Heikki Hulkko

Fysioterapeutti & Personal Trainer & Voimavalmentaja

Rehellinen, Täsmällinen, Ulospäin suuntautunut, Luotettava, Aikaansaava

Terve!

Olen kotoisin Raumalta ja sieltä Turun kautta päätynyt Helsinkiin. Olen liikkunut ja harrastanut monipuolisesti koko elämäni ajan. Nuoruusvuosina tuli enemmän panostettua kuntosaliharjoitteluun, mutta nyt kamppailulajit ja oman kehon painoharjoittelu ovat vieneet minut mennessään. Viimeiset neljä vuotta olen puuhannut enemmän lukkopainin ja brasilialaisen jiujitsun parissa.

Kiinnostuminen terveys- ja liikunta-alalle tuli kuntosaliharjoittelun myötä. Päädyin opiskelemaan Turkuun urheiluhierojaksi, jota kautta matkani jatkui kohti Helsinkiä fysioterapia opintojen perässä. Halu oppia ja kehittyä alalla on pysynyt korkealla opiskeluajoilta tähän päivään asti.

Minulla on yhdeksän vuoden kattava kokemus liikunta- ja terveysalan ammattilaisena. Olen fysioterapeutin perusopintoijen jälkeen syventänyt osaamistani useilla täydennyskoulutuksilla, joissa erityisesti olen keskittynyt kehon motoriseen kontrolliin ja hallintaan (Kinetic Control, The Performance Matrix).

Asiakaskuntani on koostunut niin urheilijoista, aktiiviliikkujista, nuorista kuin ikääntyneistä ihmisistä. Olen tehnyt töitä myös ammattiurheilijoiden parissa.

fysioterapeutti personal trainer heikki hulkko

OSAAMISENI YDIN

Vankan koulutuspohjan ja laajan urheiluharrastuksieni kautta osaamiseni liikkeen hallinnassa ja motorisessa kontrollissa on erittäin vahvaa. Jos tuotettu liike ei ole hallittua tai siinä ilmenee kivun aiheuttama liikehäiriö, riski loukkaantumisille ja rasitusvammoille kasvaa. Yhdistänkin valmennusfilosofiassani kontrollinharjoitteita muun harjoittelun oheen. Kontrollinharjoitteissa opitaan hahmottamaan omaa kehoa ja tuottamaan liikettä oikeilla lihaksilla, oikeaan suuntaan , oikeaan aikaan → motorinen kontrolli.

VALMENNUSFILOSOFIA

Itse olen kiivennyt takapuoli edellä puuhun ja näin erinäköiset urheiluvammat ovat tulleet tutuiksi. Osan vammoista olisin voinut välttää jos en olisi tinkinyt tekniikasta, esimerkiksi saadakseni sen muutaman hassun kilon lisää ennätykseen.

Kokemus on paras kouluttaja ja nämä vastoinkäymiset ovat muuttaaneet omaa harjoitteluani, sekä katsomustani harjoitteluun.

Valmennusfilosofiani on hyvin simppeli. Haluan taata asiakkailleni mahdollisimman tehokkaan harjoittelukokemuksen, turvallisuudesta ja tekniikasta yhtään tinkimättä.

Liikunta ei tulisi koskaan olla pakonomaista, päinvastoin. Liikunnasta tulisi nauttia. Sen tulisi antaa onnistumisen kokemuksia, iloa, kasvattaa itsevarmuutta ja haastaa sinua liikkujana. Kaikki edellä mainitut tulevat kuin itsestään, kun liikunnasta tulee osa päivittäistä elämää

Mielestäni tämä tapahtuu silloin, kun liikkuminen ja liikunta on hauskaa!

OMA VAPAA-AIKA

Tällä hetkellä pyrin säännöllisesti käymään lajitreeneissä ja oheisharjoitteluna teen kehonpainoharjoittelua. Lihashuoltona minulla toimii jooga, vaikkakin tyttöystäväni on sitä mieltä, että siihen minun tulisi panostaa vieläkin enemmän. Olen aina ollut niin sanotusti fiilisurheilija.

Liikunta antaa minulle suurta iloa ja mielestäni se on liikunnan tarkoituskin.

KOULUTUS

  • Fysioterapeutti AMK
  • Personal Trainer
  • Voimavalmentaja, Trainer4You
  • Urheiluhieroja