Blanca Köhler

Fysioterapeutti & PhysioTrainer

Kipu jossakin kehon osassa ei tarkoita, ettet voisi treenata lainkaan.

Fysioterapeutti Blancha Köhler

Fysioterapeutti Blanca Köhler työskentelee Kuntokompassin Personal Training Studiolla osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 7, 00260 Helsinki.

Moikka,

Olen Blanca Köhler, koulutukseltani fysioterapeutti AMK, PhysioTrainer ja Precision Nutrition -ravintovalmentaja (+ suuri kasvisruoan ystävä).

Minulla on harjoittelu- ja kilpailutaustaa monen lajin parista, esim. telinevoimistelusta, käsipallosta, dancehallista, ratsastuksesta, juoksusta ja voimaharjoittelusta.

Kiinnostukseni harjoitteluun ja terveyteen heräsi teini-iän loppupuolella. Mikä alkoi terveellisesti, muuttui ylitreenaamiseksi ja eräänlaiseksi syömishäiriöksi.

Selviydyttyäni näistä, pidän nykyään erityisen tärkeänä ylläpitää sopivan rentoa suhtautumista terveyteen, ja harrastaa liikuntaa, joka vähentää eikä lisää stressiä.

Opiskellessani fysioterapiaa tunsin, etten oikein löytänyt ”omaa juttuani”. Koulutus keskittyi vahvasti manuaaliterapiaan, eikä tämä oikein kolahtanut minulle.

Opintojeni loppusuoralla kiinnostuin voimaharjoittelusta, ja hakeuduin fysioterapeuteille suunnattuun valmentajakoulutukseen.

Siitä lähtien kiinnostukseni fysioterapian ja lihaskuntoharjoittelun yhdistämiseen on kasvanut, ja opiskelen vapaa-aikanani ahkerasti, jotta voisin auttaa asiakkaitani mahdollisimman hyvin.

Harrastat liikuntaa tai et, kivut ja loukkaantumiset ovat osa elämää.

Voit kuitenkin vähentää näiden riskiä järkevästi suunnitellulla liikunnalla.

Olen itse kärsinyt polvi- ja olkapääongelmista voimatreenieni takia ja valmistautuessani NUTS Karhunkierroksen 83 km polkujuoksukisaan.

Ongelmani johtuivat liiasta harjoittelusta, mutta ne ratkesivat oikeanlaisella harjoittelulla.

Lähestymistapani fysioterapeuttina

Fysioterapeuttina olen rauhallinen ja empaattinen, mutta silti vaativa.

Filosofiaani voisi kiteyttää sanoilla ”kestävä voima”.

Tavoitteeni on auttaa sinua rakentamaan sekä fyysisiä, että psyykkisiä voimavaroja koko loppuelämäsi ajaksi.

Treeniohjelmani perustuvat tutkittuun tietoon, ja sovellan sitä asiakkaitteni elämäntilanteeseen, mieltymyksiin ja voimavaroihin.

Voidaksemme hyvin, on tärkeää että stressi ja palautuminen ovat tasapainossa. Koska keho ja mieli ovat yhteyksissä toisiinsa, on mielestäni erittäin tärkeää nähdä ihminen kokonaisuutena, missä kaikki elintoiminnot, tunteet ja ajatukset vaikuttavat toisiinsa.

Olipa tavoitteesi kiinteytyminen, vahvempi kyykky tai parempi toimintakyky arjessa, autan sinua pääsemään sinne – järkevästi ja kestävästi!

Koulutus