringosta, kimaltelevasta merestä, hyvästä ruoasta ja runsaasta valikoimasta eri aktiviteettimahdollisuuksia innosti sekä loi odottavan tunnelman työyhteisössämme.

Matkalle ilmoittautui kaiken kaikkiaan 21 Kompassilaista! Vamos ala playa!

Aamulennolla kohti Teneriffan aurinkoa

Maaliskuun 20 päivänä vihdoin odotus palkittiin ja Sunclass airlinesin kone suuntasi nokkansa kohti aurinkoisempia maisemia. Varhainen herätys ja aamulento oli sekin lopulta vain positiivinen juttu. Pääsimme perille kohteeseen jo lounasaikaan, joten koko päivä- ja yö oltiinkin jo mahtavissa lomatunnelmissa.

Heti ensimmäisenä iltana nautimme yhteisen Kuntokompassin tarjoaman juhladinnerin etukäteen varatussa ravintolassa. Illallinen ruokki osallistujien makuhermojen lisäksi muitakin aisteja. Upea auringon lasku oli todella kaunista katseltavaa.

Ja kuten odottaakin saattoi, osa porukasta nautti lomatunnelmasta heti aamun pikkutunneille asti.

Loma oli konkreettisesti korkattu tällä huikealla porukalla!

Ensimmäiset pari päivää Adejessa hurahtivat leppoisasti hotellin allasalueella, rannalla ja lähikortteleiden ruokatarjontaan tutustuen. Paellat ja tapakset piti tietenkin testata, sangriaa unohtamatta. Teneriffan oma kahvijälkiruokajuoma Barraquito todettiin myös makoisaksi. Liekö kanelin aromi, joka toi erityisen pikantin maun kahviherkulle.

Matkakohde tarjosi myös golffareillemme tyydytystä, jopa niin paljon, että itse matkanjohtaja Mikko löi elämänsä ensimmäisen ”holarin”. Se tiesi kanssapelaajille ilmaista shampanjakierrosta. Kippis!

Yhteinen haikkauspäivä vuorilta vesiputoukselle

Keskiviikkona, reissun puolivälissä lähdimme koko jengi haikkausreissulle Barranco Del Infiernoon. Reilu kahden tunnin reippailu nousuineen ja laskuineen oli mahtava kokemus.

Liikunnallinen porukkamme pärjäsi maastossa oikein hyvin ja tulimmekin todistaneeksi peruskuntomme olevan ihan mallillaan😊

Liikunnallisia aktiviteetteja tuli reissussa harrastettua yllättävän paljon. Yhteiset Beach Volley pelit rannalla, salitreenit ja aamulenkit joogahetkineen kuuluivat useamman lomalaisen viikko-ohjelmaan. Kompassin väki oli mukana myös hotellin altaalla järjestettävässä vesijumpassa, yhden ja sen ainoan kerran.

Ohjaajan liikevalinnat saivat ryhmämme vatsalihakset kipeiksi pikemminkin naurunremakan kuin itse vesijumpan liikkeiden vuoksi. Ohjaajalle olisi voinut vinkata liikkeiden tuntuvan ”hieman” erilaisilta maalla kuin vedessä.

Ehkä jumpparin olisi ollut syytä kokeilla liikkeitään altaassa itsekin…

Pari rohkeaa kävi myös useamman kerran surffaamaassa Altantin laineilla ja testaamssa paikalliset skeittirampit.

Kohteena Teneriffa oli todellakin täydellinen meidän porukalle – jokaiselle jotakin. Totesimme myös yhteisesti, että sopiva balanssi altaalla lötköttelyn ja sporttailun välillä piti mielen ja kehon virkeänä. Elämme selvästi kuten opetamme.

Tämäkin oli mukava todistaa kollegoiden kesken.

