”Olen rehellisesti sanottuna elämäni kunnossa” – Johanna 35v.

personal trainer kokemuksia

Päätin äskettäin pitkän valmennuksen Kuntokompassilla. Kävin vielä viime viikon lopulla ottamassa viimeisen inbodyn – ja se näytti juuri sitä mitä olin toivonutkin.

Rasvaprosentti oli nyt 25 %, alussa se oli 41 %.

Rasvaa palanut lähes 20 kiloa, lihasta tullut lisää ja aineenvaihdunta toimii.

Pyörä pyörimään 2014 PT Juulin kanssa

Minulla oli tämän 2,5 vuoden aikana kaksi eri valmentajaa Kuntokompassilta. Ensin polteltiin Juulin kanssa lähes 15 kiloa rasvaa pois ja samalla rakentui vankka peruskunto. Ensimmäisen puolikkaan juoksin alle vuosi sen jälkeen kun oltiin aloitettu yhteistyö Juban kanssa – tavoite oli tuolloin 2:15 mutta HCR taittuikin kevyesti aikaan 2:11. Kympillä sain lähes kymmenen minsaa pois.

Alussa olin lähellä luovuttaa monta kertaa ja silloin Juulin kova tsemppi ja usko tähän projektiin oli täysin korvaamaton. Vaikka aina puhutaan niistä ”helpoista” ekoista kiloista – ja ymmärrän että teknisesti ja fysiologisesti onkin näin – ainakin minulle ne ekat 5 kiloa oli henkisesti ne kaikista vaikeimmat. Itkin omalla salilla koska en kestänyt nähdä omaa peilikuvaa, itkin kun näin kuvia itsestäni – ja mietin koko ajan ettei minulla ole oikeutta voida hyvin koska olen itse päästänyt kropan siihen kuntoon. Yksin olisin varmasti luovuttanut jo muutaman viikon päästä. Juuli jaksoi aina kuunnella ja tsempata eteenpäin.

Onneksi kovat treenit ja fiksu ruokavalio puri heti – ja jo kuukauden päästä fiilis oli täysin eri.

Juoksin keväällä 2015 elämäni ensimmäisen puolikkaan (aika 2:11) ja vuotta myöhemmin toteutui haaveeni alle kahden tunnin ajasta. Kun aloitin Kuntokompassilla paras aika kympillä oli 1:06 – nyt 54:52.

Salitreenistä tullut vakiintunut osa elämää ja voimatasot nousevat koko ajan. Salitreeneistä on ollut hirveästi apua myös juoksussa: takareidet ja pakarat vahvistuneet (juoksutapahtumissa jaksan aina myös loppukilsojen ylämäet hyvin kun moni muu hyytyy :D), ryhti ja juoksuasento parantuneet huimasti, keskivartalo vahvistunut. Hyvin harvoin on mitään kiputiloja ja tähän asti ei mitään varsinaisia vammoja.

Salitreenin saloihin PT Pian kanssa

Keväällä 2016 jatkettiin treenejä Pian kanssa. Pialta sain ennen kaikkea valtavasti apua yksityiskohtaiseen voimaharjoitteiden tekniikoiden suorittamiseen – tekniikoita hiottiin tosi tarkkaan. Kehonhallinta parantui huimasti ja nyt mulla on todella paljon itsevarmempi olo kuntosalilla. Myös monesta vanhasta inhokkiliikkeestä tuli ihan siedettäviä tai melkein suosikkeja – jopa ”maailman turhimpana likkeenä” pitämästäni kulmasoudusta.

