Johanna Mäkelä

Fysioterapeutti & Personal Trainer

Fysioterapeutti Johanna Mäkelä

Fysioterapeutti Johanna Mäkelä työskentelee Kuntokompassin Training Studiolla osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 7, 00260 Helsinki

Moikka,

Ensi kosketuksen liikunta-alaan otin jo lähes parikymmentä vuotta sitten aloittaessani ohjaamaan ryhmäliikuntaa. Hyvä ruoka ja ravitsemus on kiinnostanut aina ja opiskelinkin hetken myös ravintola-alaa.

Hakiessani opiskelemaan fysioterapeutiksi tiesin, että haluan päästä tulevassa työssäni yhdistelemään useampaa asiaa, joista kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu. Valmistumisen jälkeen (v. 2009) keräsin aluksi kokemusta akuuttivaiheen kuntoutuksesta sairaalaympäristössä, tämän jälkeen tutuksi ovat tulleet tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen kuntoutus ns. päästä varpaisiin. Lisäksi olen perehtynyt äitiysliikuntaan.

Fysioterapia- ja valmennustyö on ihanan monipuolista. Asiakaskuntaani onkin vuosien varrella kuulunut monista lähtökohdista ja tavoitteista koostunutta porukkaa. Viime vuosien aikana asiakaskunnassani on ollut myös säännöllisesti raskaana olevia sekä synnytyksen jälkeen kuntoiluihin palaavia tuoreita äitejä.

Asun Vantaalla ja personal trainer- ja fysioterapia palveluita tarjoan Helsingissä Kuntokompassin PT studiolla.

Valmennusfilosofia:

Toivoisin että jokainen voisi löytää oman tapansa liikkua ja voida hyvin omassa arjessaan. Treenin tulee tukea arjessa jaksamista, ja järkevät valinnat arjessa taas tukevat onnistuneita treenejä. Liikunnan avulla voi hoitaa  terveyttä, parantaa jaksamista ja saada uusi elämyksiä.

Itsensä voittaminen fyysisissä suorituksissa parantaa itseluottamusta muillakin elämän osa-alueilla. Jokainen voi hyötyä valmentajasta, niin aloittelija kuin kokenut liikkuja. Valmentajan avulla voi saada loistavan startin elämäntapamuutokseen tai vaikkapa uuden potkun kehittymiseen tavoitteellisempana liikkujana.

Vapaa-aika / oma hyvinvointi:

Vapaa-aikaani kuuluu luonnollisesti liikunta tärkeänä osana hyvinvointia. Arkeani vauhdittaa kaksi alle kouluikäistä lasta. Pyrin priorisoimaan unta ja palautumista mahdollisuuksien mukaan, sillä kokemuksesta tiedän, ettei näitä voi korvata millään. Toivoisin löytäväni vielä aikaa lisäopinnoille. Erityisesti psyykkinen valmennus kiinnostaa tällä hetkellä suuresti.

Tämän hetken omat tavoitteet treenirintamalla:

Kuntosali on aina kuulunut liikuntalajeista lemppareihini ja salilla pyrin käymään mahdollisuuksien mukaan. Ruuhkavuosissa elävänä painotan erityisesti hyötyliikuntaa ja teen myös kotitreenejä. Silloin tällöin asetan itselleni joitakin tavoitteitakin, mutta tärkeintä ehdottomasti on treenistä tuleva hyvä olo.

Nähdään studiolla!

Koulutus:

👉 Personal Trainer

👉 Fysioterapeutti AMK (v. 2009)

👉 Ryhmäliikuntaohjaaja

👉 Useita täydennyskoulutuksia tuki- ja liikuntaelin fysioterapian saralla

👉Äitiysliikunta

Blogi

Vatsalihasten erkauma

Vatsalihasten erkauma - mistä kysymys? Vatsalihasten erkauma on tyypillistä synnyttäneillä. Tavallisesti raskauden aika...

Lue artikkeli

group Created with Sketch.

Miltä näyttää Personal Trainerin työ vuonna 2017?

Mitkä ovat sinun mielikuvasi Personal Traineristä ja ovatko ne muuttuneet viime vuosina? Mitä Personal Trainerin työ vaatii ja minkälainen koulut...

Lue artikkeli

group Created with Sketch.