Suvi Lipiäinen

Fysioterapeutti & Personal Trainer

Moikka!

Olen Vantaalta kotoisin oleva fysioterapeutti ja erikoisosaamiseni pohjautuu tuki-ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon. Fysioterapeutin perustutkinnon lisäksi olen syventänyt osaamistani useilla urheilufysioterapian ja tuki-ja liikuntaelinfysioterapian täydennyskoulutuksilla. Kehitän jatkuvasti omaa ammattitaitoani kouluttautumalla säännöllisesti ja syventämällä tietojani aina tilaisuuden tullen. Ala kehittyy ja muuttuu vauhdilla ja mielestäni onkin ensiarvoisen tärkeää pysyä ajan hermoilla ja olla halukas oppimaan koko ajan uutta.

Oma kilpaurheilutaustani on taitoluistelussa, mikä on yksi niistä tekijöistä, jotka alun perin herättivät kiinnostukseni terveys- ja liikunta-alaa kohtaan. Vaikka itse selvisin ilman suurempia vammoja, niin ikäviä rasitusvammoja ja vammakierteitä sain seurata sivusta. Pidänkin tärkeimpänä tekijänä niin kilpaurheilussa kuin aktiiviliikunnassakin panostaa vammoja ennaltaehkäisevään toimintaan, missä harjoittelun monipuolisuus, tukilihasharjoittelu, kehonhuolto ja palautuminen ovat ensisijaisessa asemassa. Kuntoutumisessa tärkeintä on löytää vammojen taustalla olevat syyt ja pureutua niihin.

Tällä hetkellä ensisijaiset omat liikunnalliset tavoitteeni ovat liikunnasta saamani hyvä olo sekä terve ja vahva keho. Suosikki liikuntamuotoni ovat kuntosaliharjoittelu ja juoksu. Näille hyvää vastapainoa antaa pilates, joka on ollut matkassani mukana jo useiden vuosien ajan. Nykyään minulla on myös pilates ohjaajan koulutus ja ohjaan pienryhmiä viikoittain.

Valmennusfilosofiani

Valmentajana olen tarkka liikkeiden oikeasta suoritustekniikasta ja panostan tukilihasharjoitteluun. Kun kehossa kaikki palaset ovat kohdillaan, niin pystymme viemään harjoittelua turvallisesti eteenpäin.

Haluan auttaa valmennettaviani löytämään itselleen sopivat liikuntamuodot, liikunnan ilon ja antamaan työkaluja kivuttomaan treenaamiseen ja arjessa toimimiseen.  Valmennuksen suunta määräytyy aina valmennettavan omien tavoitteiden pohjalta. Yhdessä luomme suunnitelman kuunnellen ja kunnioittaen toisiamme.

Valmentajana autan sinua matkalla kohti toimivampaa ja vahvempaa kehoa. Odotan sinulta täyttä sitoutumista ja halua kehittyä. Tätä kautta tulemme saamaan aikaan kestäviä muutoksia hyvinvointiisi.

On hyvä muistaa, että liikunnan tulisi tuottaa myös hyvää olo ja iloa, eikä olla pelkkää puurtamista tai suorittamista!