Tiina 35 v. Muutos näkyy, tuntuu ja pysyy!

Tämä matka ei ole tarjonnut minulle pelkästään apuvälineitä oikeaoppiseen ja turvalliseen salitreeniin, vaan tarjonnut myös kokonaisvaltaisen tuen hyvinvoinnin ylläpitoon sekä terveyttä edistävään elämäntyyliin.

Päätös projektin aloittamisesta ja henkilökohtaisen fysioterapeutin palkkaamisesta oli kytenyt mielessäni pitkään.

Tavoitteenani oli kaiken kaikkiaan kokonaisvaltainen elämäntapamuutos ja vakavan vamman huomioiminen. Ymmärsin varsin hyvin ettei tällaista projektia läpi viedä muutamassa kuukaudessa.

Ammattilaisen tuen palkkaaminen oli minulle itsestään selvää, sillä halusin tietää alusta asti miten ja mitä tehdään, mutta ennen kaikkea miksi.

Ajattelin, että minun on helpompi ylläpitää muutosta, mikäli myös ymmärrän miten kehoni toimii.

Oma kuntosali- ja liikuntataustani oli puhdas nolla ja lisäksi jalassani oli vanha haastava vamma (nilkan pirstalemurtuma), mikä vaikutti paljon nilkan liikkuvuuteen ja liikuntamuotoihin, joita ylipäänsä voin harrastaa.

Oikean yhteistyötahon löytäminen vei aikansa, sillä tutkin tarkkaan eri tahojen koulutus- ja työhistoriaa.

Tämän johdosta ohjaajani Markon fysioterapeutin koulutus,  oli yksi ratkaiseva tekijä valinnan suhteen.

Ensimmäinen askel oli haastavin

Elämässäni oli tapahtunut muita suuria muutoksia, ja oma henkilökohtainen projektini alkoikin jo 4kk ennen valmennuksen aloittamista ruokavalion muokkauksella. Tämän johdosta olin pudottanut noin -10 kg ennen Kuntokompassin projektin alkamista.

Olin jo tässä kohtaa henkisesti hyvin sitoutunut projektin läpiviemiseen. Kuntokompassin aikana vauhti onkin sitten kiihtynyt ja painoa on lähtenyt melkein -15 kg lisää.

Kuva: Tiinan muutoksia 12kk ajalta: Paino -14,5kg ja Rasvaprosentti -14%

Tämä matka ei ole tarjonnut minulle pelkästään apuvälineitä oikeaoppiseen, tehokkaaseen ja turvalliseen salitreeniin, vaan tarjonnut myös kokonaisvaltaisen tuen hyvinvoinnin ylläpitoon sekä terveyttä edistävään elämäntyyliin.

On ollut hyvin avartavaa ymmärtää, miten ravinto, lepo, treeni ja esimerkiksi työelämän stressi vaikuttaa kaikki osaltaan siihen, miten keho ja mieli toimivat.

Jalkani vaativat rajoitteet on osattu ottaa huomioon kiitettävästi ilman, että minun tarvitsisi kantaa huolta loukkaantumisesta tai kivun lisääntymisestä.

Projektin alussa asetetut tavoitteet olivat kovat, mutta ne saavutettiin. Nyt on asetettu jo uudet tavoitteet ja niitä kohti mennään täysillä.

Tavoitteellisena henkilönä koin tämän henkilökohtaisena haasteena ja matkan varrella koettu muutos motivoi vahvasti. Erityisesti arvostan koko projektin johdonmukaisuutta, sitoutuneisuutta ja selkeyttä.

Sähköiset tukimateriaalit, harjoitusohjelmat ja edistymisen seuranta sekä raportointikäytännöt ovat  tukeneet itsenäistä oppimistani erittäin hyvin.

Kaikelle tekemiselle on ollut olemassa selkeä syy. Ja hyvä niin, sillä olen kova kyselemään :)

Mielikuvani salilla harjoittelusta on muuttunut täysin

Moni ystäväni on kertonut tarinaa siitä, kuinka ensimmäiset itseopiskeluvuodet salilla ovat monesti valuneet hukkaan, sillä ei ole ollut ymmärrystä siitä mitä ja miten treeniä toteutetaan järkevällä, tuloksia tuottavalla tavalla ja samalla myös turvallisesti.

Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että olen tehnyt päätöksen palkata oman fysioterapeutin ja löytänyt siihen parhaan mahdollisen ammattilaisen.

Markon kanssa treenejä on takana nyt jo yli vuosi, ja matka jatkuu keväällä.

En malta odottaa mitä uusia haasteita on vielä saavutettavissa ja mihin kykenen seuraavan puolen vuoden jälkeen :)

Olen täysin hurahtanut liikuntaan, kuntosaliharjoitteluun ja nälkä selkeästi kasvaa syödessä.

Tiina 35 vuotta. 

Objektiivisia ja subjektiivisia muutoksia 12kk ajalta:

  • Rasvaprosentti 37,9% —> 23.8% (-14%)
  • Senttejeä sulanut yhteensä -60cm
  • Paino n. -14-15kg
  • Rasvamassaa -14-15kg
  • Sisäelinrasva -50%
  • Vaatekaappi ja habitus uusiksi
  • Voimatasot useimmissa perusliikkeissä +100%
  • Nilkan alue 100 % kivuton eikä rajoita tehokasta harjoittelua
  • Niska- ja hartiaseudun kivut kadonneet
  • Vireystaso ja työteho tuplaantunut

Inbody – kehonkoostumusmittaus

Ennen / Jälkeen kuvat

Kuinka voimme auttaa?

Ahdistaako pelkkä lenkkarien näkeminen? Tunnetko olevasi hukassa salilla ja muiden treenaajien pällisteltävänä. Pelkäätkö, että muut treenaajat naureskelevat tekemisillesi?

Asiat voivat muuttua! Autamme sinua ottamaan ensimmäisen askeleen. Se on aina vaikein, mutta kirpaisee vain kerran!. Tämä voi parhaimmillaan synnyttää läpi elämän jatkuvan liikuntaharrastuksen!

Meidän tavoitteena –  Personal Trainereina ja fysioterapeutteina on – elämäntilanteestasi riippuen – löytää parhaiten sopivat työkalut terveellisten elämäntapojen kokonaisuudesta juuri sinulle. OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ.

Se kannattaa tehdä heti, koska se voi olla yllättävän hyvä veto!

 

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle.

Jotain meni vikaan. Täytithän pakolliset kentät? Yritä myöhemmin uudestaan

Kiitos yhteydenotosta!

Lähetä