Tärkein tavoitteeni – puolikas alle kahden tunnin – saatiin toteutettua hyvällä marginaalilla kun toukokuussa 2016 juoksin HCR:än aikaan 1:58:59. Rasvaa saatiin pois vielä 3 kg ja lihasta lisää kilo – rasvaprosenttia alas 4 %-yksikköä – mikä tässä vaiheessa kun painoa pudonnut yhteensä näinkin paljon tuntuu ja näkyy kropassa yllättävän paljon!

inbodymittaus

Sain erinomaisia ja uusia vinkkejä ruokailun suhteen – kun sain ruokapäiväkirjoista Pialta yksityiskohtaista sekä osin tiukkaakin palautetta – nyt ruokailunkin suhteen olo on itsevarma. Voi olla, että haluan jossain vaiheessa vielä pudottaa muutaman rasvakilon – mutta juuri nyt olen tyytyväinen tähän kroppaan ja haluan vaan nauttia elämästä ja näistä tuloksista.

Mulle sopi hyvin tämä konsepti että vaihdettiin valmentajaa – kun näin pitkä projekti ja valtava elämäntapamuutos kyseessä – myös tavoitteet muuttuvat projektin aikana. Molemmat valmentajani ovat todella ammattitaitoisia ja molemmilla täysin eri vahvuusalueet – näin sain parhaan mahdollisen avun ja tuen tähän projektiin.

Molemmilta valmentajilta löytyi myös suuri ymmärrys ja tuki sille että halusin yhdistää salitreenin ja rasvanpolton tavoitteelliseen juoksutreeniin – myös silloin kun oma kärsivällisyys loppui ja olisin halunnut tuloksia kaikilla osaalueilla heti :) Nyt kun ”joudun” pärjäämään yksin auttaa myös hirveesti kun minulla on kahden eri ammattilaisen näkemykset, ohjeet ja treeniohjelmat matkassa.

Kuntokompassista tuli alun perin todella ammattitaitoinen ja luotettava fiilis. Silloin alussa kun itkin omalla salilla, oli Kuntokompassille aina kivaa ja turvallista tulla – tuntui että kaikki, sekä asiakkaat että valmentajat, olivat siellä samasta syystä – eikä koolla, iällä, kuntotasolla tms ollut mitään merkitystä.

Ennen valmennuksen loppumista mulla oli hirveä pelko & paniikki siitä miten tulen pärjäämään yksin. Pelkäsin että yhtäkkiä jätän treenit ja alan syömään kiloja takaisin. No, mitään pahaa ei tietenkään tapahtunutkaan ja nyt tuntuu siltä että näitä tuloksia on lähes mahdoton pilata. Treenit on täysin vakiintunut osa mun elämää ja olen täysin koukussa treeniendorfiineihin enkä enää edes muista millaista oli elää ilman tavoitteellista treeniä. Terveellinen ruokailukin sujuu nyt ihan itsestään.

Muutaman vuoden takaisissa kuvissa näkyy täysin eri ihminen jota en enää edes tunnista omaksi itsekseni. En enää muista tarkkaan mitkä tavoitteeni oli kun aloitin Kuntokompassilla kesällä 2014. Muistan ainoastaan, että voin tajuttoman huonosti omassa vartalossani ja halusin vaan että joku auttaisi mua tekemään mitä tahansa että voisin paremmin. Tuskin osasin silloin odottaa että voisin saada näinkin huikeita ja kokonaisvaltaisia tuloksia.

2014 – 2016 muutti paljon elämässäni

2,5 vuotta (valmennuksen kesto) voi olla jonkun mielestä pitkä aika – minusta se on oikeastaan aika lyhyt aika ottaen huomioon mitä kaikkea olen saavuttanut – ja että nämä tulokset tulevat pitämään loppuelämän. Olen nyt täysin eri ihminen kuin 2,5 vuotta sitten – tai oikeammin olen löytänyt uudelleen sen ihmisen joka oli vuosikausia piilossa ylipainon ja huonon itsetunnon alla.

Kiitos tästä Kuntokompassille – ja etenkin Juulille ja Pialle!!

Terveisin Johanna

Ota yhteyttä

Varaa aika ilmaiseen ensitapaamiseen

Täytä ystävällisesti alla oleva yhteydenottolomake. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme tapaamisen Helsingin Personal Training Studiolle.

Jotain meni vikaan. Täytithän pakolliset kentät? Yritä myöhemmin uudestaan

Kiitos yhteydenotosta!

Lähetä