Vesa Salmela

Liikuntatieteiden maisteri & Personal Trainer

Moikka,

Olen Salmelan Vesa ja toimin vastuuvalmentajana Kuntokompassin Vantaan toimipisteessä. Teen myös Helsingin päässä valmennuksia 1-2 päivänä viikossa.

Pohjakoulutukseltani olen liikuntieteiden maisteri ja omaan kohtuullisen pitkän käytännön kokemuksen käytännön valmennustyöstä.

Uskon, että kaikki voivat saavuttaa heidän tavoitteensa, oli se sitten elämäntapaan, kehonkoostumukseen tai suorituskykyyn liittyvä, ilman että harjoittelu maistuu puulta.

Saavuttaaksesi tavoitteesi harjoittelun täytyy rakentua elämäntilanteesi ympärille, ei yrittää rakentaa elämääsi harjoittelun ympärille.

Harjoittelua suunnitellessa otan huomioon asiakkaideni yksilöllisen elämäntilanteen, harjoitteluhistorian ja mahdolliset vammat.

Tästä rakentuu yksilölle parhaiten sopiva ja harmoninen kokonaisuus.

Toimintani perustana käytän aina viimeisintä tietoa harjoittelusta ja ravitsemuksesta.

Valmennuskokemusta minulla on yli kymmenen vuoden ajalta, sekä Australiassa että Suomessa, aina urheilijoista elämäntapamuutosta hakeviin aloittelijoihin. Australiassa valmensin uimareita (Paralymipa mitalisteja, maailmanmestareita sekä maailmanennätyksen haltijoita), huippu-juniori tennispelaajia sekä olin personal trainerinä kuntosalilla auttaen asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa.

Suomessa minulla on kokemusta juniori urheilijoiden fysiikkavalmennuksesta sekä personal trainerinä. Tätä laajaa kokemusta ja viimeisintä tietoa hyödynnän suunnitellessani asiakkailleni parhaan mahdollisen ohjelman.

Harjoittelussa tärkeintä on positiivinen ja kannustava ilmapiiri.

Teen paljon töitä asiakkaitteni eteen ja en jätä mitään kiveä kääntämättä, jotta asiakkaani saavuttaa asettamansa tavoitteet.

Jos harjoituksista lähtiessäsi asiakkaallani on parempi fiilis kuin ennen harjoitusta, harjoituskerta on onnistunut.

Tätä pidän tärkeimpänä mittarina onnistuneesta harjoituksesta. Tärkeintä on tehdä kovasti töitä tavoitteidensa eteen, nauttia harjoittelusta ja matkasta kohti saavutettuja tuloksia. Näin saavutat tavoitteesi.

Oman vapaa-aikani vietän mielelläni urheilun parissa sekä lukien. Harrastuksiini tällä hetkellä kuuluu kuntosali, ja touch football.

Olen harrastanut kilpaurheilua pienestä pitäen ja päälajini nuorena oli uinti, jossa kilpailin kansallisella tasolla.

Viimeisin laji mitä olen harrastanut on rugby, jota olen pelannut Suomessa mestaruustasolla sekä Australiassa.

Olen myös pelannut jääkiekkoa sekä pesäpalloa, sekä harrastanut lukuisia yksilölajeja.

Erikoisosaamiseni on suorituskyvyn kehittäminen. Suorituskyky ja sporttinen kroppa kulkevat myös usein käsi kädessä. Oli tavoitteesi saada lisää voimaa, juosta maratooni tai parantaa suorituskykyäsi omassa lajissasi pystyn viemään sinut tavoitteeseen.

Minulla on myös paljon kokemusta elämäntapamuutoksista, joten pystyn auttamaan myös tällä rintamalla.

Nähdään Kuntokompassilla.

Koulutus

  • Liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopisto
  • Liikuntatieteiden kandi University of Sunshine Coast, Australia
  • Level 1 Strength and Conditioning Coach, ASCA
  • Level 1 Sports Trainer, Sport Medicine Australia