Vuokra-autot alle ja kohti Teiden tulivuorta

Perjantaina lähdimme suurimman osan kanssa vuokra-autoilla kohti Teiden tulivuorimaisemia. Teide sijaitsi noin tunnin ajomatkan päässä hotelliltamme, joten päiväretkikohteeksi juuri sopivan matkan päässä. Useampi jännitti kiemuraisia serpentiiniteitä vuorille matkapahoinvointitaipumuksensa vuoksi, mutta positiivisena yllätyksenä ajomatka kohteeseen olikin oikein miellyttävä ilman tuskaista kiemurtelua.

Vuokra-autojemme hevosvoimat tosin saivat kyytiläiset ajoittain jännittämään perille pääsyä. Kyseisillä ”mopoautoilla” ei nimittäin hurjasteltu vaikka ylämäkivoittoisessa matkassa pidettiinkin”tallaa pohjassa” Reitin varrella maisemat vaihtuivat ”Tampereen Pyynikin mäntymetsistä” laakeisiin Suomen Lapin tunturimaisemiin.

Naureskelimme kuinka tutulta voi Teneriffan vuoristomaisemat näyttääkään – kuin Koto-Suomen turneella olisi ollut.

Päiväretki Teidelle pilvien halki...

Mitä lähemmäksi Teidevuorta matkamme taittui, sitä erikoisemmiksi maisemat kävivät. Enää ei yhtäläisyyksiä juuri Suomen maastoon löytynyt. Maaperän tuliperäisyys alkoi näkyä kaikkialla. Laavakiveä ja laavakivimuodostelmia piirtyi maisemaan ja hiljalleen näkökentän vallitsi pilvimuodostelmat, joiden läpi autoilla ajelimme. Korvat lukossa tiesimme olevamme korkealla merenpinnan yläpuolella, tuossa kohtaa parin kilometrin korkeudessa.

Näkymät alkoivat olla taianomaiset.

Navigaattorin mukaiseen määränpäähän saavuttuamme, jouduimme valitettavasti toteamaan, ettei kyseisenä päivänä Teiden huipulle ollut menemistä. Gondolihissit pysyivät kovasta tahdonvoimastamme huolimatta liikkumatta vuorenhuipulla vallitsevan kovan tuulen vuoksi. Päädyimme siis ihailemaan Teidevuorta sen vieressä sijaitsevasta rinneravintolasta kahvikupposten ja jäätelöiden kera.

Mukavaa oli toki sekin.

Perjantai-illan huumaa – dinneriltä tanssia aamuun asti

Matkan loppupuolella, perjantai-iltana meillä oli vielä luvassa yhteinen dinneri läheisessä hyväksi todetussa rantaravintolassa. Vatsat maukkailla eväillä ravittuina porukalla riittikin virtaa jatkaa yhteistä iltaa paikallisen yökerhon tanssilattialla yön pikkutunneille asti.

Huhu kertoo, että osalla tanssit olivat jatkuneet rannalla aamukymmeneen… huh huh

Viimeinen päivä pyhitettiinkin ”hieman väsyneinä” iisimpään toimintaan kuten viimeisten tuliaisten hankkimiseen, tavaroiden pakkailuun ja allasalueen aurinkotuoleilla makoiluun keskittyen. Taisi jäädä suuremmat sporttisuoritukset tekemättä itse kultakin…

Tämä Teneriffan matka oli todellakin ikimuistoinen ja erittäin positiivinen kokemus! Meillä on aidosti niin timanttinen jengi Kuntokokompassilla, ettei parempaa voisi toivoa! Viimeistään seuraavilla pyöreillä uudestaan!

Todennäköisesti jo aiemmin…

Kirjoittaja

Jenni Eskelin

Fysioterapeutti, Personal Trainer & Palautumisvalmentaja

Katso profiili
group Created with Sketch.

Blogi

Liikunta synnytyksen jälkeen

Yleisimmät kompastuskivet synnyttämisen jälkeen Moni synnyttänyt äiti miettii, miten voi aloittaa liikkumisen raskauden ja synnytyksen ...

Lue artikkeli

group Created with Sketch.

Olkapääkipu – 6 altistavaa tekijää

Olkapääongelmat ovat kolmanneksi yleisin tuki- ja liikuntael...

Lue artikkeli

group Created with Sketch.